Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu kan du opleve førerløse biler på gaderne

I Californien, USA er de førerløse biler blevet lovlige på gaderne, så Google nu kan teste deres robotbiler, og vi snart kan opleve fremtiden.

Skrevet af / 28/09/2012 - 11:37
Nu kan du opleve førerløse biler på gaderne

Den amerikanske stat, Californien har altid været stedet, hvor alt kunne lade sig gøre. Bodybuildere som guvenører, Nicholas Cage som skuespiller og nu også førerløse biler på gaden.

En af verdens største selskaber, Google, har brugt sin charme på at få godkendt en lov om at biler uden konkret fører bag rattet godt må bevæge sig rundt på gaderne i staten, skriver Mashable.com.

Det betyder, at de nu uhindret kan teste deres flåde af robotbiler, som de har arbejdet på en del år nu. Faktisk har det ikke været ulovligt i staten at ikke have en fører bag rattet, da man slet ikke tænkte på automatiserede biler den gang oven om motorkøretøjer blev vedtaget i begyndelsen af det 20. århundrede.

Google har da også kørt rundt i staten siden 2010, men er blevet trætte af at deres biler, der som bekendt skaber en del opmærksomhed når der ikke er nogen i bilen, konstant bliver taget af lokale sherifer og politi, så de har nu fået lovens ord med på vejen.

Florida og Nevada har også godkendt de førerløse biler.

Selvkørende biler kan forvandle liv og samfund – de kan sørge for transport til dem, der ikke selv kan (red. blinde etc.), øge sikkerheden på vejene, mindske eller helt fjerne trafikpropper, og gøre parkering nem, har Googles medstifter Sergey Brin sagt om robotbilerne.

Kilde: Mashable

Denne nyhed er leveret i samarbejde med TV 2 Beep

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top