Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Ny kæmpemobil fra Sony

Sony går i Samsungs fodspor og lancerer nu en rigtig "phablet" - en blanding af en smartphone og en tablet.

Skrevet af / 25/06/2013 - 15:05
Ny kæmpemobil fra Sony

Den nye Xperia Z Ultra komplementerer flagskibsmodellen Xperia Z, samt Xperia Tablet Z – og ligesom dem er den også både støvafvisende og vandtæt. Den kommer med en kæmpeskærm på 6,4″ baseret på Sonys egen såkaldte TRILUMINOS-teknologi. Det vil sige, at skærmen lever højt på Sony’s ekspertise fra BRAVIA TV, der har givet skærmen en rig palet af farver, som giver den skarpeste skærmoplevelse, man kan forestille sig. Samtidig kan telefonen med X-Reality – Sony’s intelligente display-teknologi – analysere hvert eneste billede og genskabe manglende pixels for at optimere kvaliteten, så man får de skarpeste videoer – selv i mindre god opløsning.

13_xperia_z_ultra_black_group_0

Derudover kommer Sony Xperia Z Ultra med en lynhurtig Qualcomm Snapdragon 800 quad-core processor på hele 2,2 GHz. Processoren understøtter blandt andet 4G/LTE, HD Voice og det såkaldte Battery Stamina Mode, der genkender, når brugeren ikke længere bruger skærmen, og derfor automatisk slukker for funktioner man ikke har behov for, mens beskeder og notifikationer kører videre, som man vil have dem.

Hvis man derfor blot ønsker at tale i telefon eller læse en sms, kan man lade Xperia Z Ultra blive liggende i tasken eller lommen og i stedet anvende Sony Mobiles lille ”telefonrør” SBH52.

xperia-z-ultra-SBH20-620x445-814b8da316b19ed447ac7ac374c4e35d

SBH52 er et Smart Bluetoot headset med OLED display, som gør, at man nemt kan browse i sine opkald, læse tekstbeskeder eller se, hvem der ringer, mens mobilen ligger i tasken. Samtidig fungerer det som et kvalitets-headset, som gør det muligt at lytte til musiknumre eller den indbyggede FM-radio. Deling klares nemt blot ved at lade det røre Xperia Z Ultra eller en anden NFC-enhed, og eftersom designet er stænksikkert, kan man bruge det alle steder trods vejrforholdene. SBH52 sælges som seperat tilbehør.

Sony Xperia Z Ultra kommer til at tage kampen op med Samsungs kommende megamobil, Galaxy Mega 6.3, som Samsung lancerede for et par måneder siden.

Fakta:

  • Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
  • Skærm: 6,44” 1080 x 1920 TFT
  • Processor: 2,2 GHz Snapdragon 800 quad-core
  • Hukommelse: 2 GB ram / 16 GB + microSD (op til 64 GB)
  • Kamera: 8 MP + 2 MP
  • Trådløst: 4G/LTE, NFC, BT 4.0, 802.11
  • Mål: 179.4 x 92.2 x 6.5 mm
  • Vægt: 212 gram
  • Batteri: 3000 mAh
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top