Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Spatial Audio: AirPods Pro får 3D-lyd

Spændende opdatering til Apple AirPods Pro åbner for virtuel 3D surround-sound, inklusive understøttelse af Dolby Atmos!

Skrevet af / 23/06/2020 - 00:08
Spatial Audio: AirPods Pro får 3D-lyd

Ved mandagens WWDC-event introducerede Apple en smart ny funktion til deres populære trådløse hørepropper AirPods Pro, kaldet Spatial Audio – eller 3D surround-lyd til hørepropper, med andre ord.

At klemme lyden fra et fuldblods surround-anlæg med individuelle højttalerkanaler ind i et par hørepropper er ingen let sag. Apple hævder imidlertid, at det er lykkedes dem: Med avancerede algoritmer, der ændrer fase, frekvens og volumen på lydsignalet, skulle de have opnået en troværdig surround-effekt.

Læs også Audeze Mobius Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

Virtuel 3D-lyd er i sig selv ikke noget nyt, men Apple Spatial Audio tager også højde for dine hovedbevægelser inde i “lydrummet”. De indbyggede gyroskoper i AirPods Pro registrerer nemlig hovedets bevægelser og sørger for at holde lydbilledet stabilt og centreret, så f.eks. stemmer på skærmen bevarer den samme position.

Spatial Audio sammenligner også bevægelsesdata fra dit hoved og din skærm, så lydbilledet hele tiden er centreret i forhold til skærmen. På den måde hævder Apple, at de kan placere en lydeffekt praktisk talt hvor som helst i et tredimensionelt lydbillede, der tilpasser sig dine egne bevægelser.

Spatial Audio til AirPods Pro skal fungere med 5.1 og 7.1 lydformater ud over Dolby Atmos. Hvis det er lykkedes Apple lige så godt, som de hævder, bliver det spændende at teste!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

1 kommentar til “Spatial Audio: AirPods Pro får 3D-lyd”

  1. jan Weichel

    Er det ik lidt det samme som på min lg v40…dts x surround….og det lyder vildt fedt når det aktiveres og det virker på alle lydkilder incl. Stereo anlæget👍

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

Hørepropper - med 8K-lyd?

0
Scroll to Top