TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Acer ConceptD 500

En stilfuld dag på kontoret

Acers Mac-dræber har kræfter til de fleste opgaver, man kunne finde på at smide efter den.

Skrevet af / 18/03/2020 - 12:00
Acer ConceptD 500
John Alex Hvidlykke

Næsten alle de computere, vi tester i Lyd & Billede, er bærbare. For bærbare er praktiske, billige, og de dækker behovet hos de allerfleste. Men skal du lave masser af seriøs talknusning, så skal der en rigtig stationær computer til opgaven.

Acer ConceptD 500 er en stationær PC, der først og fremmest henvender sig til dem, der skal lave tunge grafikberegninger. Det kan være professionelle grafikere og arkitekter. Men prisen er ikke mere frygtindgydende, end at den også kan være interessant for fotoentusiaster og videoamatører.

Den mest krævende opgave, man kan byde sin PC, er spil. Derfor er gaming-computere bygget med den heftigste hardware, man kan købe for penge. Det har professionelle grafikere imidlertid også fået øjnene op for. Ifølge Acer bliver 15 procent af de gaming-computere, der sælges, aldrig nogensinde brugt til spil.

Annonce

Med det udgangspunkt lancerede Acer sin ConceptD-serie i april i fjor. Der er tale om professionelt grej med kraftige processorer og hurtig grafik. Men tilpasset det mere stilfærdige liv på kontoret.

Acer ConceptD 500 er den mindste stationære model i serien. Mens den største model, ConceptD 900, er bygget over dobbelte Intel Xeon-serverprocessorer, sidder der “kun” en Intel Core i9-processor i 500-modellen. Acer ConceptD 500 er en rummelig kasse i det format, der i sin tid hed minitower. Godt 40 cm i højden og en lille halv meter i dybden. Med sit cremefarvede kabinet med afrundede hjørner er den pæn nok til at have stående på skrivebordet, men den er stor nok til at kunne klare sig på gulvet under bordet.

Med sit afrundede, cremehvide kabinet gør Acer ConceptD sit bedste for at falde ind i miljøet – og måske lokke nogle Apple-tilhængere til at skifte side. (Foto: Acer)

Engang var alle PC’er stationære skrivebordsmaskiner som ConceptD 500: Store og rummelige maskiner med bekvem adgang til at udskifte og tilpasse hardwaren. Ved siden af det professionelle grafikkort, som kan opgraderes på få minutter, den dag behovet opstår, er der tre ledige udvidelsespladser i bundkortet.

Der er i det hele taget masser af bekvemmelighed og albuerum. USB-porte er der f.eks. hele otte af, heraf fire på toppen af kabinettet, hvor der også findes kortlæser, lydudgang og trådløs Qi-opladning af mobilen. Da fysiske medier er uddøde, er der ingen drevåbninger af nogen slags på fronten. Der er til gengæld en hovedtelefonholder, der popper frem med et tryk. Jamen det er der faktisk!

Teknik fra øverste hylde

Hjertet i ConceptD 500 er en Intel Core 3,6 GHz i9-processor med otte kerner og 16 tråde. Det er med andre ord en af de kraftigste “civile” processorer fra Intel og i øvrigt den samme som i monster-gameren MSi GT76 Titan.

ConceptD 500 har – i øvrigt ligesom førnævnte MSi – hele 64 gigabyte RAM om bord. Det ville for de fleste være det glade vanvid, men når det gælder computere til krævende professionel brug, giver det mening. Intet kan nemlig gøre Windows langsomt som mangel på arbejdshukommelse, når store mængder af billed- og videodata skal behandles. Der er både et 512 gigabyte SSD-drev og en fysisk harddisk på 2 terabyte i maskinen.

Professionel grafik

Mens det meste af indmaden i ConceptD 500 til forveksling ligner den typiske superluksus-gaming-PC, er grafikkortet anderledes. Det er nemlig hentet fra Nvidias professionelle Quadro-serie i stedet for gaming-serien GeForce. Quadro RTX 4000-kortet er udstyret med 8 gigabyte video-RAM.

“Professionelt” skal dog ikke uden videre oversættes til “bedre og hurtigere” sammenlignet med konsumkortene. Quadro RTX 4000 er bygget over den samme processor som GeForce RTX 2080, men med færre shadere. Det betyder, at det har nogenlunde samme grafiske regnekraft som et GeForce RTX 2070-kort – men er dyrere end luksusmodellen, GeForce RTX 2080!

Til gengæld for det, der ligner en dårlig forretning, har det professionelle kort hele fire skærmudgange: Tre DisplayPort 1.4 og en USB-C med Thunderbolt. Alle med support for 8K-opløsning ved 60 Hz. Eller 4K ved 120 Hz og i HDR-farvedybde.

Toppen af kabinettet er en træmønstret hylde med nem adgang til tilslutninger – og indbygget trådløs opladning. (Foto: Acer)

Følelsen af magt

Acer ConceptD 500 er klar, få sekunder efter at man har trykket på power-knappen. Her hjælper den lynhurtige processor, SSD-drevet og den rigelige arbejdshukommelse godt til. Og er man vant til det adstadige tempo fra en Core i7-bærbar, som dette skrives på, kan følelsen af magt fra den hurtige respons godt blive vanedannende. Ligesom den dårlige vane med ikke at lukke Photoshop, Audition og Premiere efter brugen, men i stedet blot minimere dem. Der er jo RAM nok til, at det ikke mærkes!

Acer fremhæver selv, at ConceptD er næsten lydløs (40 dBA). Målingen er givetvis korrekt, men de 40 dB opnås først ved en meters afstand. Når PC’en står på skrivebordet, er vindstøjen tydelig, så snart processoren kommer på arbejde. Ikke den hvinende støj fra en lillebitte laptop-blæser, men den dybe, godmodige susen fra tre store ventilatorer. Towerkabinetter hører hjemme på gulvet.

Benchmarks

Acer ConceptD 500 er udstyret med en af de hurtigste “normale” processorer, du kan købe for penge: En Intel Core i9-9990K. Ud fra dette er det ikke så mærkeligt, at Geekbench-resultatet er blandt de bedste, vi til dato har målt – og kun matchet af PC’er med samme processor!

I Geekbench 5 opnår den en score på henholdsvis 1.267 (single-core) og 8.105 (multi-core). Et resultat på 6.605 i PCMark 10 viser også, at maskinen er bygget til mere krævende kontorarbejde, end testen her simulerer. Hvilken slags arbejde demonstreres af Cinebench-testen: 3D-rendering med 237 billeder i sekundet er næsten dobbelt så højt som normalt. Og vel at mærke på kraftige PC’er med hurtig grafik.

Selv om der ikke er tale om en gaming-maskine, pudsede vi alligevel 3D-testene Time Spy og Fire Strike på den. Et resultat på 7.365 i Time Spy og 16.402 i Fire Strike er respektabelt – men det overgås af maskiner med GeForce RTX 2080-grafik.

Acer ConceptD 500 er en arbejdshest skabt til tunge beregninger, hvad enten det er på kontoret eller til redigering af egne fotos eller videoer. (Foto: Acer)

Konklusion

Acer ConceptD 500 er anderledes end de fleste computere, vi tester. Både ved at være stationær og være møntet på et professionelt publikum. Og lad mig sige, at til det, som den er skabt til, er den fremragende. Også i en grad, hvor professionelle grafikere med fordel kunne overveje at kigge på andet end Apples produkter, hvor man kommer til at betale det dobbelte for en Mac Pro med samme antal processorkerner, 48 gigabyte RAM og det mindste Radeon Pro-grafikkort.

Skal jeg sammenligne med andre PC’er i samme vægtklasse, er Acers egen Predator Helios 700 en af de nærmeste konkurrenter. Den er nogle få tusind kroner dyrere, men som bærbar gaming-maskine får man her både tastatur og skærm med i prisen. De to maskiner er stort set lige hurtige på ren regnekraft, men den GeForce 2080-baserede Helios 700 er betydelig hurtigere til 3D-grafik. Men uden at kunne klare helt så mange kæmpeskærme som ConceptD 500.

Til en lang dags arbejde ved skrivebordet ville jeg vælge den stationære. Kunne man blot få den med GeForce 2080-grafikkortet fra Helios 700, ville det være den bedste af begge verdener.

Karakter
Acer ConceptD 500
High End

Home mener

Superhurtig processor og god prof-grafik giver en maskine, der løser alle regne- og grafikopgaver uden tegn på stress. Grafikkortet er professionelt, men til 3D-grafikarbejde er et gaming-grafikkort hurtigere. Den fylder godt på skrivebordet.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Tæt på perfekt begynder-PC

Er PC’en blevet klogere?

Fin computer – sløv skærm

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Scroll to Top