Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple Mac Pro endelig med M2-processor

Mac Studio og Mac Pro opdateres med M2 Ultra og op til 192 GB hukommelse.

Skrevet af / 05/06/2023 - 21:05
Apple Mac Pro endelig med M2-processor

Apple Mac Pro blev overskygget af Apple Mac Studio, og efter at have testet Studio-versionen frygtede vi, at Mac Pro ikke længere havde nogen berettigelse. Heldigvis viser det sig, at det har den. Apple har netop opdateret Mac Pro med Apples egen M2-processor og har også gjort det samme med den mindre Mac Studio.

Begge maskiner er rettet mod krævende anvendelser, såsom filmstudier, tv, musikproduktion og 3D-indhold.

Læs også iMac Pro 27″ Når en almindelig iMac ikke rækker, er en iMac Pro det rigtige valg, især til de mest krævende opgaver.

Ifølge Apple er den nye Mac Studio op til seks gange hurtigere end den udgåede 27-tommer iMac med 3,6 GHz Intel Core i9-processor, og tre gange hurtigere end den Mac Studio-udgave, vi testede med M1 Ultra.

M2 Ultra

(Foto: Apple)

M1-processorerne forsvinder fra dette års udgave af Mac Studio. Den kan nu udstyres med op til 192 GB hukommelse med 800 GB båndbredde, 8 TB SSD-lagerplads og understøttelse af seks Pro Display XDR-skærme, en HDMI-udgang, der er blevet opgraderet i båndbredde og understøtter 8K-skærme ved op til 240 Hz.

Mac Studio leveres også med M2 Max-processoren med en 12-kernet processorkerne, op til 38 grafikkerner og 96 GB delt hukommelse med 400 GBps hukommelsesbåndbredde.

Hvis du vælger M2 Ultra, kan den leveres med op til 24 processorkerner og 76 (!) grafikkerner og 800 GBps hukommelsesbåndbredde.

Læs også Apples billigste skærm rammer næsten plet Apples nye Studio Display vil være perfekt for mange, men håbløs for andre, og den har en overraskende mangel.

Apple siger, at en Mac Studio med M2 Max er op til 50 procent hurtigere end M1 Max i After Effects, og en Mac Studio med M2 Ultra er 50 procent hurtigere til videobehandling i DaVinci Resolve end en Mac Studio med M1 Ultra.

Apple Mac Pro

Men det er Mac Pro, der er den sejeste Mac. Den er ganske enkelt bemærkelsesværdig med en ydeevne og udvidelsesmuligheder, som vi næppe har set i en Mac før.

Maskinen kan også udstyres med M2 Ultra-processoren, men har også syv PCIe-slots til dem, der har brug for at tilslutte SDI-kompatible kort til alt fra lydkort til videokort og flere skærme.

Mac Pro er således mere fleksibel end en Mac Studio, hvor du ikke kan åbne kabinettet og tilføje noget.

Pro-udgaven har også otte Thunderbolt 4-porte, hvoraf de seks er på bagsiden, mens de to andre er på forsiden af kabinettet. Der er også tre USB-A-porte, to HDMI-porte med båndbredde, der understøtter 8K-skærme op til 240 Hz. Hovedtelefonudgangen understøtter hovedtelefoner med høj impedans, hvilket er ret almindeligt for hovedtelefoner, der bruges i studiet.

Den har også Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.3, to 10Gb Ethernet-porte samt understøttelse af op til seks Pro Display XDR-skærme.

Mac Studio og Mac Pro kan bestilles i dag. Mac Studio starter på 18.999 kr., mens Mac Pro starter på 64.999 kr. Pro-versionen kan også leveres til rackmontering fra 69.999 kr.

Læs også Den vildeste maskine vi har testet Apples Mac Studio er lige, hvad de professionelle har brug for, men det er vigtigt at vælge den rigtige version.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top