Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Master & Dynamic MW07

Luksus uden ledning

Master & Dynamic henvender sig til de kompromisløse med MW07, der har drivere af beryllium.
Karakter
Master & Dynamic MW07
Lyd & Billede mener
Rigtig mange detaljer i overtoneområdet og en varm og fyldig bas giver meget musikglæde. Høj luksusfaktor!
Popmusik lyder ofte lidt hårdt i toppen, og vi savner et mere fremtrædende mellemtoneområde. Batterilevetiden er kun okay.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hovedtelefoner
  • Bluetooth: 4.2
  • Resistens: IPX4 (sprøjtesikre)
  • Codecs: aptX, SBC
  • Batteri: 3½ time, 10½ ekstra i etui
  • Vægt: 9 g (pr. styk) / 76 g med etui
  • Ladekabel: USB-C
  • Farver: Tortoiseshell (brun), Steel Blue, Grey Terrazzo, Matte Black
  • Web: turascandinavia.com

Mens markedet flyder over med gennemsnitlige hovedtelefoner, satser Master & Dynamic i den mere luksuriøse del af markedet. F.eks. med MW60, en over-ear-model med drivere (“højttaler-enheder”) i eksklusivt beryllium. Beryllium er kendt for sin stivhed og hurtighed – gode kvaliteter at have i højttalermembraner.

Beryllium er der også i de nye, helt trådløse hørepropper MW07. Det øger prisen en del, men så får du også et luksuriøst lommeetui i metal, der har strøm til tre opladninger af hørepropperne. Det kan være nyttigt, for MW07 klarer kun tre en halv times musik.

Pasform

Der medfølger øredutter i fem størrelser. Alle er af silikone, og vi savner et udvalg i memory-skum. Der er to par “vinger” for bedre pasform; de har mange tætsiddende finner, der nærmest minder om øjenvipper. Det fungerer godt, og propperne sidder som støbt i undertegnedes ører.

(Foto: Master & Dynamic)

Automatisk tilslutning

Når hørepropperne tages ud af etuiet første gang, går de automatisk i tilkoblings-mode. De er forbundet indbyrdes med induktion (NFMI) i stedet for Bluetooth, hvilket har den fordel, at de ikke er sårbare over for interferens fra andre trådløse enheder.

Annonce

Detaljeret lyd

Lydmæssigt brillerer MW07 med en superdetaljeret diskant. Overtonerne fra guitar, klaver og strygere er der ikke meget at udsætte på, med flere lag opad i toppen, end vi er vant til fra Bluetooth-hørepropper.

Der er dog lige lovlig meget energi i midten af diskantområdet, så s-lyde let bliver meget skarpe. Det lyder, som om man har forstærket området 6-10 kHz for at fremhæve detaljer. Problemet er bare, at det samme er gjort på rigtig mange popproduktioner. Typisk hitlistepop lyder derfor temmelig skarpt på MW07. Til sammenligning har Kygo E7/900 en rundere, mere behagelig lyd til den halve pris. Men uden M&D’s detaljerigdom.

Bassen på M&D er varm og fyldig, med heftig elbas, samtidig med at en stortromme slår godt fra sig. Sammen med en sprælsk lilletromme er der meget at nyde her. Mellemtoneområdet er dog noget tilbageholdende, så sangstemmer ikke kommer langt nok ud. De opleves ikke så magisk, som vi kunne ønske.

Konklusion

De helt trådløse hørepropper Master & Dynamic MW07 sidder rigtig godt i ørerne og har et luksuriøst præg.

Med beryllium-drivere har de rigeligt med detaljer i overtonerne, hvilket især kommer godt frem på velproduceret akustisk musik. Men det kan blive lidt skarpt i toppen, når der smides hitlistepop på, på grund af en forstærkning netop dér, hvor s-lyde har mest energi. Ellers er der fin bas, som bygger godt op i bunden.

Annonce

Der er mange kvaliteter i Master & Dynamic MW07; vi er bare ikke helt enige i lydsignaturen. Batterilevetiden kunne også være bedre.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.