TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Philips OLED+ 935: Ny topmodel med firesidet Ambilight

I BUTIKKERNE NU: Philips’ nye flagskibs-TV fås i størrelser fra 48 til 65 tommer og har lyd fra Bowers & Wilkins.

Philips har officielt lanceret deres nye TV-topmodel for 2020. Det nye OLED+ 935 skiller sig ud med Philips’ kendte Ambilight-lys, der udstråler stemningsskabende farver på alle fire sider af TV’et. Derudover har Philips-skærmen en integreret soundbar monteret direkte under TV’et. Den er udviklet af lydguruerne hos Bowers & Wilkins, som Philips har haft et frugtbart samarbejde med de senere år.

Sidst, men ikke mindst er det et Android-TV med masser af apps om bord, inklusive Disney+.

Kostas Vouzas, der er CEO for Philips TV & Sound/TP Vision, præsenterede OLED+935 på en video-stream for pressen den 1. september. (Foto: Philips)

Stramt design med Ambilight på alle sider

Philips er især kendt for deres patenterede Ambilight-bagbelysning, der matcher handlingen på skærmen. Den nye topmodel har lysdioder monteret på alle fire sider. Desuden kan den kommunikere med Philips Hue farvelyspærer og på den måde udvide stemningsbelysningen til hele rummet, hvis man ønsker det.

Philips er den eneste producent, der tilbyder Ambilight, og i kombination med den kontrastrige billedkvalitet fra OLED kan det være et rigtig flot syn. Det er vores erfaring efter at have testet modeller som OLED805 og ikke mindst OLED984.

 

Kraftig videoprocessor

Selve hjernen i OLED+ 935 er den nyudviklede P5 AI Intelligent Dual Picture Engine, en videoprocessor med AI-teknologi, der analyserer og forbedrer billedgengivelsen efter alle kunstens regler.

Philips-skærmen understøtter både Dolby Vision og HDR10+, og er dermed godt forberedt til moderne HDR-video og kan vise tjenester som Netflix, Amazon Prime Video og Disney+ fra deres bedste side.

OLED+ 935 ser til gengæld ikke ud til at understøtte HDMI 2.1, hvilket vil være et savn for dem, der håber på at bruge Philips-TV’et med de kommende spilkonsoller fra Sony og Microsoft. Sony har f.eks. annonceret, at PlayStation 5 vil have spilgrafik med op til 120 billeder i sekundet, hvilket Philips tilsyneladende ikke understøtter.

(Foto: Philips)

Lyd fra B&W

Philips har et fast samarbejde med Bowers & Wilkins, der står for lydgengivelsen på deres bedste TV’er. Den integrerede soundbar er en del af foden ved bordplacering, men kan også anvendes ved vægmontering af TV’et.

Lydsystemet på OLED+ 935 er kendetegnet ved den karakteristiske titaniumdiskant på toppen. Det er en løsning, som vi ofte ser på B&W’s dyrere hi-fi-højttalere, og som er populær, fordi den reducerer diffraktion og forvrængning fra det omkringliggende kabinet.

Soundbaren anvender en 3.1.2-konfiguration med separate kanaler til venstre, center og højre – ud over ekstra Atmos-kanaler, der vender opad. Selve disse højttaler-enheder sidder foran TV’et for at skabe plads nok til, at højde-effekterne kan reflekteres via loftet.

TV’et har også en subwoofer-udgang, så dem, der vil, kan opgradere med en aktiv subwoofer af valgfrit mærke. Måske en kompakt B&W-sub?

OLED plus Ambilight giver fantastiske billeder Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.

Ny skærmstørrelse: 48 tommer

Philips følger i samme spor som LG og Sony ved også at introducere en 48 tommers version af OLED+ 935, ud over 55 og 65 tommer. Det nye 48OLED+ 935 har samme type højttalersystem og firesidede Ambilight som de større modeller. Dermed er der dækket op til en heftig lyd- og billedoplevelse, også i kompakt format!

Pris og tilgængelighed

Philips OLED+ 935 er netop landet hos de nordiske forhandlere, og de danske priser er som følger:

• Philips 48OLED935/12: 16.999 kr.

• Philips 55OLED935/12: 19.999 kr.

• Philips 65OLED935/12: 21.999 kr.

 

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.