Nyhed

Samsung lancerer Galaxy Watch 4

Kommer i to versioner. Galaxy Watch 4 og Galaxy Watch 4 Classic.
Samsung Galaxy Watch 4
forfatter

Det er længe siden, vi havde lejlighed til at teste et af Samsungs smart-ure. Sidste gang var i begyndelsen af 2020, hvor vi kiggede på Samsung Galaxy Watch Active 2.

Men ved dagens Samsung Galaxy Unpacked-arrangement var nye foldbare mobiler ikke det eneste, den sydkoreanske elektronikgigant havde på programmet. Vi blev også præsenteret for et helt nyt smart-ur, Samsung Galaxy Watch 4, som til og med er blandt de første ure på markedet, der bygger på Googles nye Wear OS-platform.

Med andre ord vil vi meget snart få lejlighed til at teste et smart-ur, som har potentiale til at gøre livet surt for det ellers så dominerende Apple Watch.

Samsung Galaxy Watch 4
Det sportslige Galaxy Watch 4 kommer med sportsrem og urkapsel af aluminium. (Foto: Samsung)

To udgaver

Under urskiven er de to modeller identiske, men alligevel præsenterer Samsung det nye Galaxy Watch i to forskellige versioner: Det sportslige Galaxy Watch 4 med sportsrem og urkapsel fremstillet af aluminium og så Galaxy Watch 4 Classic i rustfrit stål og med klassiske urremme.

De seneste versioner af Samsungs smart-ure har været baseret på sydkoreanernes eget Tizen-platform, som led under et begrænset økosystem og manglende apps. Det nye Galaxy Watch 4 holder fast i mange af Tizen-funktionerne, men kombinerer Tizen med Googles førnævnte Wear OS, hvilket giver brugeren adgang til et langt større antal (Google-) tjenester såsom Google Maps, Google Fit og Googles stemmestyrede assistent.

Men der er stadig adgang til alle Samsungs sundheds- og trænings-apps, der nu understøttes af en helt ny chip ved navn Samsung BioActive Sensor, som udstyrer uret med PPG (blodsukkermåling), ECG (hjerterytme) og BIA (bioelektrisk impedans = måling af kropsfedt).

Samsung Galaxy Watch 4 kommer også med forbedret overvågning af din søvn og kan bl.a. registrere om – og hvor højt! – du snorker.

Samsungs eget One UI sikrer, at uret konstant sync’er med brugerens Galaxy smartphone (f.eks. indstillinger og apps).

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic kommer i rustfrit stål og med klassisk urrem. (Foto: Samsung)

Priser og tilgængelighed

Samsung Galaxy Watch 4 og Galaxy Watch 4 Classic bliver tilgængelige i danske butikker fra d. 27. august.

Priserne starter ved 1.999 kroner for Galaxy Watch 4 med 40 mm krone og Bluetooth og går helt op til 3.399 kroner for Galaxy Watch 4 Classic med 46 mm krone og indbygget LTE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Samsung BioActive Sensor, som udstyrer uret med PPG (blodsukkermåling)
    det vil jeg gerne se før jeg tror på det!!
    Indtil kan blodsukker kun måles med blod og et specielt apparat

    1. Der har været forsøg med PPG til blodsukkermåling før. Min far var inde i billedet til et forsøg med det for 30 år siden (cirka). Han havde desværre for meget arvæv i øreflippen, som de ville bruge til forsøget, så han blev frasorteret.
      Det førte ikke til et produkt, da præcisionen ikke var tilstrækkelig. Men der er stadig en del forskning i området, og man håber på at kunne designe en insulinpumpe, der selv måler blodsukkeret med PPG.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.