Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Hyperloop-byggeriet starter i 2016

Tesla-stifteren Elon Musks ide om overlydstoget er på vej til at blive realiseret. De første otte kilometer testspor skal bygges næste år.

Skrevet af / 27/02/2015 - 09:21
Hyperloop-byggeriet starter i 2016

Følg Lyd & Billede på Twitter  og Instagram Instagram

Den fantastiske og midt sagt science fiction-agtige ide om et ultrahøjhastighedstog til at forbinde storbyer i USA rykker nu et skridt nærmere.

Firmaet Hyperloop Transportation Technologies planlægger at begynde byggeriet af et testanlæg for Hyperloop-tog i 2016. Banen, der bliver på otte kilometer i længden, skal opføres i Quay Valley i det centrale Calfornien. Til det formål vil Hyperloop Transportation Technologies rejse 100 millioner dollars ved at sælge aktier.

HyperLoop_bane

Ud over selve banen, der i følge Hyperloop-chef Dirk Ahlborn bliver en rigtig bane, og ikke kun et testspor, skal der bygges en hel forstadsbebyggelse i Quay Valley, strategisk placeret ved siden af Interstate 5-mortovejen, der forbinder San Francisco og Los Angeles. Ahlborn ejer i forvejen et 30 kvadratkilometer stort område på stedet, hvor han længe har haft planer om at opføre et boligområde. En plan, som finanskrisen i 2008 ellers satte en stopper for.

Quay Valley Entertainment Destination Concept Plan_with stations
Sammen med den otte kilometer lange Hyperloop-bane skal opføres en hel forstad.

Tesla-stifteren Elon Musk præsenterede i 2013 sin ide om et rørpostlignende togsystem, hvor passagererne skulle kunne tilbagelægge turen mellem San Francisco og Los Angeles på en halv time ved en hastighed på 1.300 kilometer i timen. Han lagde ved samme lejlighed projektet ud som open source, som frit kan bruges af enhver. Eller enhver, der vil og kan skyde 7-9 milliarder dollars i projektet.

I følge JumpStart Fund, der står bag Hyperloop Transportation Technologies, kan forbindelsen mellem San Franciso og Los Angeles være en realitet inden for 10 år.

Kilde: Wired

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

Imponerende resultater med Googles video-AI

Jorden ramt af dobbelt solstorm - Mobile netværk og GPS nede i en halv time

Japans månelandingsfartøj er døende

Magnet-tog på konventionel jernbane

0
Scroll to Top