TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Samsung lancerer Galaxy Watch 4

Kommer i to versioner. Galaxy Watch 4 og Galaxy Watch 4 Classic.

forfatter
Publiceret 11/08/2021 - 16:00

Det er længe siden, vi havde lejlighed til at teste et af Samsungs smart-ure. Sidste gang var i begyndelsen af 2020, hvor vi kiggede på Samsung Galaxy Watch Active 2.

Men ved dagens Samsung Galaxy Unpacked-arrangement var nye foldbare mobiler ikke det eneste, den sydkoreanske elektronikgigant havde på programmet. Vi blev også præsenteret for et helt nyt smart-ur, Samsung Galaxy Watch 4, som til og med er blandt de første ure på markedet, der bygger på Googles nye Wear OS-platform.

Med andre ord vil vi meget snart få lejlighed til at teste et smart-ur, som har potentiale til at gøre livet surt for det ellers så dominerende Apple Watch.

Samsung Galaxy Watch 4
Det sportslige Galaxy Watch 4 kommer med sportsrem og urkapsel af aluminium. (Foto: Samsung)

To udgaver

Under urskiven er de to modeller identiske, men alligevel præsenterer Samsung det nye Galaxy Watch i to forskellige versioner: Det sportslige Galaxy Watch 4 med sportsrem og urkapsel fremstillet af aluminium og så Galaxy Watch 4 Classic i rustfrit stål og med klassiske urremme.

De seneste versioner af Samsungs smart-ure har været baseret på sydkoreanernes eget Tizen-platform, som led under et begrænset økosystem og manglende apps. Det nye Galaxy Watch 4 holder fast i mange af Tizen-funktionerne, men kombinerer Tizen med Googles førnævnte Wear OS, hvilket giver brugeren adgang til et langt større antal (Google-) tjenester såsom Google Maps, Google Fit og Googles stemmestyrede assistent.

Men der er stadig adgang til alle Samsungs sundheds- og trænings-apps, der nu understøttes af en helt ny chip ved navn Samsung BioActive Sensor, som udstyrer uret med PPG (blodsukkermåling), ECG (hjerterytme) og BIA (bioelektrisk impedans = måling af kropsfedt).

Samsung Galaxy Watch 4 kommer også med forbedret overvågning af din søvn og kan bl.a. registrere om – og hvor højt! – du snorker.

Samsungs eget One UI sikrer, at uret konstant sync’er med brugerens Galaxy smartphone (f.eks. indstillinger og apps).

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic kommer i rustfrit stål og med klassisk urrem. (Foto: Samsung)

Priser og tilgængelighed

Samsung Galaxy Watch 4 og Galaxy Watch 4 Classic bliver tilgængelige i danske butikker fra d. 27. august.

Priserne starter ved 1.999 kroner for Galaxy Watch 4 med 40 mm krone og Bluetooth og går helt op til 3.399 kroner for Galaxy Watch 4 Classic med 46 mm krone og indbygget LTE.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Samsung BioActive Sensor, som udstyrer uret med PPG (blodsukkermåling)
det vil jeg gerne se før jeg tror på det!!
Indtil kan blodsukker kun måles med blod og et specielt apparat

Der har været forsøg med PPG til blodsukkermåling før. Min far var inde i billedet til et forsøg med det for 30 år siden (cirka). Han havde desværre for meget arvæv i øreflippen, som de ville bruge til forsøget, så han blev frasorteret.
Det førte ikke til et produkt, da præcisionen ikke var tilstrækkelig. Men der er stadig en del forskning i området, og man håber på at kunne designe en insulinpumpe, der selv måler blodsukkeret med PPG.

OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend