data-srcset
TESTAcer ConceptD 500
Acer ConceptD 500

En stilfuld dag på kontoret

Acers Mac-dræber har kræfter til de fleste opgaver, man kunne finde på at smide efter den.

Superhurtig processor og god prof-grafik giver en maskine, der løser alle regne- og grafikopgaver uden tegn på stress.
Grafikkortet er professionelt, men til 3D-grafikarbejde er et gaming-grafikkort hurtigere. Den fylder godt på skrivebordet.
Bedste priser

Næsten alle de computere, vi tester i Lyd & Billede, er bærbare. For bærbare er praktiske, billige, og de dækker behovet hos de allerfleste. Men skal du lave masser af seriøs talknusning, så skal der en rigtig stationær computer til opgaven.

Acer ConceptD 500 er en stationær PC, der først og fremmest henvender sig til dem, der skal lave tunge grafikberegninger. Det kan være professionelle grafikere og arkitekter. Men prisen er ikke mere frygtindgydende, end at den også kan være interessant for fotoentusiaster og videoamatører.

Den mest krævende opgave, man kan byde sin PC, er spil. Derfor er gaming-computere bygget med den heftigste hardware, man kan købe for penge. Det har professionelle grafikere imidlertid også fået øjnene op for. Ifølge Acer bliver 15 procent af de gaming-computere, der sælges, aldrig nogensinde brugt til spil.

Med det udgangspunkt lancerede Acer sin ConceptD-serie i april i fjor. Der er tale om professionelt grej med kraftige processorer og hurtig grafik. Men tilpasset det mere stilfærdige liv på kontoret.

Acer ConceptD 500 er den mindste stationære model i serien. Mens den største model, ConceptD 900, er bygget over dobbelte Intel Xeon-serverprocessorer, sidder der “kun” en Intel Core i9-processor i 500-modellen. Acer ConceptD 500 er en rummelig kasse i det format, der i sin tid hed minitower. Godt 40 cm i højden og en lille halv meter i dybden. Med sit cremefarvede kabinet med afrundede hjørner er den pæn nok til at have stående på skrivebordet, men den er stor nok til at kunne klare sig på gulvet under bordet.

Med sit afrundede, cremehvide kabinet gør Acer ConceptD sit bedste for at falde ind i miljøet – og måske lokke nogle Apple-tilhængere til at skifte side. (Foto: Acer)

Engang var alle PC’er stationære skrivebordsmaskiner som ConceptD 500: Store og rummelige maskiner med bekvem adgang til at udskifte og tilpasse hardwaren. Ved siden af det professionelle grafikkort, som kan opgraderes på få minutter, den dag behovet opstår, er der tre ledige udvidelsespladser i bundkortet.

Der er i det hele taget masser af bekvemmelighed og albuerum. USB-porte er der f.eks. hele otte af, heraf fire på toppen af kabinettet, hvor der også findes kortlæser, lydudgang og trådløs Qi-opladning af mobilen. Da fysiske medier er uddøde, er der ingen drevåbninger af nogen slags på fronten. Der er til gengæld en hovedtelefonholder, der popper frem med et tryk. Jamen det er der faktisk!

annonce

Teknik fra øverste hylde

Hjertet i ConceptD 500 er en Intel Core 3,6 GHz i9-processor med otte kerner og 16 tråde. Det er med andre ord en af de kraftigste “civile” processorer fra Intel og i øvrigt den samme som i monster-gameren MSi GT76 Titan.

annonce

ConceptD 500 har – i øvrigt ligesom førnævnte MSi – hele 64 gigabyte RAM om bord. Det ville for de fleste være det glade vanvid, men når det gælder computere til krævende professionel brug, giver det mening. Intet kan nemlig gøre Windows langsomt som mangel på arbejdshukommelse, når store mængder af billed- og videodata skal behandles. Der er både et 512 gigabyte SSD-drev og en fysisk harddisk på 2 terabyte i maskinen.

Professionel grafik

Mens det meste af indmaden i ConceptD 500 til forveksling ligner den typiske superluksus-gaming-PC, er grafikkortet anderledes. Det er nemlig hentet fra Nvidias professionelle Quadro-serie i stedet for gaming-serien GeForce. Quadro RTX 4000-kortet er udstyret med 8 gigabyte video-RAM.

“Professionelt” skal dog ikke uden videre oversættes til “bedre og hurtigere” sammenlignet med konsumkortene. Quadro RTX 4000 er bygget over den samme processor som GeForce RTX 2080, men med færre shadere. Det betyder, at det har nogenlunde samme grafiske regnekraft som et GeForce RTX 2070-kort – men er dyrere end luksusmodellen, GeForce RTX 2080!

Til gengæld for det, der ligner en dårlig forretning, har det professionelle kort hele fire skærmudgange: Tre DisplayPort 1.4 og en USB-C med Thunderbolt. Alle med support for 8K-opløsning ved 60 Hz. Eller 4K ved 120 Hz og i HDR-farvedybde.

annonce
Toppen af kabinettet er en træmønstret hylde med nem adgang til tilslutninger – og indbygget trådløs opladning. (Foto: Acer)

Følelsen af magt

Acer ConceptD 500 er klar, få sekunder efter at man har trykket på power-knappen. Her hjælper den lynhurtige processor, SSD-drevet og den rigelige arbejdshukommelse godt til. Og er man vant til det adstadige tempo fra en Core i7-bærbar, som dette skrives på, kan følelsen af magt fra den hurtige respons godt blive vanedannende. Ligesom den dårlige vane med ikke at lukke Photoshop, Audition og Premiere efter brugen, men i stedet blot minimere dem. Der er jo RAM nok til, at det ikke mærkes!

Acer fremhæver selv, at ConceptD er næsten lydløs (40 dBA). Målingen er givetvis korrekt, men de 40 dB opnås først ved en meters afstand. Når PC’en står på skrivebordet, er vindstøjen tydelig, så snart processoren kommer på arbejde. Ikke den hvinende støj fra en lillebitte laptop-blæser, men den dybe, godmodige susen fra tre store ventilatorer. Towerkabinetter hører hjemme på gulvet.

Benchmarks

Acer ConceptD 500 er udstyret med en af de hurtigste “normale” processorer, du kan købe for penge: En Intel Core i9-9990K. Ud fra dette er det ikke så mærkeligt, at Geekbench-resultatet er blandt de bedste, vi til dato har målt – og kun matchet af PC’er med samme processor!

I Geekbench 5 opnår den en score på henholdsvis 1.267 (single-core) og 8.105 (multi-core). Et resultat på 6.605 i PCMark 10 viser også, at maskinen er bygget til mere krævende kontorarbejde, end testen her simulerer. Hvilken slags arbejde demonstreres af Cinebench-testen: 3D-rendering med 237 billeder i sekundet er næsten dobbelt så højt som normalt. Og vel at mærke på kraftige PC’er med hurtig grafik.

Selv om der ikke er tale om en gaming-maskine, pudsede vi alligevel 3D-testene Time Spy og Fire Strike på den. Et resultat på 7.365 i Time Spy og 16.402 i Fire Strike er respektabelt – men det overgås af maskiner med GeForce RTX 2080-grafik.

Acer ConceptD 500 er en arbejdshest skabt til tunge beregninger, hvad enten det er på kontoret eller til redigering af egne fotos eller videoer. (Foto: Acer)

Konklusion

Acer ConceptD 500 er anderledes end de fleste computere, vi tester. Både ved at være stationær og være møntet på et professionelt publikum. Og lad mig sige, at til det, som den er skabt til, er den fremragende. Også i en grad, hvor professionelle grafikere med fordel kunne overveje at kigge på andet end Apples produkter, hvor man kommer til at betale det dobbelte for en Mac Pro med samme antal processorkerner, 48 gigabyte RAM og det mindste Radeon Pro-grafikkort.

Skal jeg sammenligne med andre PC’er i samme vægtklasse, er Acers egen Predator Helios 700 en af de nærmeste konkurrenter. Den er nogle få tusind kroner dyrere, men som bærbar gaming-maskine får man her både tastatur og skærm med i prisen. De to maskiner er stort set lige hurtige på ren regnekraft, men den GeForce 2080-baserede Helios 700 er betydelig hurtigere til 3D-grafik. Men uden at kunne klare helt så mange kæmpeskærme som ConceptD 500.

Til en lang dags arbejde ved skrivebordet ville jeg vælge den stationære. Kunne man blot få den med GeForce 2080-grafikkortet fra Helios 700, ville det være den bedste af begge verdener.

 • Processor: 3,6 GHz Intel Core i9-9900K octa-core (16 tråde)
 • Hukommelse: 64 GB
 • Lager: 512 GB SSD + 2 TB HDD
 • Grafik: Nvidia Quadro RTX 4000 m. 8 GB VRAM
 • Styresystem: Windows 10 Pro, 64 bit
 • Mål og vægt: 20,4 x 43,9 x 47,6 cm / 12 kg
 • Grafikudgange: 3 x DisplayPort, USB-C (m. Thunderbolt)
 • Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 5.0, USB-C, 3 x USB 3.1, 4 x USB 2, 2 x Ethernet, 3 x 3,5 mm audiostik, kortlæser
 • Web: acer.com
 • Geekbench 5: 8.105 (multi-core), 1.267 (single-core)
 • Geekbench 4: 32.012 (multi-core), 5.720 (single-core)
 • PCMark 10: 6.605
 • 3DMark Time Spy: 7.365
 • 3DMark Fire Strike: 16.402
 • Cinebench R15: 237 fps / 1.812 cb
 • HDTach: 594 MB/s

Pris

23499 kr

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

  Alternativer til Acer ConceptD 500

  (Foto: Producent)

  Endelig en ny minicomputer fra Apple med den nyeste generation af hardware.

  (Foto: Producent)

  Når en almindelig iMac ikke rækker, er en iMac Pro det rigtige valg, især til de mest krævende opgaver.

   data-srcset

  Stor spilleglæde på næsten ingen plads – og til en pris, der er til at overse. Hvorfor nøjes med en spilkonsol?

  (Foto: Producent)

  ASUS har lavet den bedste alt-i-én computer, vi endnu har haft mellem hænderne.

  (Foto: Producent)

  Med lidt bedre ydelse og endnu bedre farvegengivelse bevarer Apples iMac 5K føringen som verdens skarpeste computer.

   data-srcset

  Hvis pladsen er trang, og computeren også skal levere tv og underholdning, kan en alt-i-én være løsningen.

   data-srcset

  Alienware Alpha skulle bringe pc-spillene ind i stuen med sit konsolformat, men i stedet bragte den os ud af fatning.

   data-srcset

  Apples mindste computer er blevet moderniseret på alle ledder og kanter, men har også mistet nogle hestekræfter.

   data-srcset

  Apples nye iMac er lidt af en sensation. Med knivskarp 14,7 megapixel skærm er den perfekt til fotoredigering og 4K-video.

   data-srcset

  Smid fjernsynet væk, og lad computeren klare underholdningen. Det hele er indbygget i skærmen.

   data-srcset

  Subminiature-pc til hjemmebio og hjemmekontor.

   data-srcset

  Hvis man vil kunne se og høre alle slags medier i sin hjemmebiograf, hvad er så bedst? En komplet medieafspiller eller en hjemmebio-computer? Og hvilken slags: Mac, pc eller selvbygget?