Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Vinyl er fremtiden for Metallica

Vinylrenæssance: Metallica har investeret i egen pladefabrik for at sikre sig, at deres fans aldrig vil mangle LP'er.

Skrevet af / 17/03/2023 - 11:39
Vinyl er fremtiden for Metallica

Vinylen lever og har det godt. Det skrev vi forleden, hvor en rapport fra pladebranchen viste, at LP’erne har overgået CD-salget definitivt.

Og når storsælgende bands som Metallica udgiver albums, så sker en stigende del af salget på vinyl. Nu tager det dansk-amerikanske heavyband konsekvensen, og investerer et ukendt millionbeløb i at sikre, at deres fans kan få tilfredsstillet analogappetitten.

Metallica har netop erhvervet en kontrollerende aktiemajoritet i pladefabrikken Furnace. Det skriver musikmediet Music Business Worldwide. Dermed skulle bandet være sikret, at deres bestillinger kommer forrest i køen.

Bandet har samarbejdet med Furnace Record Pressing siden 2014, og fabrikken har presset mere end fem millioner vinylplader med Metallica-albums.

Overtagelsen vil give Metallica mulighed for at møde den massive efterspørgsel på Metallica-plader,” siger Furnace-direktør Eric Astor.

Billedcredit: Tim Saccenti for Metallica, Group 72 Sessions.

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil scanne din hjerne ved hjælp af Atmos-lyd

Bossen er i København!

The Sphere: Verdens største LED-skærm - midt i Las Vegas

Endelig bedre lyd fra Spotify?

Sommerlyd i fuld surround

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Lyd & Billede
Scroll to Top