TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s julekalender 2022
Nyhed

Slut med kvalmefremkaldende videoer

Smart selfie-stang med indbygget gimbal giver finere video-optagelser.

forfatter
Publiceret 31/05/2020 - 05:10

Jeg ved ikke, hvad du synes, men jeg bliver altså svimmel af videoer på sociale medier. At de er uskarpe og viser et elendigt udsnit af, hvad der nu end foregår på optagelsen, er én ting, men fotografernes urolige bevægelser gør ofte optagelserne til en lidelse at se på.

Derfor er jeg egentlig glad for, at Zhiyun har lavet Smooth-X.

(Foto: Zhiyun-Tech)

Den kommer selvfølgelig fra Kina – selfie-stangens hjemland – og kombinerer en teleskopstang med en såkaldt gimbal: En 2-aksers stabilisator, der holder mobiltelefonen mere i ro, når man filmer sig selv og omgivelserne.

Smooth-X, der vejer 246 gram og kan strækkes til hele 260 cm, har også fjernstyring af mobilen. Ikke kun til at starte og stoppe optagelsen; man kan også vende mobilen fra landskabs- til portrætformat med et knaptryk.

Sammen med Zy Cami-app’en, der downloades til mobilen, kan den desuden styres med gestik, så optagelsen f.eks. starter automatisk, når alle løfter hænderne i vejret. Andre bevægelser kan også udløse optagelse, og der er objektsporing i app’en, som holder fokus på motivet.

(Foto: Zhiyun-Tech)

I app’en er der også enkle redigeringsmuligheder, såsom klipning af scener, titler, soundtrack, overgange og mere endnu.

Zhiyun-Tech Smooth-X Smartphone Gimbal, som den hedder, kommer til juni, fås i hvid eller grå og koster 549 kroner.

Annonce
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

En Musk-mobil? Ja tak! Elon Musk hævder, at Apple truer med at fjerne Twitter fra App Store. Skulle det ske, lover tech-milliardæren at udvikle sin egen smartphone. Vi glæder os allerede.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Følg Lyd & Billede