Search
Generic filters

Spatial Audio: AirPods Pro får 3D-lyd

Spændende opdatering til Apple AirPods Pro åbner for virtuel 3D surround-sound, inklusive understøttelse af Dolby Atmos!

Ved mandagens WWDC-event introducerede Apple en smart ny funktion til deres populære trådløse hørepropper AirPods Pro, kaldet Spatial Audio – eller 3D surround-lyd til hørepropper, med andre ord.

At klemme lyden fra et fuldblods surround-anlæg med individuelle højttalerkanaler ind i et par hørepropper er ingen let sag. Apple hævder imidlertid, at det er lykkedes dem: Med avancerede algoritmer, der ændrer fase, frekvens og volumen på lydsignalet, skulle de have opnået en troværdig surround-effekt.

Læs også Audeze Mobius Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

Virtuel 3D-lyd er i sig selv ikke noget nyt, men Apple Spatial Audio tager også højde for dine hovedbevægelser inde i “lydrummet”. De indbyggede gyroskoper i AirPods Pro registrerer nemlig hovedets bevægelser og sørger for at holde lydbilledet stabilt og centreret, så f.eks. stemmer på skærmen bevarer den samme position.

Spatial Audio sammenligner også bevægelsesdata fra dit hoved og din skærm, så lydbilledet hele tiden er centreret i forhold til skærmen. På den måde hævder Apple, at de kan placere en lydeffekt praktisk talt hvor som helst i et tredimensionelt lydbillede, der tilpasser sig dine egne bevægelser.

Spatial Audio til AirPods Pro skal fungere med 5.1 og 7.1 lydformater ud over Dolby Atmos. Hvis det er lykkedes Apple lige så godt, som de hævder, bliver det spændende at teste!

1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Rejsevenligt entusiastkamera.
  IONIQ bliver et dedikeret undermærke for elbiler, og den første bliver den kompakte SUV IONIQ 5.
  Det kan godt være, at vi lever i de bedste af alle gadget-tider, men hvorfor stille sig tilfreds med virkeligheden, når fantasiens verden har så meget mere at byde på?
  Men kun hvis du har en Samsung-mobil.
  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.
  I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link