TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

iOS 14.5 giver din iPhone masser af nye funktioner

iOS 14.5 byder på oplåsning af iPhone med Apple Watch, flere forskellige stemmemuligheder for Siri og nye anonymitetsfunktioner.

forfatter
Publiceret 02/05/2021 - 12:03

Hvis du er iPhone-bruger og ikke allerede har fået en notifikation på din mobil om, at du nu kan downloade version 14.5 af styresystemet iOS, så vil det ske en af de nærmeste dage. Og denne opdatering bør du ikke sige nej til, for den indeholder en række nye funktioner, som du næppe kan undvære, når du først har prøvet dem.

Her er et overblik over de vigtigste nyheder:

(Foto: Apple)

Lås iPhone op med Apple Watch

Med iOS 14.5 kan du bruge dit Apple Watch til at låse iPhone op, når du forsøger at bruge Face ID, mens du har mundbind på. Når Apple Watch sidder på håndleddet, er låst op og tæt på iPhone, behøver du blot tage et kig på din iPhone for at få haptisk feedback fra Apple Watch, som indikerer, at din iPhone er låst op. Den nye funktion fungerer sammen med iPhone X og nyere og Apple Watch Series 3 og nyere.

Forbedringer af Siri

Med iOS 14.5 har Siri ikke længere en standardstemme. Du kan dermed vælge den stemme, du foretrækker, når du indstiller enheden første gang. Siri får også nye funktioner med understøttelse af FaceTime-gruppeopkald, som gør det nemmere at føre samtaler med flere kontakter eller bede Siri om at ringe en gruppe i Beskeder op via FaceTime. Ud over indgående beskeder kan Siri nu give besked om indgående opkald via AirPods eller kompatible Beats-hovedtelefoner og understøtter opkald til nødkontakter.

(Foto: Apple)

Flere anonymitetsindstillinger

Gennemsigtighed ved sporing i apps kræver, at apps får din tilladelse, før de sporer dine data på tværs af apps eller websites ejet af andre virksomheder med henblik på reklamer eller deler disse data med datahandlere.

(Foto: Apple)

Nye emojis

iOS 14.5 introducerer en opdatering af parret, som kysser, og emojien med parret med hjerter, hvor man nu kan vælge forskellige hudfarver. Andre nye emojis omfatter blandt andet figurer for et ansigt, der ånder ud, et ansigt med spiraløjne, et ansigt i skyerne, hjerter i brand, et hjerte, der heles, og en kvinde med skæg.

(Foto: Apple)

Apple Podcasts

Får redesignede udsendelsessider, der gør det nemmere at komme i gang med at lytte, samt mulighed for at gemme og downloade episoder, så de automatisk føjes til Bibliotek, hvor der er hurtig adgang til dem. Søgefanen med det mest populære, kategorier og samlinger med udvalgt indhold hjælper lytterne med at opdage nye udsendelser.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend