Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bloomberg: Apple vil betale mere for Dolby Atmos-indspilninger næste år

Kunstnere der indspiller deres musik i Dolby Atmos, kan tjene flere penge i fremtiden, hævder Bloomberg.

Skrevet af / 13/12/2023 - 12:42
Bloomberg: Apple vil betale mere for Dolby Atmos-indspilninger næste år

Apple vil tilskynde kunstnere og pladeselskaber til at producere mere musik med surround sound, også kendt som Spatial Audio. Det skriver Bloomberg i en nyhedsartikel med henvisning til anonyme kilder.

Musik i Dolby Atmos-surroundformat, også kendt som Immersive eller Spatial Audio, bliver mere og mere udbredt. For eksempel blev Ed Sheerans nye single Magical indspillet i Dolby Atmos og er tilgængelig på Apple Music med spatial/rumtilpasset lyd.

 

Kan få flere musikere til at mixe i Dolby Atmos

Ifølge avisens kilder har Apple planer om – fra begyndelsen af næste år – at “lægge ekstra vægt” på musik mixet i Dolby Atmos-format. Det kan f.eks. betyde en bedre placering i streamingtjenesten Apple Music (playlister osv.), hvilket igen vil udløse højere royaltybetalinger til de pågældende kunstnere.

Apple og Dolby Laboratories har allerede et tæt samarbejde på lydsiden: Spatial Audio-teknologien er mere eller mindre baseret på Dolby Atmos-formatet, og en stor del af Apple Music-kataloget er tilgængeligt med spatial audio – både nye indspilninger og remixede klassikere – og der er mere på vej, ifølge Bloombergs kilder.

Faktisk vil det ikke engang være nødvendigt for publikum at vælge Atmos-versionen af en sang, for at kunstnerne kan få gavn af det: Det skulle være nok, at sangen tilbydes i formatet, hævdes det. Disse incitamenter kan opmuntre kunstnere og musikproducenter til at levere både ny og gammel musik med Atmos.

Læs også Ny app til Apple TV går i luften i dag Samler alt dit TV-indhold på ét sted med en ny brugerflade, der lover at løfte din seeroplevelse.

Vil sælge flere produkter med Dolby Atmos ombord

Apple gør nok ikke dette af ren velgørenhed(!) eller i sympati med musikere, men håber nok snarere, at det vil friste flere lyttere til at abonnere på Apple Music og opgradere til surround sound-kompatible hovedtelefoner og højttalere.

Airpods og HomePod-højttalerne er kendt for at understøtte musik i Dolby Atmos, og det samme gælder konkurrenten Sonos Era 300, som blev lanceret i foråret. Derudover vises Apple Music Live-koncerter på Apple TV+ med Dolby Atmos-lyd og -video i HDR-format.

Flere og flere produkter hævder at understøtte Dolby Atmos i en eller anden form, men som vores tests har vist, kan der være stor forskel på lydkvaliteten.

Læs også Ny app til Apple TV går i luften i dag Samler alt dit TV-indhold på ét sted med en ny brugerflade, der lover at løfte din seeroplevelse.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

0
Scroll to Top