Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Spotify lancerer nye funktioner: Autoplay, Smart Shuffle og AI DJ

Ny version af mobil-app'en får bedre brugervenlighed - deriblandt egen DJ med AI-teknologi.

Skrevet af / 09/03/2023 - 11:53
Spotify lancerer nye funktioner: Autoplay, Smart Shuffle og AI DJ

På sit årlige lanceringsevent Stream On 2023 8. marts præsenterede Spotify en række nye funktioner. Det drejer sig om en opdateret version af mobil-app’en til Android og iOS, hvor der er gjort mange tiltag for at forbedre brugervenligheden.

“Dette vil være den største ændring, Spotify har foretaget, siden vi lancerede en mobilversion for 10 år siden,” sagde Spotify-chef Daniel Ek under åbningen af Stream On-eventet. (Foto: Spotify)

Ny startskærm

Podcasts får nu en autoplay-funktion, hvor det næste podcast-afsnit starter automatisk, ligesom der er en preview-funktion, hvor du kan høre uddrag af hvert afsnit. En anden ny funktion er Smart Shuffle, som mikser relevante sange ind i dine eksisterende afspilningslister. Du kan også opdage ny musik ved hjælp af hashtags.

Spotify vil desuden satse endnu mere på video til både musik og podcasts, hvor du kan opdage nyt indhold ved hurtigt at scrolle gennem et videofeed – lidt ligesom TikTok eller Instagram Reels.

Spotify introducerer også AI DJ – din egen personlige DJ – som genererer en automatisk playliste ved hjælp af AI-teknologi baseret på det, du tidligere har lyttet til og kan lide. AI DJ har været i beta-test blandt amerikanske og canadiske brugere i en periode, men rulles nu ud globalt.

Der blev derimod ikke nævnt noget om hi-fi-lyd i højere opløsning eller rumtilpasset lyd (Spatial Audio) under eventet. Det er tydeligt, at Spotify fokuserer mere på brugervenlighed, end de gør på absolut lydkvalitet.

De nye opdateringer til Spotify-app’en bliver rullet ud løbende, men det er på nuværende tidspunkt uklart, hvornår og om alle de nye funktioner (f.eks. AI DJ) bliver lanceret i Norden. Flere af de nye funktioner er kun for Premium-kunder.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

1 kommentar til “Spotify lancerer nye funktioner: Autoplay, Smart Shuffle og AI DJ”

  1. jonny Hoberg

    Det betyder vel at Spotify ikke kunne få hi-fi til at virke.
    Forstår godt at kunderne flygter nu.
    Gider heller ikke selv vente mere.
    Så nu bliver det TIDAL eller apple Music .

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

Scroll to Top