TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Alienware X17 R2 (nawx17r205)

Ingen er hurtigere

Alienware x17 R2 er superlav – men hastigheden er tårnhøj. Det samme er prisen.

forfatter
Publiceret 19/03/2022 - 14:00
Karakter
Alienware X17 R2 (nawx17r205)
L&B mener
Den hurtigste bærbare gaming-PC, vi har set. Den er ikke bare slank, men vanvittig slank. Skærmen er lynhurtig.
Den koster vanvittig mange penge! Skærmen er kun i Full HD-opløsning.
Specifikationer
 • Processor: 2,7 GHz (Max Turbo 4,7 GHz) Intel Core i7-12700H (14 kerner, 20 tråde)
 • Skærm: 17,3″ FHD (1920 x 1080), 360 Hz, 1 ms m. Nvidia G-Sync
 • Hukommelse: 32 GB 3200 MHz DDR4-RAM
 • Lager: 1 TB SSD
 • Grafik: Nvidia GeForce RTX 3080 Ti m. 16 GB GDDR6
 • Styresystem: Windows 11 Home, 64 bit
 • Mål og vægt: 39,9 x 2,1 x 30 cm / 2,9 kg
 • Tilslutninger: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, HDMI 2.1, 2 x USB 3.2 Type A, 2 x USB-C (heraf en med Thunderbolt 4, DisplayPort og Power Delivery), Mini DisplayPort 1.4, Ethernet, 3 x USB 3.1, 3,5 mm audio
 • Web: dell.com
Benchmarks

Vejl. pris 29.990Pr. 19/03/2022 Produktside

Den er lav som en Lamborghini med sænket undervogn! Alienware x17 R2 ser umuligt flad ud. I virkeligheden er computeren faktisk godt to cm tyk, men det 40 cm brede kabinet, hvor en stor 17 tommers skærm er sænket ned under hængslerne, får maskinen til at virke endnu lavere.

Alienware x17r2 profile lf2
Alienware x17 R2 er så ultraslank, at det virker umuligt. (Foto: Dell)

Sportsvognsassociationerne gælder ikke kun designet. For vi har at gøre med en computer, der kan køre ræs mod de hurtigste – og komme først ud af lyskrydset hver gang.

Til trods for den lave, lave profil er kabinettet fuldkommen stift og vridningsstabilt. Man kan løfte PC’en i et hjørne, uden at den giver sig det mindste. Selv om det er svært at løfte en så stor og tung computer på den måde.

Kabinettet er mælkehvidt med en silkemat overflade, der skulle være særlig modstandsdygtig over for pletter. Men tastaturet og det indre er matsort – og desværre ret modtageligt for fedtede fingeraftryk. Selv fra vintertørre hænder.

Alienware x17r2 rf back
Kabinettet er mælkehvidt. (Foto: Dell)

Tastaturet er stort, og alle taster har den korrekte størrelse. Og der er så meget ekstra plads udenom hele vejen rundt, at det virker næsten vulgært. Der kunne med lethed have været et numerisk tastatur ved siden af. Men nu går pladsen til de indbyggede højttalere og til ventilationsgitre for blæserne.

Skærmen skabt til spil

Skærmen er – som man kan forvente af en computer i en så ekstrem prisklasse – klar og skarp. Men også kun det. Den har hverken Pantone-certificering eller superhøj lysstyrke.

Alienware x17 R2 er skabt til professionelle – men ikke professionelle grafikere. Det, der er prioriteret, er hastigheden, og skærmen er lynhurtig: 360 Hz opdateringsfrekvens og en reaktionstid på 1 millisekund! Hastigheden er naturligvis afgørende til gaming, men det er stadig overraskende, at Alienware har valgt at holde fast i Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixel) til en så stor skærm i 2022. Faktisk fås x17-modellen overhovedet ikke i en variant med højere opløsning. Touch-skærm leder man også forgæves efter.

Læs også Den stærkeste tablet nogensinde Asus ROG Flow Z13 er skabt til gaming – men perfekt til talknusning.
2022 ROG Flow Z13 GZ301 Scenario Photos 02

Blændende bagparti

Af en gaming-computer at være er Alienware x17 overordentlig diskret og afdæmpet. Kun på bagsiden har designerne fået lov til at slå gækken løs med tivolilys. En ring af RGB-lys omkranser bagpartiet på en måde, der ville passe til et amerikansk dollargrin. Det er smart – men ikke særlig praktisk, da alle porte sidder på bagsiden, der er kulsort, hvor de stort set er umulige at se på grund af det kulørte modlys. Lyset kan selvfølgelig slås fra, men det gør det besværligere at sætte stik i computeren.

Når man med en lommelygtes hjælp får øje på portene, er udvalget komplet: Et dobbelt sæt af både USB-C og USB-A, HDMI 2.1 og Mini DisplayPort. Og en ekstra DisplayPort er integreret i den ene USB-C-port, hvilket bringer det maksimale antal ekstra skærme op på tre!

Hardware i topklasse

Det særlige ved Alienware x17 R2 – og det, der bringer prisen op i det høje luftlag – er indmaden, der er i den absolut øverste ende. Processoren er en 12. generations Intel Core i7-12700H. Det er ganske vist kun den næstbedste i Intels katalog (i9, som vi så i Asus ROG Flow Z13, er hurtigere), men den er stadig et bæst med 14 kerner og en turbo boost-hastighed på 4,7 GHz, når der for alvor skal knuses tal.

Det samme gælder grafikprocessoren, som er den splinternye Ti-udgave af Nvidia RTX 3080. Det er den absolut kraftigste mobil-GPU, man kan købe lige nu. Og med 16 gigabyte egen hukommelse har grafikprocessoren lige så meget RAM, som hele den typiske ultrabook-computer anno 2022 er udstyret med.

Den udgave af Alienware x17 R2, som vi testede, blev leveret med 32 gigabyte RAM og 1 terabyte SSD-lager. Men den kan købes med op til 64 gigabyte RAM og 4 terabyte SSD. Så det her er ikke engang topmodellen!

I det lys virker lydsiden lidt nærig, når Alienware understreger, at der er i alt 8 watt effekt fordelt på fire højttalere – med 2 watt til hver. Det er næsten lige så meningsfuldt som at sige, at computeren i alt måler 72 cm, hvis man lægger bredde, højde og dybde sammen …

Alienware x17r2 lf
Alienware x17 R2 er den hurtigste bærbare computer, vi til dato har testet. (Foto: Dell)

Benchmarks

Med så heftig hardware er der lagt op til rekordfest. Og den udebliver ikke. På de fleste områder overgår Alienware x17 R2 alt andet hidtil – eller tangerer i hvert fald rekorden.

For at begynde med den rene processorkraft, så opnår maskinen en Geekbench-score på 13.104 i multi-core og 1.693 i single-core. Det er kun overgået af Asus ROG Flow Z13, hvad der er rimeligt, eftersom den jo har den lidt kraftigere Intel Core i9-12900H-processor om bord.

Geekbench Compute-testen, der også inkluderer grafikprocessoren, ender til gengæld på vanvittige 141.919! Det er godt fire gange mere end de aktuelle MacBook Pro 16 M1 og Pro 14 M1. Tidens tand er dog nådesløs, så forspringet vil sikkert blive mindsket med næste processorgeneration, der netop er lanceret.

Den kombinerede processor- og grafiktest Cinebench R23 taler samme sprog: 17.739 i multi-core og 1.772 i single-core. Det er en komfortabel rekord.

Grafiktesten 3DMark Time Spy ender med et resultat på 13.281, hvilket er aldeles vildt. Men grafikprocessoren Nvidia GeForce RTX 3080 Ti er jo også en splinterny mobil topmodel. Derfor er der ingen direkte sammenligning. Men Razer Blade 14, der vandt prisen som bedste gaming-computer i 2021, opnåede i sin tid en score på 10.069.

Batteritesten er – ikke uventet – langt fra rekord. Men et resultat på to timer er faktisk ganske godt klaret af en superslank gaming-bærbar.

Alienware x17r2 top
Hvis du er professionel gamer – eller meget rig – kan Alienware x17 R2 være det nødvendige værktøj. (Foto: Dell)

Konklusion

Alienware x17 R2 er totalt set den kraftigste bærbare computer, vi nogensinde har testet på Lyd & Billede. I sagens natur er det en rekord, der med sikkerhed vil blive slået i fremtiden. Men jeg forventer ikke, at det sker i 2022. x17 R2 er imidlertid også tæt på prismæssig rekord (det er den sjettedyreste bærbare computer, vi har testet til dato). Så man kan tillade sig at sætte forventningerne tårnhøjt.

Hvis du er professionel gamer med brug for at rejse med din e-sport (eller bare meget velhavende), kan den være det nødvendige værktøj. Den enorme regnekraft kunne potentielt være interessant for grafikere og andre kreative professionelle, men de vil savne en mere højopløst og nøjagtig skærm. Men sådan en kan selvfølgelig købes som tilbehør. Der er jo plads til hele tre eksterne skærme.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Dell XPS med større minimalisme 2022-generationen af ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 gange længere ind til benet.
To skærme fra Philips til arbejde og fritid Hjemmekontor eller udekontor? Philips’ computerskærme har indbygget lyd og kamera.
De vigtigste nyheder i macOS Ventura Apple vil gøre Mac-oplevelsen bedre ved at tilføje nye produktivitetsværktøjer og kontinuitetsfunktioner til macOS.
Her er den nye MacBook Air Den nye Apple M2-processor debuterer i MacBook Air.
Rekordhurtig skærm fra Asus Asus ROG Swift 500Hz er den vildeste gaming-skærm, du kan købe i 2022.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend