Nyhed

Sony XH90: Her er Sonys nye “PlayStation-TV”

Med nye spilkonsoller som PlayStation 5 på vej udsender Sony nu et TV, der er skræddersyet til gaming.
forfatter

2020 bliver sandsynligvis et skelsættende år for spil-entusiaster: Inden juletid forventes den næste generation af spilkonsoller, PlayStation 5 og Xbox Series X, som begge lover en kraftigt opgraderet spiloplevelse med noget nær fotorealistisk grafik. Der er bare ét problem: Du har sandsynligvis brug for et nyt TV for at få fuldt udbytte af dem!

Både Sony og Microsoft har bekræftet, at de nye spilkonsoller vil tage den nyeste HDMI-standard, 2.1, i brug. Sony har desuden annonceret, at PlayStation 5 vil understøtte spil i 4K-opløsning med op til 120 fps (billeder i sekundet), hvilket kræver et TV med HDMI-stik af nyeste generation.

Netop det med HDMI 2.1 har givet TV-producenterne hovedbrud. Foreløbig er det nemlig kun et fåtal, selv blandt de nye 2020-modeller, der er kompatible med den nye teknologi. LG og Samsung har været tidligt ude, men nu er Sony –PlayStation-producenten selv – endelig på banen med et fuldblods gaming-TV. Det skulle da også bare mangle!

Sony bejler til spil-entusiasterne med det nye gaming-TV XH90. (Foto: Sony)

Sony XH90: 4K LCD-TV med HDMI 2.1

Sony har netop præsenteret det nye Android-TV XH90, der kommer til salg i Europa fra slutningen af maj. XH90 byder på opgraderet lyd- og billedkvalitet, og Sony lægger ikke skjul på, at det er lavet til at være “en god følgesvend til næste generation af spilkonsoller”. XH90 kommer i et bredt udvalg af størrelser, lige fra 55 til 85 tommer!

På billedsiden kan XH90 prale af direkte LED-bagbelysning og såkaldt Full-Array Local Dimming, der ændrer lysniveauet dynamisk på dele af skærmen afhængigt af indholdet. Det giver erfaringsmæssigt en væsentlig øgning af kontrast og lysstyrke, og vil garanteret gøre en stor forskel på indhold i HDR-kvalitet.

Desuden understøtter Sony-skærmen både Dolby Vision HDR-video og Dolby Atmos lydprocessering. Al billedbehandling sker via Sonys avancerede videoprocessor X1. Og så kommer XH90 med Netflix Calibrated Mode, der sikrer en neutral gengivelse, som indholdsskaberne foretrækker det.

På lydsiden har XH90 såkaldt Acoustic Multi-Audio (kun 65 tommer og derover). Det inkluderer to ekstra højttalere på bagsiden af TV’et, som skaber en udvidet surround-effekt.

Rosinen i pølseenden for spilfans er dog, at XH90 – som et af få TV’er fra Sony i år – vil understøtte 4K med 120 fps billedfrekvens og hurtig responstid fra HDMI-indgangene. Dermed skulle man være sikret en maksimal spiloplevelse. Bemærk dog, at denne funktion ifølge Sony først bliver tilgængelig via en senere software-opdatering.

Android-TV

XH90-serien er Android-TV’er (version 9, Pie) og har derfor Google Assistant stemmestyring og Chromecast indbygget, hvilket giver brugerne let adgang til indhold, tjenester og deling mellem enheder. Sony-skærmene understøtter også Apple AirPlay 2 og kan streame film, musik, spil og fotos til TV’et fra iOS-enheder.

Sony XH90 kommer til salg i slutningen af maj.

Vejledende priser:

KD55XH90 (55″): 11.000 kr.

KD65XH90 (65″): 14.000 kr.

KD75XH90 (75″): 19. 000 kr.

KD85XH90 (85″): 27.000 kr.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. “…tilgængelig via en senere software-opdatering.”

    Ja den har vi hørt før. Måske kommer den inden jul eller måske inden 2021 modellerne bliver udgivet – hvis den overhovedet kommer til 2020 modellerne i sidste ende. “Soon Or Next Year”

    Forstår ikke man gør sig produkt færdigt og tilføjer alle funktionerne fra starten? Nu er Android jo ikke synderligt kompliceret at udvikle på, hvis man bare har basal kendskab til at kode.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.