Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

10 nye funktioner til iOS 17

Apple har netop løftet sløret for den kommende version af operativsystemet til iPhone. Disse nyheder skal du især glæde dig til.

Skrevet af / 08/06/2023 - 00:19
10 nye funktioner til iOS 17

I mandags lancerede Apple masser af nye produkter i forbindelse med firmaets årlige udviklerkonference, WWDC 23. Men udover nye AR-briller, en ny større MacBook Air og nye Mac Studio- og Mac Pro-modeller havde Apple også masser af nyheder til din iPhone på programmet.

Læs også One more thing ... De nye AR-briller integrerer virkeligheden med Apples apps og tjenester.

For iOS 17 er på vej, og har du en iPhone XS eller nyere er din mobil understøttet og vil kunne få gavn af de mange nye funktioner, som opdateringen har at byde på.

De vigtigste af dem kan du læse om her:

Telefon

Mange af os bruger stadig vores mobil til at foretage traditionelle telefonopkald, og med iOS 17 får app’en Telefon en opdatering med personlige Contact Posters, som giver dig en ny måde at udtrykke dig på, lover Apple. Du kan tilpasse den måde, de vises på, så indgående opkald får et helt nyt udseende, og du skal også kunne vælge at gøre fotos eller Memoji flottere og gøre brug af iøjnefaldende typografi og typografifarver.

iOS 17
(Foto: Apple)

Med Live Voicemail kommer du til at kunne se transskription i realtid, når nogen lægger en besked på telefonsvareren. Du kan også afgøre, om de vil besvare opkaldet, mens beskeden lægges af den person, der ringer. Opkald identificeret som spam af udbyderne vil ikke optræde som Live Voicemail, men vil i stedet blive afvist med det samme.

iOS 17
(Foto: Apple)

FaceTime

Fremover vil FaceTime understøtte lyd og video, så når du ringer til en, der ikke svarer, kan du efterlade en besked.

FaceTime-opkald bliver også mere udtryksfulde med reaktioner som f.eks. hjerter, balloner, fyrværkeri, laserstråler, regn m.m.

Læs også Endelig en større MacBook Air Apples populære letvægtsbærbare Air-model vokser nu til fuld størrelse.

Beskeder

Beskeder får væsentlige opdateringer med iOS 17, understreger Apple. Blandt andet med nye emoji-klistermærker og mulighed for at lave Live Stickers ved at fremhæve motiver fra fotos.

En menu, der kan udvides og åbnes med et enkelt tryk for at vise iMessage-apps, skal give Beskeder et mere elegant look. Søgning bliver mere effektiv og nøjagtig med søgefiltre.

iOS 17
(Foto: Apple)

En ny pil til opfølgning viser, hvor du slap i samtalen. Hvis en du deler din placering, opdateres den i realtid i samtalen. Når en lydbesked sendes, transskriberes den automatisk, så du kan læse den med det samme eller lytte til den senere.

Sidst, men ikke mindst, introduceres Check In, som du kan bruge, hvis du vil give f.eks. en ven eller et familiemedlem besked om, at du er nået godt frem til destinationen.

Airdrop

En ny såkaldt NameDrop-funktion giver dig mulighed for at dele kontaktoplysninger med andre ved bare at lade jeres iPhones komme tæt på hinanden eller ved at bringe en iPhone og et Apple Watch sammen.

Med samme bevægelse kan I også dele indhold eller starte SharePlay for at lytte til musik, se en film eller spille et spil, når I opholder sig tæt på hinanden med jeres iPhones.

StandBy

Med iOS 17 introduceres også StandBy, der giver dig en fuldskærmsoplevelse med overskuelige oplysninger. Funktionen er designet til at kunne ses på afstand, når iPhone står på siden og oplader.

iOS 17
(Foto: Apple)

StandBy skal være bedst egnet til et natbord, et køkkenbord eller et skrivebord og kan tilpasses til at vise en række forskellige urformater, yndlingsbilleder eller widgets, bl.a. Smarte stakke, som viser de rette widgets på det rette tidspunkt.

StandBy understøtter liveaktiviteter, Siri, indgående opkald og større notifikationer.

Sundhed

Din iPhone får nye funktioner inden for mental sundhed. Du kan registrere dit humør i det daglige og følelser i øjeblikket. Du kan også se, hvad der muligvis bidrager til din sindstilstand, påstår Apple, og få nem adgang til både vurderinger af nedtrykthed og angst, som ofte bruges hos lægen.

iOS 17
(Foto: Apple)

Kort

I Apples egen Kort-app tilføjes offlinekort, så du kan downloade et bestemt område og foretage trinvis navigation, se din forventede ankomsttid, finde steder i Kort og meget mere, mens du er offline.

Læs også Den vildeste Mac der nogensinde er set Mac Studio og Mac Pro opdateres med M2 Ultra og op til 192 GB hukommelse.

Hjem

Denne app giver dig med iOS 17 mulighed for at se op til 30 dages aktivitetshistorik for dørlåse, garageporte, alarmsystemer og kontaktsensorer. Derudover er to populære HomeKit-låsefunktioner – tryk for at låse op og pinkoder – nu tilgængelige for Matter-kompatible låse.

Siri

Apples stemmestyrede assistent kan aktiveres ved blot at sige “Siri.” Når funktionen er aktiveret, kan du komme med flere kommandoer efter hinanden uden at skulle genaktivere assistenten.

Safari

Skal med iOS 17 give bedre beskyttelse i Privat browsertilstand, både mod trackere, mens du browser, og mod personer, der kan have adgang til din enhed. Avanceret beskyttelse mod tracking og fingeraftryk går endnu længere for at forhindre websites i at tracke eller identificere din enhed. Privat browser låser også, når den ikke er i brug, så du kan have faner åbne, selv om du lægger enheden fra sig.

Hvis du er nysgerrig, kan iOS 17 snart downloades til din iPhone i en betaversion.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

Scroll to Top