Nyhed

Spatial Audio: AirPods Pro får 3D-lyd

Spændende opdatering til Apple AirPods Pro åbner for virtuel 3D surround-sound, inklusive understøttelse af Dolby Atmos!
forfatter

Ved mandagens WWDC-event introducerede Apple en smart ny funktion til deres populære trådløse hørepropper AirPods Pro, kaldet Spatial Audio – eller 3D surround-lyd til hørepropper, med andre ord.

At klemme lyden fra et fuldblods surround-anlæg med individuelle højttalerkanaler ind i et par hørepropper er ingen let sag. Apple hævder imidlertid, at det er lykkedes dem: Med avancerede algoritmer, der ændrer fase, frekvens og volumen på lydsignalet, skulle de have opnået en troværdig surround-effekt.

Audeze Mobius Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

Virtuel 3D-lyd er i sig selv ikke noget nyt, men Apple Spatial Audio tager også højde for dine hovedbevægelser inde i “lydrummet”. De indbyggede gyroskoper i AirPods Pro registrerer nemlig hovedets bevægelser og sørger for at holde lydbilledet stabilt og centreret, så f.eks. stemmer på skærmen bevarer den samme position.

Spatial Audio sammenligner også bevægelsesdata fra dit hoved og din skærm, så lydbilledet hele tiden er centreret i forhold til skærmen. På den måde hævder Apple, at de kan placere en lydeffekt praktisk talt hvor som helst i et tredimensionelt lydbillede, der tilpasser sig dine egne bevægelser.

Spatial Audio til AirPods Pro skal fungere med 5.1 og 7.1 lydformater ud over Dolby Atmos. Hvis det er lykkedes Apple lige så godt, som de hævder, bliver det spændende at teste!

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Er det ik lidt det samme som på min lg v40…dts x surround….og det lyder vildt fedt når det aktiveres og det virker på alle lydkilder incl. Stereo anlæget👍

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.