Test : Apple iPod touch (7. generation)

Helt overflødig

Steve Jobs roterer i sin grav! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

Apple iPod touch (7. generation)

Lyd & Billede mener

Meget let og kan betjenes af helt små fingre. Understøtter AR og kommer desuden med minijack-stik til hovedtelefoner.
Lillebitte skærm, manglende oplader og i øvrigt et design, som tiden for længst er løbet fra. Dyr i forhold til, hvor lidt man får for pengene.
 • Operativsystem: iOS 12
 • Skærm: 4” IPS, 1136 x 640, 326 ppi
 • Processor: Apple A10 Fusion
 • Hukommelse: 2 GB RAM / 256 GB lager
 • Kameraer: 8 Mp f/2.4 (primært) / 1,2 Mp f/2.2 (front)
 • Trådløst: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1
 • Mål og vægt: 123,4 x 58,6 x 6,1 mm / 88 g
 • Web: apple.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3599 kr

Der var mange, der tabte underkæben, da Apple pludselig lancerede en ny version af iPod touch. Den seneste version (6. generation) kom på markedet i 2015, og i en verden, hvor alle går rundt med mindst én smartphone i lommen, hvem har så brug for en iPhone uden Phone?

Hvis nu Apple på en eller anden måde havde nytænkt det ikoniske produkt, som så dagens lys for første gang i 2007, så det var blevet relevant i 2019, kunne det have været en genistreg at relancere iPod’en. Men det er der langtfra tale om.

I stedet ligner 7. generation af iPod touch modellen fra 2015 på en prik. Og selv i 2015 lignede den dengang nyeste iPod touch en smartphone fra 2010!

Således kommer den “nye” iPod touch med 4 tommers skærm og en hjemknap uden Touch ID fingeraftrykslæser. Eneste forbedring i forhold til forgængeren er mere lagerplads (nu op til 256 gigabyte mod tidligere 128 gigabyte) og mere hukommelse (2 gigabyte mod tidligere 1 gigabyte). Også processoren er blevet hurtigere, idet iPod touch nu har samme A10 Fusion-processor, som sidder i iPhone 7.

At produktet understøtter Augmented Reality, er en af de få fordele ved den nye iPod touch.

Men det giver altså ikke den nye iPod touch flere kræfter end en relativt billig Android-smartphone, som kan fås til væsentlig færre penge. Og med større skærm!

Nå ja, så følger der i øvrigt ikke engang en oplader med til 2019-versionen af iPod touch. Kun et Lightning-kabel får man med. Som i øvrigt har et almindeligt USB-A-stik siddende i den anden ende, der altså ikke passer i Apples egne nyere MacBooks. De kommer nemlig kun med USB-C. Det kan man så lige tænke lidt over …

Det eneste positive, jeg kan sige om den nye iPod touch, er at den er så gammeldags, at den heldigvis kommer med et helt almindeligt minijack-stik til hovedtelefoner. Men det er også nødvendigt, for det er de gode, gamle EarPods, der følger med i pakken. Lad mig bare konstatere, at de ikke byder på den bedste lyd i universet.

Hvad skal man med den?

Apples egen idé med relanceringen af iPod touch er tilsyneladende, at den især skal bruges til musik og spil (herunder Augmented Reality). Heldigvis bliver lyden bedre, hvis man smider de dér EarPods i skraldespanden og bruger ordentlige hovedtelefoner, men at spille spil (eller se video for den sags skyld) på en 4 tommers skærm er en ret undervældende oplevelse, skulle jeg hilse og sige. Fedt nok, at robotterne kan invadere mit skrivebord – bare synd, at jeg næsten ikke kan se dem.

Sat på spidsen er den nye iPod touch vel bedst egnet til helt små børn (som ikke har for store fingre til den lillebitte skærm), men hvorfor findes der så en model med 256 gigabyte, der koster spidsen af en jetjager? Jeg tror helt ærligt også, at ungerne hellere vil have en iPad! Men måske forældrene vil synes, at det er en fordel, at iPod touch har så dårlig batterilevetid. Så sidder ungerne da ikke og spiller så længe!

Konklusion

Apple iPod touch (7. generation) er en anakronisme. Et produkt, som du ikke har brug for. Det nærmer sig blasfemi at sende et produkt på gaden, der i den grad ignorerer de sidste fem-ti års teknologiske udvikling. Især for et firma som Apple, der engang var kendt for innovation og for at skabe helt nye produktkategorier. Det er ikke noget under, at Apples chefdesigner Jonathan Ive nu pakker sine sydfrugter og forlader Apple.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!
  Sonus faber Lumina III er det oplagte højttalervalg til mindre rum.
  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.