Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Svenske Augustine udgiver ny single i Dolby Atmos

Musik i Dolby Atmos surroundformat, også kendt som Immersive eller Spatial Audio, bliver stadig mere udbredt.

Skrevet af / 08/06/2023 - 11:11
Svenske Augustine udgiver ny single i Dolby Atmos

Når en kunstner udgiver en ny single eller et nyt album, vil der ofte blive lavet en Dolby Atmos-version udover det traditionelle stereomix. Lukas Graham har f.eks. gjort det på sit album 4 (The Pink Album).

Det har også den unge svenske sanger og sangskriver Augustine gjort med sin seneste single, Sun in her Eyes, som nu ligger klar på Apple Music i Dolby Atmos-format.

Augustine hedder egentlig Fredrik Gustafsson; han blev bl.a. kåret til ‘Framtidens artist’ i svensk P3 i 2019, og hans første album Weeks Above The Earth blev i 2022 nomineret til to svenske grammy’er i kategorierne Årets Album og Årets Alternativ Pop.

Augustine debuterede med EP’en Wishful Thinking i 2019. (Albumcover: Genesis Records)

Artisten, som også producerer sin egen musik, fortæller, at han kan lide de kreative muligheder, Dolby Atmos giver:

Min musik handler ofte om at rejse et sted eller bevæge sig fremad, og med Dolby Atmos er det lettere end nogensinde for lytteren at være med på turen.

Singlen blev mixet af Markus Gustafson og Sören von Malmborg på Basecamp Studio i Stockholm, som er et certificeret Dolby Atmos studio.

PSSST! Hvis stemmen lyder bekendt, kan det skyldes, at Augustine medvirker på promo-videoen for Volvo EX90, med en cover-version af Cass Elliots New World Coming.

Læs også Mere Atmos-lyd fra Dolby Dolby tog os med til London og Abbey Road for at høre, hvad fremtiden har at byde på af spændende lydoplevelser til hjemmebio, hovedtelefoner - og ikke mindst bil!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Elvis vækkes til live

Vil scanne din hjerne ved hjælp af Atmos-lyd

Bossen er i København!

The Sphere: Verdens største LED-skærm - midt i Las Vegas

Endelig bedre lyd fra Spotify?

Sommerlyd i fuld surround

Lyd & Billede
Scroll to Top