TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

LG-hørepropper renser sig selv

UV-lys fjerner bakterier i LG’s trådløse hørepropper HBS-FN6.

forfatter
Publiceret 12/11/2020 - 10:51

LG lover en “suveræn underholdningsoplevelse” med hørepropperne TONE Free HBS-FN6. Meridian Audio-teknologi skal sørge for naturlig lyd, og fire tilpassede EQ-lydindstillinger udviklet af Meridian skal give os en skræddersyet lytteoplevelse.

Vælg imellem indstillingerne Naturlig for autentisk og afbalanceret lyd, Fordybende for forbedret rumfølelse, Basforstærker for ekstra bas og Treble Forstærker for større klarhed på vokaler (som man kan se, bærer LG’s produktinformation præg af at være maskinoversat).

Læs også Hvilke helt trådløse hørepropper er de bedste? Er du på udkig efter nye hørepropper? Så er det på tide at klippe kablet! Vi har testet 11 par.

Meridian-processeringen i hørepropperne kaldes HSP, hvilket står for Headphone Spatial Processing. Teknologien forsøger at simulere oplevelsen af at lytte til rigtige højttalere og skal hjælpe med at gengive vokaler i musik meget tydeligt.

Etuiet til LG TONE Free FN6 har indbygget UV-lys, som skal fjerne 99,9 procent af bakterierne E. coli og S. aureus. (Foto: LG)

Støjisolerende

Hørepropperne har støjisolering, der blokerer de mest forstyrrende lyde udefra. Hvis man derimod gerne vil opfange, hvad der sker omkring én, f.eks. når man krydser et fodgængerfelt, kan man aktivere Ambient Sound Mode med et enkelt tryk. Så lukkes lyd fra omgivelserne direkte ind i ørerne, så man kan færdes trygt i trafikken.

Seks timers batterilevetid i propperne og yderligere 12 timer i etuiet er rimelig respektabelt. (Foto: LG)

UV-lys mod bakterier

TONE Free FN6 har, hvad LG selv hævder er det første UVnano-etui nogensinde, som eliminerer bakterier i lade-etuiet og på hørepropperne, når de oplades. “Flere studier har nemlig vist, at hørepropper kan have flere bakterier end et køkkenskærebræt, hvilket potentielt kan føre til infektion i øret,” kan vi læse i pressemeddelelsen.

Ultraviolet lys integreret i lade-etuiet påstås at eliminere 99,9 procent af E. coli og S. aureus fra de allergivenlige silikonedutter og den indre membran, der beskytter selve driverne.

LG er nok først med UVnano, men de er ikke først med selvrensende UV-behandling. Philips har allerede haft det i et stykke tid nu, bl.a. på sportshørepropperne ST702. Hvad forskellen er mellem Philips’ UV-teknologi og LG’s UVnano, må de selv skændes om.

LG HBS-FN6 i mat sort. (Foto: LG)

6 + 12 timers batterilevetid

LG TONE Free FN6 har seks timers batterilevetid i selve propperne og yderligere 12 timer i etuiet. Det giver i alt 18 timers batteritid, hvis man har lade-etuiet med sig.

Hørepropperne er IPX4-certificeret, hvilket betyder, at de kan tåle vandsprøjt, regn og sved. De har også stemmestyring, så man kan aktivere Google Assistant eller Siri på mobilen uden at tage den op af lommen. Hver prop har touch-betjening til styring af musik og samtaler.

LG HBS-FN6 i blank hvid. (Foto: LG)

Pris og tilgængelighed

LG TONE Free FN6 fås i to farver: Mat sort og blank hvid. De er tilgængelige nu til en vejledende pris af 1.299 kroner.

Specifikationer

Mål, hørepropper: 16,1 x 32,77 x 25 mm

Mål, lade-etui: 54,6 x 54,6 x 27,5 mm

Hurtigopladning: 1 times afspilning med 5 minutters opladning

Batterilevetid

   – Samtale: 5 timer
   – Afspilning: 6 timer
   – Med lade-etui: 18 timer

Tilslutning: Bluetooth 5.0

Kompatibilitet: Android/iOS

Lyd-codecs: SBC, AAC

Farver: Stylish Black, Modern White

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

18 timer 🤜🏼🤛🏼

18 timer !

Hei!
Gratulerer du er den heldige vinneren av denne ukens #LBChallenge.
Send en mail til dyllan.debord@lydogbilde.no med navn, adresse og telefonnummer så sender han premien til deg 😊

Hilsen Helene

Endelig CD-kvalitet via Bluetooth! NuraTrue Pro er de første trådløse hørepropper med aptX Lossless.
Dem glæder vi os til! Omsider får flagskibet PX7 en afløser! De nye Px7 S2 har endnu bedre lyd, bedre komfort – og bedre støjreduktion.
Fire nye hørepropper fra JBL JBL har proppet mere teknologi ind i deres hørepropper og udviklet en model specielt til gaming, med ultralav forsinkelse.
Inzone er Sonys nye gamingmærke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skærme.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har begået et sæt helt trådløse hørepropper, specielt egnede til spil over Bluetooth.
Trådløse STAX-hovedtelefoner koster ikke en formue De trådløse STAX Spirit S3 fra Edifier bruger specielle drivere. Men ikke den slags, man måske skulle tro.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend