TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Farvel til iPod Touch

21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.

forfatter
Publiceret 12/05/2022 - 08:49

Du skal skynde dig, hvis du gerne vil købe et eksemplar af den seneste udgave af iPod Touch fra 2019. Apple har nemlig meddelt, at produktionen bliver indstillet, og der kommer ikke flere iPod-produkter fra firmaet i Cupertino.

Årsagen, ifølge Apple, er, at samtlige af firmaets øvrige produkter kan afspille musik, så der er ingen grund til at sælge en dedikeret musikafspiller i 2022.

Læs også Helt ærligt, Apple, hvad har I gang i? Steve Jobs roterer i sin grav! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

Den første iPod Touch så dagens lys i 2007. Optisk lignede produktet den første iPhone og havde ligesom Apples mobiltelefon den på daværende helt nye multitouch-teknologi, ligesom iPod Touch også kunne downloade apps fra Apples spritnye App Store.

Den allerførste iPod blev dog lanceret af Steve Jobs helt tilbage i oktober 2001. Sloganet var ““a thousand songs in your pocket”, og på få år blev iPod’en nærmest identisk med begrebet musikafspiller. Så sent som i 2006 stod diverse iPod-produkter således for halvdelen af Apples samlede omsætning.

Apple iPod end of life iPod first generation Apple iPod end of life iPod Mini Apple iPod end of life iPod Nano 2006 Apple iPod end of life iPod Touch
<
>
iPod nano kom i 2006, hvor salget af iPod-produkter udgjorde halvdelen af Apples samlede omsætning. (Foto: Apple)

Så det er en æra i både musikbranchen såvel som teknologibranchen, der nu er slut. Hvil i fred, iPod Touch. Æret være dit minde.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
L&B TechCast episode 5 I femte episode snakker vi blandt andet om lanceringen af den nye iPhone 14, det nye Apple Watch Ultra, og om foldbare mobiler har nogen fremtid.
Flip er ikke et flop, men vi flipper ikke ud Samsung Galaxy Z Flip 4 er en glimrende mobil, men den byder på for få vigtige opdateringer i forhold til sin forgænger.
Kommende foldbar iPhone vil selv kunne reparere ridser og buler i skærmen I forbindelse med udviklingen af en foldbar mobil arbejder Apple på ny teknologi, der vil lade skærmene vedligeholde sig selv. Det viser en patentansøgning, der dog er sparsom med detaljer.
Tre grunde til at købe iPhone 14 Pro Man skal stå tidligt op, hvis man vil prøve at lave en bedre mobil end iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Følg Lyd & Billede