Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Master & Dynamic MW75 Neuro: Afkoder din hjerne!

Ja, du hørte rigtigt. Det er, hvad Master & Dynamic lover med deres MW75 Neuro-hovedtelefoner. Taler vi om en revolution her?

Skrevet af / 26/12/2023 - 08:05
Master & Dynamic MW75 Neuro: Afkoder din hjerne!

Hvis du har drømt om superkræfter som telepati eller tankelæsning, kan Master & Dynamic MW75 Neuro tage dig et skridt nærmere. I et potentielt banebrydende samarbejde med det neuroteknologi-selskabet Neurable har den amerikanske hovedtelefonproducent lanceret, hvad der hævdes at være verdens første kommercielt tilgængelige hovedtelefoner, der kan læse dine tanker.

Eller det vil sige næsten. De futuristiske MW75 Neuro-hovedtelefoner er udstyret med sensorer i hydrofobisk (vandafvisende) stof, som opfanger de elektriske signaler, din hjerne sender ud. Ved hjælp af avanceret kunstig intelligens fortolkes hjernebølgerne for at give dig uvurderlig indsigt i fokus, stress og produktivitet.

Læs også På grænsen til galskab Trådløse hovedtelefoner til små 5.000 kroner lyder måske som det glade vanvid. Men så får du noget af det bedste trådløse lyd på markedet.

Måler hvornår du er skarpest

Tænk, hvis dine hovedtelefoner faktisk kunne fortælle dig, hvornår du er på toppen af din ydeevne og dit fokus, og hvornår du bør tage en pause eller stoppe med at arbejde for i dag. Det er præcis, hvad MW75 Neuro lover at gøre.

Ved at analysere data om dine hjernebølger i realtid, vil hovedtelefonerne identificere perioder, hvor dit fokusniveau er på sit højeste – uanset om det er om morgenen med en kop kaffe eller sent om aftenen. De fortæller dig også, hvornår din hjerne har brug for en velfortjent pause for at undgå udbrændthed.

Med tiden vil Neurables-softwaren opbygge en database over fokustendenser, så du kan optimere dine rutiner og planlægge de mest produktive timer i løbet af dagen. Med andre ord er målet, at du skal lære din egen hjerne at kende på et helt nyt niveau!

Master & Dynamic MW75 Neuro black side
(Foto: Master & Dynamic)

Undgå forstyrrelser

En anden genistreg ved MW75 Neuro er evnen til at minimere distraktioner, når du har brug for at være superfokuseret. Så snart hovedtelefonerne registrerer, at du er “in the zone”, aktiveres støjreduktion og “Forstyr ikke”-tilstand på din telefon automatisk.

På den måde kan du nyde dyb koncentration uden at blive afbrudt af telefonbeskeder, opkald eller baggrundsstøj.

Det kan meget vel være starten på en ny æra inden for personlig wearable-teknologi!

Lover førsteklasses lyd

Selv om hjernebølgeteknologien er det, der virkelig adskiller MW75 Neuro, lover Master & Dynamic, at de ikke er gået på kompromis med lydkvaliteten. Der findes trods alt allerede en støjreducerende MW75 på markedet, og vi regner med, at den nye Neuro-variant er lydmæssigt identisk.

Det betyder 40 mm beryllium-diskanthøjttalere, aktiv støjreduktion, multipoint Bluetooth 5.2 og en batterilevetid på op til 32 timer. Dertil et luksuriøst design i førsteklasses materialer som aluminium, læder og hærdet glas, der får MW75 Neuro til at ligne et utraditionelt hovedsmykke. Baseret på vores test af den ældre MW60, vil vi gætte på, at lyden bestemt også er førsteklasses.

Læs også Master & Dynamic MW07 Master & Dynamic henvender sig til de kompromisløse med MW07, der har drivere af beryllium.

Justere lyd med hjernen?

Her er en frisk tanke fra os: Kunne man eventuelt bruge målingerne af hjerneaktiviteten til også at justere lydbalancen efter brugerens egne præferencer? Det ville nok kræve en enorm computerkraft og sandsynligvis indebære, at hovedtelefonerne er forbundet til internettet via WiFi, så de kan kommunikere med en supercomputer. Den kan så foretager de beregninger, der er nødvendige for at skabe et tilpasset filter og gemme det som en fil, der downloades til hovedtelefonerne. Det er kompliceret, men næppe umuligt.

Master & Dynamic MW75 Neuro all colors 2
(Foto: Master & Dynamic)

Master & Dynamic MW75 Neuro: Pris og tilgængelighed

De banebrydende Master & Dynamic MW75 Neuro kan forudbestilles nu, med forventet levering i første kvartal af 2024. Startprisen er sat til 649 dollar og indtil videre er produktionstallet begrænset.

Skandinaver, der vil bestille, skal bruge en formidlingstjeneste som JetCarrier, da hovedtelefonerne i første omgang kun vil blive sendt til USA og Canada.

Mere info: neurable.io

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

Hørepropper - med 8K-lyd?

0
Scroll to Top