TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Oversætter med din egen stemme

Sig farvel til Google Translate. Microsoft arbejder på en oversættelsesteknologi, som vil få dig til at tabe din underkæbe på gulvet.

forfatter
Publiceret 09/11/2012 - 16:25

Det er ikke sandsynligt, at du taler kinesisk eller hindu, men som verden udvikler sig, kan det blive nødvendigt at kunne. Et uoverskueligt problem for mange, som ikke er sprogeksperter. Men nu har Microsoft skabt et program, som kan analysere det, du siger på dit eget sprog, oversætte det og så endda afspille de oversatte sætninger på det nye sprog – udtalt med din egen stemme!

Google Translate er allerede en hjælp for mange, når man skal læse tekster på fremmede sprog på nettet. Googles egen Chrome-browser kan endda helt automatisk oversætte hele hjemmesider fra fremmede sprog til for eksempel dansk, men Microsoft tager altså nu teknologien et skridt videre. Blot ved at ”lytte” til din stemme en times tid eller to kan Microsofts program, som beskrevet oven for, bruge din stemme i stedet for en syntetisk stemme til at gengive oversættelsen af, hvad du sagde på dit eget sprog.

Teknologien er stadig ikke perfekt. Omtrent ét ud af otte ord aflæser og oversætter programmet forkert, men det nye program er stadig et stort skridt i den rigtige retning mod en slags universel oversætter, hvor du bare taler ind i et apparat, og oversættelsen så kommer ud på korrekt sprog i den anden ende.

Se nedenstående video fra en Microsoft præsentation med Chief Research Officer Rick Rashid for at se teknologien demonstreret.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend