TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Apple MacBook Air 13,6” M2 (2022)

En hurtig overhaling

Apples ultrabook har fået nyt design og en vitaminindsprøjtning, der vil noget. Men prisen er derefter.

forfatter
Publiceret 26/07/2022 - 11:11
Karakter
Apple MacBook Air 13,6” M2 (2022)
L&B mener
Tårnhøj ydelse fra den nye M2-processor. Lækkert opdateret design. MagSafe er tilbage. Fire indbyggede højttalere understøtter Spatial Audio.
Kun to USB-porte. Lidt pebret pris.
 • Processor: Apple M2 octa-core
 • Skærm: 13,6″ LED Liquid Retina, 2560 x 1664
 • Hukommelse: 8 GB RAM
 • Lager: 256 SSD
 • Grafik: Apple M2 octa-core
 • Styresystem: macOS Monterey
 • Mål og vægt: 30,41 x 21,5 x 1,13 cm / 1,24 kg
 • Batteri: 52,6 Wh litiumpolymer, 30 W USB-C til MagSafe 3 strømforsyning
 • Andet: 1080p HD FaceTime-kamera, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, Touch ID, 2x Thunderbolt 3/USB 4, 3,5 mm jackstik
 • Web: apple.dk
 • Geekbench 5: 1.921 (single-core), 8.892 (multi-core)
 • Geekbench 5 Compute: 23.683
 • GFXBench 5.0 T-Rex: 3.365,08 frames
 • Cinebench R23: 1.595 (single-core), 8.122 (multi-core)
 • Basemark GPU: 2.565
 • Basemark Web 3.0: 1.529,72
Vejl. pris 11499Pr. 26/07/2022 Produktside

Indholdsfortegnelse

For første gang i mands minde har Apples MacBook Air fået nyt design. Vi vinker farvel til det kileformede udseende og siger goddag til en slank og let bærbar computer, der er flad som en pandekage. Præcis som Apples nye 14” MacBook Pro fra 2021, bare lidt mindre og ikke nær så tung.

Men det opdaterede design er ikke det eneste nye ved 2022-udgaven af MacBook Air. Den er også den første computer, vi tester, med Apples spritnye M2-processor.

Den nye M2-generation er baseret på en 5 nm-arkitektur, som giver op til 100 GB/s hukommelsesbåndbredde, op til 24 gigabyte integreret hukommelse (mod 16 gigabyte før) og op til 35 procent bedre grafikydelse, lover Apple. Og ydelsen skal være 18 procent bedre i forhold til den M1-processor, som vi allerede kender. Og eftersom M1 allerede tørrer gulv med langt de fleste Intel-baserede computere, har vi set frem til at prøvekøre den første M2-model på markedet for at se, om den lever op til forventningerne.

M2

Det korte svar på dét spørgsmål er, at det gør den. Både i daglig brug og i benchmark-tests er den M2-baserede MacBook Air markant hurtigere end de slanke Windows-PC’er i samme prisklasse, vi senest har testet. Som f.eks. Huawei MateBook 14s og HP Spectre x360. I Geekbench 5 scorer MacBook Air således hhv. 1.921 point (single-core) og 8.892 point (multi-core) – mod f.eks. 1.604 og 4.950 point fra HP Spectre x360 eller 1.501 og 5.927 point fra Huawei MateBook 14s – hvilket er næsten på niveau med førnævnte 14” MacBook Pro. For så vidt angår den generelle ydelse, er MacBook Air takket være M2-processoren altså stort set lige så hurtig som Pro-modellen. Til trods for en markant prisforskel.

Apple MacBook Air M2 availability July 2022 4up colors
2022-udgaven af MacBook Air kommer i fire farver, nemlig sølv, stjerneskær, space grey og midnat. (Foto: Apple)

Sidstnævnte kommer godt nok “kun” med Apples M1 Pro-processor, men i vores testkonfiguration bød MacBook Pro på 16 gigabyte RAM og en integreret GPU med 14 kerner, hvor MacBook Air må nøjes med otte. Den forskel gør sig selvfølgelig bemærket i de benchmark-tests, der har fokus på den grafiske ydelse. Her scorer MacBook Pro 34.166 point i Geekbench 5 Compute og 4.415 point i Basemark GPU, mens MacBook Air må nøjes med hhv. 23.683 og 2.565 point. Det kan synes som en stor forskel, men det skal understreges, at MacBook Air for så vidt angår grafikydelsen stadig er markant hurtigere end de førnævnte Windows-PC’er.

Det betyder i praksis, at MacBook Air klarer de fleste almindelige grafiske opgaver som billedredigering, rendering af video eller visning af video i 8K-format uden de store problemer. Men det er MacBook Pro man skal have fat i, hvis man har mange tungere grafiske opgaver, der måske sågar skal afvikles på samme tid.

Til gengæld klarer MacBook Air sig helt uden blæser. Uden at blive varm.

Ligner MacBook Pro

Som nævnt har den opdaterede MacBook Air fået nyt design, så den ligner Apples nyeste MacBook Pro-modeller. Det gælder ikke kun den fysiske fremtoning, men også diverse komponenter. F.eks. er det indbyggede webkamera blevet opgraderet til 1080p opløsning, ligesom skærmen på MacBook Air nu har fået en såkaldt notch i toppen af skærmen, hvor webkameraet sidder placeret.

Derudover er det savnede magnetiske MagSafe-stik til strømforsyningen tilbage, ligesom MacBook Air har fået indbygget hovedtelefonindgang, der kan tackle tungtdrevne hovedtelefoner med høj impedans.

Apple MacBook Air M2 availability July 2022 performance
Med M2 kan MacBook Air-brugere flyve gennem projekter i iMovie. Den nye MacBook Air yder hurtigere end nogen Windows-PC i samme prisklasse. (Foto: Apple)

Apropos lyd, så kommer den nye MacBook Air for første gang med fire indbyggede højttalere, som bl.a. gør den slanke ultrabærbare i stand til at understøtte Apple Spatial Audio, når man lytter til musik eller ser video. Dolby Atmos kan de også klare.

I forhold til forrige års MacBook Air er skærmen blevet en smule større (13,6” mod tidligere 13,3”), ligesom den nye skærm med en maksimal lysstyrke på 500 nit også er blevet en smule mere lysstærk. Der er dog stadig lang vej op til MacBook Pros mini-LED baserede Liquid Retina XDR-panel, der kan klare op til 1600 nits.

Ligesom forgængeren kan den nye MacBook Air trække en 6K-skærm, hvis man skulle have sådan én stående. Det er også muligt at bruge en nyere iPad tilsluttet trådløst som ekstern skærm ved at aktivere Sidecar i systemindstillingerne.

Der er kun to USB-C/Thunderbolt 3-porte på maskinens venstre side, mens der på den modsatte side er et 3,5 mm stik til hovedtelefoner eller eksterne højttalere.

Konklusion

Den nyeste MacBook Air er på alle leder og kanter den bedste Air-model, elektronikgiganten fra Cupertino nogensinde har sendt på markedet. Men det siger vi jo næsten hver gang. Det er bare svært at få armene ned, når Apple igen og igen overgår sin egen rekordydelse.

Apple MacBook Air M2 availability July 2022 MagSafe
MagSafe er tilbage på MacBook Air med MagSafe 3, der har et opdateret design. Med vores testeksemplar fulgte en USB‑C-strømforsyning på 30 watt. Modeller med en GPU med ti processorkerner kommer med en 35 watt strømforsyning, der har to USB-C-porte. (Foto: Apple)

Den eneste streg i regningen er i virkeligheden prisen. For to år siden kostede vores testeksemplar af MacBook Air med M1-processor 8.699 kroner, hvilket virkelig var en fantastisk favorabel pris. Den nye model koster 11.499 kroner for en tilsvarende konfiguration, hvilket alt andet lige gør købsbeslutningen noget mere vanskelig.

Der er dog ingen tvivl om, at hvis budgettet befinder sig et sted mellem 10.000 og 12.000 kroner, får man væsentligt mere saft og kraft for sine penge med en MacBook Air end med en Windows-PC til samme pris.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Den bedste til højopløst gaming? Hvis du ønsker en fantastisk spiloplevelse, og derudover neutrale og gode farver lige ud af kassen, så er dette skærmen for dig.
Wi-Fi 7 router til gaming Routeren kommer med nyt antennedesign og netværkshastighed på op til 19 Gbit/s.
Kan I høre mig derude? Jabra Speak2 er en ny generation af firmaets mødehøjttalere, der lover bedre lyd og naturlig samtale.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ét.
lbpluss
Caffe latte-segmentets hedeste drøm 14” MacBook Pro med M2 Pro-processor er den bedste og hurtigste bærbare computer i sin prisklasse. Men Apple bør opgradere webkameraet.
Følg Lyd & Billede