TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Farvel til iPod Touch

21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.

forfatter
Publiceret 12/05/2022 - 08:49

Du skal skynde dig, hvis du gerne vil købe et eksemplar af den seneste udgave af iPod Touch fra 2019. Apple har nemlig meddelt, at produktionen bliver indstillet, og der kommer ikke flere iPod-produkter fra firmaet i Cupertino.

Årsagen, ifølge Apple, er, at samtlige af firmaets øvrige produkter kan afspille musik, så der er ingen grund til at sælge en dedikeret musikafspiller i 2022.

Læs også Helt ærligt, Apple, hvad har I gang i? Steve Jobs roterer i sin grav! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

Den første iPod Touch så dagens lys i 2007. Optisk lignede produktet den første iPhone og havde ligesom Apples mobiltelefon den på daværende helt nye multitouch-teknologi, ligesom iPod Touch også kunne downloade apps fra Apples spritnye App Store.

Den allerførste iPod blev dog lanceret af Steve Jobs helt tilbage i oktober 2001. Sloganet var ““a thousand songs in your pocket”, og på få år blev iPod’en nærmest identisk med begrebet musikafspiller. Så sent som i 2006 stod diverse iPod-produkter således for halvdelen af Apples samlede omsætning.

Apple iPod end of life iPod first generation Apple iPod end of life iPod Mini Apple iPod end of life iPod Nano 2006 Apple iPod end of life iPod Touch
<
>
iPod nano kom i 2006, hvor salget af iPod-produkter udgjorde halvdelen af Apples samlede omsætning. (Foto: Apple)

Så det er en æra i både musikbranchen såvel som teknologibranchen, der nu er slut. Hvil i fred, iPod Touch. Æret være dit minde.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede