TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Qobuz-abonnement for to

Qobuz tager ved lære af Spotify og lancerer abonnementet Duo. Lossless, selvfølgelig.

forfatter
Publiceret 19/01/2022 - 10:11

Musik-streaming-tjenesten Qobuz er en af de mest anerkendte leverandører af tabsfri, højopløst musik og blev tilgængelig her i Skandinavien den 15. april sidste år.

Nu er det blevet muligt for to at splejse om ét abonnement eller for én person at donere et abonnement til en anden. Med Qobuz Duo kan to konti nemlig knyttes til ét abonnement, hvor den ene konto så er ansvarlig for at betale for abonnementet. Det ser ud til, at Qobuz her har kigget over skulderen på Spotify, som allerede har haft et tilsvarende tilbud et stykke tid.

Læs også Ægte HD-streaming Franske Qobuz udfordrer Tidal på hjemmebane med streaming i højopløst kvalitet. De udfordrer også netværket og tålmodigheden.

Det er dog et krav, at begge konti skal tilhøre personer, der bor på samme adresse. Man kan altså ikke dele med en ven, der bor et andet sted.

Qobuz Duo bliver dermed et billigere alternativ til Family-abonnementet, hvor ét abonnement kan fordeles på op til seks individuelle konti. Alle konti er personlige og helt individuelle for hver enkelt bruger.

Qobuz duo family
Danske priser på tjenesten Qobuz Studio Premier, henholdsvis Single, Duo og Family. (Skærmskud)

Qobuz Duo og Family: Priser

Studio Premier giver adgang til hele musikkataloget (omtrent samme udvalg som Spotify, Tidal osv.) og er nok den tjeneste, der passer bedst til de fleste. En enkelt konto koster 150 kroner om måned – eller 125 kroner, hvis man betaler for et helt år ad gangen. Et Duo-abonnement koster derimod 200 kroner om måned – eller 180 kroner ved forudbetaling for et år. For Family er prisen 250 kroner, uanset om man betaler for et år eller en måned ad gangen.

Vi har testet Qobuz-tjenesten og bruger den fortsat. Vores anmelder John Alex Hvidlykke mente:

“Qobuz stiller med et katalog med masser af højopløst musik, og de gør det i ukomprimeret FLAC-format, der ikke kræver speciel hardware. Brugerfladen er dekorativ, men dysfunktionel, men alt i alt er oplevelsen positiv. Da man kan få en måneds gratis prøveabonnement, er der ikke meget at betænke sig på.”

qobuz.com/dk

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Jamen halv pris, så vil jeg overveje det. Og jeg gider ikke andet end højopløst format.
Nej jeg er ikke snobbet, men f.eks. Tidal Hifi er det en svær nedgradering til streaming inhouse fra NAS.
Og det er nedslående at lytte til.

Qobuz er rigtig godt. Har haft det i 3-4 måneder men blev nød til at hoppe over på Tidal da Qobuz ikke har en app til Android Automotive som er at finde i min bil. Det har stort set alle de andre. Trist. Hopper helt klart tilbage hvis de for fingeren ud og lavet en app til bilens infotainment system.

Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Billig streaming-løsning Boksen der giver dig Bluetooth i anlægget.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-lydanlæg Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
TikTok som musiktjeneste? Det populære sociale medie kan få sin egen musikstreamingtjeneste.
Købe Twitter eller Springsteen-billetter? Efter tre års corona-pause er den amerikanske rocklegende Bruce Springsteen tilbage på verdensturné næste år – men til hvilke billetpriser?
Følg Lyd & Billede