Search
Generic filters

Slut med kvalmefremkaldende videoer

Smart selfie-stang med indbygget gimbal giver finere video-optagelser.

Jeg ved ikke, hvad du synes, men jeg bliver altså svimmel af videoer på sociale medier. At de er uskarpe og viser et elendigt udsnit af, hvad der nu end foregår på optagelsen, er én ting, men fotografernes urolige bevægelser gør ofte optagelserne til en lidelse at se på.

Derfor er jeg egentlig glad for, at Zhiyun har lavet Smooth-X.

(Foto: Zhiyun-Tech)

Den kommer selvfølgelig fra Kina – selfie-stangens hjemland – og kombinerer en teleskopstang med en såkaldt gimbal: En 2-aksers stabilisator, der holder mobiltelefonen mere i ro, når man filmer sig selv og omgivelserne.

Smooth-X, der vejer 246 gram og kan strækkes til hele 260 cm, har også fjernstyring af mobilen. Ikke kun til at starte og stoppe optagelsen; man kan også vende mobilen fra landskabs- til portrætformat med et knaptryk.

Sammen med Zy Cami-app’en, der downloades til mobilen, kan den desuden styres med gestik, så optagelsen f.eks. starter automatisk, når alle løfter hænderne i vejret. Andre bevægelser kan også udløse optagelse, og der er objektsporing i app’en, som holder fokus på motivet.

(Foto: Zhiyun-Tech)

I app’en er der også enkle redigeringsmuligheder, såsom klipning af scener, titler, soundtrack, overgange og mere endnu.

Zhiyun-Tech Smooth-X Smartphone Gimbal, som den hedder, kommer til juni, fås i hvid eller grå og koster 549 kroner.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.