TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Apple dropper YouTube

Apple skrotter Googles populære videotjeneste. Konkurrencen på mobil- og tablet-markedet intensiveres.

forfatter
Publiceret 07/08/2012 - 13:38

Når teknologigiganten Apple præsenterer selskabets nyeste software til iPhone og iPad i løbet af efteråret, bliver det uden en YouTube-app som fast inventar.

Den populære webportal, hvor alle frit kan dele videoklip, er en af de mest besøgte hjemmesider med over 800 millioner unikke brugere hver måned, som streamer fire milliarder videoer hver eneste dag.

Google ejer YouTube, og udmeldingen fra Apple ses som et udtryk for den stigende rivalisering mellem de store teknologivirksomheder, som alle kæmper om at dominere mobil- og tablet-markedet.

Tidligere på året annoncerede Apple, at selskabet også dropper korttjenesten Google Maps.

– Apple og Google er fremtidens styresystemer, og det er her, at slaget skal slås, siger analytiker Kerry Rice fra Needham & Co.

– Hvis det bliver en kamp mellem de to, vil du naturligvis ikke give føringen til din konkurrent, tilføjer han.

Google er verdens største søgemaskine på internettet, men står samtidig også bag det populære styresystem Android til smartphones.

I maj opkøbte selskabet Motorola Mobility for 12,5 milliarder dollar, hvilket var endnu et tegn på den skærpede konkurrence mellem Google og Apple.

YouTube har ellers været en fast del af skærmbilledet i Apples produkter, siden selskabet introducerede sin første iPhone i 2007.

Selvom Apple dropper YouTube-app’en i den nye software iOS 6, kan brugerne stadig benytte videotjenesten via Apples internetbrowser, Safari. Desuden arbejder Google på en YouTube-app, som kan købes på Apples telefoner.

/ritzau/Reuters

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend