Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

UE Premier: Galskaben kender ingen grænser

Et par af den nye topmodel Ultimate Ears UE Premier har 42 drivere i alt. Og en pris på over 600 kroner - pr. driver!

Skrevet af / 13/08/2023 - 11:03
UE Premier: Galskaben kender ingen grænser

For nogle år siden handlede det om at presse så mange drivere som muligt ind i et sæt high-end hørepropper. Ultimate Ears har til dels været med til at drive krigen fremad, blandt andet med UE-18 Pro fra 2011, som havde seks drivere i hvert øre. Samme nummer har efterfølgeren UE-18+ Pro, som undertegnede journalist testede for blot et par måneder siden. Med et prisskilt på over 14.000 kroner blev både ørerne og pengepungen blæst bagover.

Men alt dette blegner i forhold til de nyeste UE Premier.

UE Premier with case
At få indgraveret dit navn er inkluderet i prisen. Foto: Ultimate Ears

Mange eller få drivere?

Flere konkurrenter har for nylig modereret antallet af drivere. Især i hi-fi-afdelingen bruges én, maks. to. Det er nemlig nemmere at få en god faserespons med færre drivere, fordi blot en lille tidsforskydning i leveringen af ​​lyden imellem dem vil give dårligere dynamik og et mindre præcist lydbillede. Derfor forsøger de i stedet at perfektionere lyden fra en enkelt driver. Sennheiser og Beyerdynamic er blandt fortalere for en enkelt driver.

Til dét siger Ultimate Ears: “Hold min øl!” Med det nye flagskib Premier har de nemlig klemt ikke færre end 21 drivere ind – i hver høreprop!

UE Premier Expanded
Foto: Ultimate Ears

Balancerede armaturer

Flere af dem er af typen balanceret armatur, men præcis hvilke og hvor mange er ikke specificeret. Deres fordel i forhold til almindelige, dynamiske drivere er, at de er hurtigere og i stand til at gengive flere detaljer – især i topregistret. Ulempen er, at de ikke kan køres så hårdt – man får et lavere lydniveau før forvrængning. Dette afhjælpes ved at bruge flere af dem. Mange flere.

Læs også Du har ikke oplevet vanvid, før du har hørt disse De ekstreme, formstøbte hørepropper UE 18+ Pro er blevet endnu vildere!

Et femvejs delefilter betyder at nogen af de 21 drivere gengiver det samme frekvensregister. Fordelingen er som følger:

  • 2 dobbelte subwoofere
  • 4 dobbelte sub/mellembasser
  • 1 firdobbelt mellemtone
  • 1 True Tone diskant
  • 1 firdobbelt superdiskant
UE Premier drivers
Foto: Ultimate Ears

21 membraner

Det kan se ud til, at antallet af rigtige drivere faktisk “kun” er 9, mens man er nået frem til tallet 21 ved i stedet at tælle antallet af membraner. Well, who cares. Der er i hvert fald masser af bevægelse i disse ørepropper!

Alle disse membraner sikrer, at frekvensområdet strækkes hele vejen fra uhørlige 5 Hz helt op til 40 kHz. Følsomheden er på hele 126 dB, så de har næsten ikke brug for nogen forstærkereffekt overhovedet. Men forstærkeren skulle stadig være af god kvalitet, ikke mindst på grund af den lave impedans på 15 ohm.

“UE PREMIER er UE Pros mest kraftfulde, nuancerede og alsidige in-ear-monitorer til dato. For musikelskere og audiofile, der ønsker at høre musik med den bedst tænkelige gengivelse, sætter UE PREMIER en ny guldstandard for enestående lydkvalitet,” hævder Ultimate Ears.

UE Premier parts
Dæksler er tilgængelige i et udvalg af farver. Foto: Ultimate Ears

Ultimate Ears UE Premier: Pris og tilgængelighed

Ultimate Ears UE Premier kan bestilles nu, og kan erhverves for den nette sum af 27.190 kroner, for eksempel hos Thomann. Eller bestil gennem custom.ultimateears.com til 2999 dollars, plus fragt og importafgift. Også tilgængelig med en ventil der slipper omgivelseslyd ind, og som koster ekstra.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

Hørepropper - med 8K-lyd?

0
Scroll to Top