TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nu kan du opleve førerløse biler på gaderne

I Californien, USA er de førerløse biler blevet lovlige på gaderne, så Google nu kan teste deres robotbiler, og vi snart kan opleve fremtiden.

forfatter
Publiceret 28/09/2012 - 11:37

Den amerikanske stat, Californien har altid været stedet, hvor alt kunne lade sig gøre. Bodybuildere som guvenører, Nicholas Cage som skuespiller og nu også førerløse biler på gaden.

En af verdens største selskaber, Google, har brugt sin charme på at få godkendt en lov om at biler uden konkret fører bag rattet godt må bevæge sig rundt på gaderne i staten, skriver Mashable.com.

Det betyder, at de nu uhindret kan teste deres flåde af robotbiler, som de har arbejdet på en del år nu. Faktisk har det ikke været ulovligt i staten at ikke have en fører bag rattet, da man slet ikke tænkte på automatiserede biler den gang oven om motorkøretøjer blev vedtaget i begyndelsen af det 20. århundrede.

Google har da også kørt rundt i staten siden 2010, men er blevet trætte af at deres biler, der som bekendt skaber en del opmærksomhed når der ikke er nogen i bilen, konstant bliver taget af lokale sherifer og politi, så de har nu fået lovens ord med på vejen.

Florida og Nevada har også godkendt de førerløse biler.

Selvkørende biler kan forvandle liv og samfund – de kan sørge for transport til dem, der ikke selv kan (red. blinde etc.), øge sikkerheden på vejene, mindske eller helt fjerne trafikpropper, og gøre parkering nem, har Googles medstifter Sergey Brin sagt om robotbilerne.

Kilde: Mashable

Denne nyhed er leveret i samarbejde med TV 2 Beep

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend