data-srcset
TestApple iPod touch (7. generation)
Apple iPod touch (7. generation)

Helt overflødig

Steve Jobs roterer i sin grav! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

Meget let og kan betjenes af helt små fingre. Understøtter AR og kommer desuden med minijack-stik til hovedtelefoner.
Lillebitte skærm, manglende oplader og i øvrigt et design, som tiden for længst er løbet fra. Dyr i forhold til, hvor lidt man får for pengene.
Bedste priser

Der var mange, der tabte underkæben, da Apple pludselig lancerede en ny version af iPod touch. Den seneste version (6. generation) kom på markedet i 2015, og i en verden, hvor alle går rundt med mindst én smartphone i lommen, hvem har så brug for en iPhone uden Phone?

Hvis nu Apple på en eller anden måde havde nytænkt det ikoniske produkt, som så dagens lys for første gang i 2007, så det var blevet relevant i 2019, kunne det have været en genistreg at relancere iPod’en. Men det er der langtfra tale om.

I stedet ligner 7. generation af iPod touch modellen fra 2015 på en prik. Og selv i 2015 lignede den dengang nyeste iPod touch en smartphone fra 2010!

Således kommer den “nye” iPod touch med 4 tommers skærm og en hjemknap uden Touch ID fingeraftrykslæser. Eneste forbedring i forhold til forgængeren er mere lagerplads (nu op til 256 gigabyte mod tidligere 128 gigabyte) og mere hukommelse (2 gigabyte mod tidligere 1 gigabyte). Også processoren er blevet hurtigere, idet iPod touch nu har samme A10 Fusion-processor, som sidder i iPhone 7.

At produktet understøtter Augmented Reality, er en af de få fordele ved den nye iPod touch.

Men det giver altså ikke den nye iPod touch flere kræfter end en relativt billig Android-smartphone, som kan fås til væsentlig færre penge. Og med større skærm!

Nå ja, så følger der i øvrigt ikke engang en oplader med til 2019-versionen af iPod touch. Kun et Lightning-kabel får man med. Som i øvrigt har et almindeligt USB-A-stik siddende i den anden ende, der altså ikke passer i Apples egne nyere MacBooks. De kommer nemlig kun med USB-C. Det kan man så lige tænke lidt over …

Det eneste positive, jeg kan sige om den nye iPod touch, er at den er så gammeldags, at den heldigvis kommer med et helt almindeligt minijack-stik til hovedtelefoner. Men det er også nødvendigt, for det er de gode, gamle EarPods, der følger med i pakken. Lad mig bare konstatere, at de ikke byder på den bedste lyd i universet.

annonce

Hvad skal man med den?

Apples egen idé med relanceringen af iPod touch er tilsyneladende, at den især skal bruges til musik og spil (herunder Augmented Reality). Heldigvis bliver lyden bedre, hvis man smider de dér EarPods i skraldespanden og bruger ordentlige hovedtelefoner, men at spille spil (eller se video for den sags skyld) på en 4 tommers skærm er en ret undervældende oplevelse, skulle jeg hilse og sige. Fedt nok, at robotterne kan invadere mit skrivebord – bare synd, at jeg næsten ikke kan se dem.

annonce

Sat på spidsen er den nye iPod touch vel bedst egnet til helt små børn (som ikke har for store fingre til den lillebitte skærm), men hvorfor findes der så en model med 256 gigabyte, der koster spidsen af en jetjager? Jeg tror helt ærligt også, at ungerne hellere vil have en iPad! Men måske forældrene vil synes, at det er en fordel, at iPod touch har så dårlig batterilevetid. Så sidder ungerne da ikke og spiller så længe!

Konklusion

Apple iPod touch (7. generation) er en anakronisme. Et produkt, som du ikke har brug for. Det nærmer sig blasfemi at sende et produkt på gaden, der i den grad ignorerer de sidste fem-ti års teknologiske udvikling. Især for et firma som Apple, der engang var kendt for innovation og for at skabe helt nye produktkategorier. Det er ikke noget under, at Apples chefdesigner Jonathan Ive nu pakker sine sydfrugter og forlader Apple.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • Operativsystem: iOS 12
 • Skærm: 4” IPS, 1136 x 640, 326 ppi
 • Processor: Apple A10 Fusion
 • Hukommelse: 2 GB RAM / 256 GB lager
 • Kameraer: 8 Mp f/2.4 (primært) / 1,2 Mp f/2.2 (front)
 • Trådløst: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1
 • Mål og vægt: 123,4 x 58,6 x 6,1 mm / 88 g
 • Web: apple.dk

Pris

3599 ,-

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

  Alternativer til Apple iPod touch (7. generation)

  (Foto: Producent)

  Sonoros anlæg er et godt valg for alle, der vil have alt på ét sted, så længe man er klar over begrænsningerne.

  (Foto: Producent)

  Vil du have hi-fi-lyd på farten, så drop mobilen og køb en dedikeret musikafspiller.

   data-srcset

  Forbered dig på lyd i drømmeklassen!

   data-srcset

  De nye lydprodukter fra Simple Audio gør det let som aldrig før at sprede lyd med høj kvalitet rundt om i huset!

   data-srcset

  Den legendariske Rega-grammofon findes i mange udgaver. Her er den version, som bekræfter dens legendestatus.

   data-srcset

  Denne bærbare musikafspiller fra Colorfly lyder virkelig fantastisk. Men udseendet og brugsområderne er nok mest for særligt interesserede.

   data-srcset