Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple indrømmer, at iPhone-alarm ikke virker

I månedsvis har iOS-brugere klaget over iPhone-vækkeure, der ikke ringer. Nu har Apple officielt indrømmet fejlen og kommenterer den for første gang.

Skrevet af / 03/05/2024 - 14:33
Apple indrømmer, at iPhone-alarm ikke virker

Apple har officielt anerkendt en fejl i iOS 17, der forhindrer iPhone-alarmer i at ringe, hvilket har skabt frustration blandt brugerne – bl.a. på det sociale medie Reddit – i flere måneder. Problemet har tilsyneladende plaget visse iPhone-brugere siden slutningen af sidste år, da mange iPhones blev opdateret til iOS 17.

Overfor journalist Joanna Stern fra Wall Street Journal har Apple bekræftet, at en fejl i iOS 17 er årsag til, at alarmer aktiveres uden lyd. Firmaet arbejder på en løsning, men har endnu ikke offentliggjort nogen tidsplan for en opdatering.

I mellemtiden har opfindsomme iOS-brugere selv forsøgt at diagnosticere og afhjælpe problemet. Mange har peget på Face ID-funktionen “Opmærksomhedsfunktioner” som en mulig årsag. Funktionen, som bl.a. sikrer, at brugeren faktisk kigger på sin iPhone, før Face ID virker, har været en del af iOS i flere år, men synes ikke at fungere korrekt i version 17, især ikke i kombination med den nye standbytilstand.

Og dermed findes der med al sandsynlighed også en midlertidig løsning på problemet, indtil Apple får udsendt en officiel opdatering. Hvis man deaktiverer “Opmærksomhedsfunktioner” under “Face ID & kode”, bør problemet med lydløse alarmer forsvinde.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top