Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Spotify lancerer AI Playlist (beta): Skab personlige playlister med AI

Spotifys nye funktion bruger AI til at sammensætte skræddersyede playlister.

Skrevet af / 09/04/2024 - 10:01
Spotify lancerer AI Playlist (beta): Skab personlige playlister med AI

Spotify har i dag introduceret en ny søgefunktion, som mange i spøg kalder “Spotify GPT”. Det officielle navn på funktionen er AI Playlist – og pointen er, at du nu kan bede streamingtjenesten om at lave dig en skræddersyet playliste blot ved hjælp af nogle enkle skriftlige forespørgsler og søgetekster (prompts).

Funktionen bliver i øjeblikket betatestet og blev rullet ud til Android- og iOS-enheder i Storbritannien og Australien i mandags, men den forventes at blive udvidet til Premium-abonnenter på andre markeder efterhånden.

Læs også Spotify-app'en bliver smartere: Personlig DJ med AI-teknologi Ny version af mobil-app'en får bedre brugervenlighed - deriblandt egen DJ med AI-teknologi.

Spotify AI Playlist: Vil skabe smartere playlister

Spotify har allerede haft succes med sin populære AI DJ-funktion, og nu vil de udvide brugen af AI til at sammensætte skræddersyede playlister på kommando.

Ud over almindelige playlister baseret på genre eller epoke vil Spotifys nye AI-funktioner give dig mulighed for at bede om mere brugerdefinerede personlige playlister. Du kan anmode om skræddersyede playlister baseret på steder, dyr, aktiviteter, filmkarakterer, farver eller emojis.

Spotify fortæller, at de bedste playlisteresultater genereres, når du definerer din søgning med en kombination af genrer, stemninger, kunstnere og årtier – for eksempel “giv mig en playliste med dansk hiphop fra 90’erne”, “norsk black metal”, “romantiske sange fra amerikanske artister i 80’erne” eller ” west coast hiphop fra 90’erne” osv.

Ved hjælp af prompts kan du nu bede Spotify om at lave skræddersyede spillelister (Foto: Spotify)

Når playlisten er genereret, kan du også give feedback til AI-værktøjet for at redigere søgeresultatet yderligere – for eksempel “mere pop” eller “kun kvindelige sangere”. Du kan også swipe til venstre for at fjerne enkelte sange.

Spotify AI Playlist bruger store sprogmodeller (LLM) til at forstå brugerens hensigter. Spotify oplyser, at den også bruger dine eksisterende brugerdata (lyttehistorik og præferencer) til at skabe din personlige AI-genererede playliste. Den er foreløbig kun tilgængelig for Spotify Premium-abonnenter i Australien og Storbritannien.

Vi glæder os til at tjekke funktionen ud, når den kommer til Skandinavien! I mellemtiden er Spotify AI Playlist allerede blevet testet af Mike Russell på YouTube:

Kilde: Pressemeddelelse fra Spotify

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Lyd & Billede
Scroll to Top