Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Lækage: WH-1000XM4 – Har Sony lavet en bommert?

Sonys kommende støjreducerende hovedtelefoner skal have endnu længere batterilevetid. Men til hvilken pris?

Skrevet af / 07/03/2020 - 21:53
Lækage: WH-1000XM4 – Har Sony lavet en bommert?

Hvis du spørger mig, hvilke støjreducerende hovedtelefoner jeg vil anbefale, så er svaret næsten altid Sony WH-1000XM3.

Hvis du derefter spørger mig hvorfor, så er svaret selvfølgelig det samme som alle andres: Der findes ikke nogen hovedtelefoner på markedet med bedre støjreduktion. Eller rettere, det er det halve svar. Den anden grund er, at WH-1000XM3 er de kraftigste trådløse hovedtelefoner, jeg kender. Næst efter nura nuraphone, men de er kun relevante, hvis du gerne vil have både hørepropper i og ørekopper på samtidig (de er lidt underlige).

Fordelen ved kraft

Af normale hovedtelefoner er det kun WH-1000XM3, der kan byde på et øredøvende og knogleknusende lydtryk, mens der hele tiden er fuld kontrol over baspumpen. Indrømmet, lyden er til den varme side, men det er bare at tæmme bassen lidt i app-indstillingerne. Forstærkerkraften er der stadig, og den vil du ikke mindst sætte pris på, når du hører klassisk musik eller ser uprofessionelle YouTube-videoer med alt for lavt lydniveau. Så kan du nemlig skrue lyden højt nok op alligevel.

Det er ellers den største indvending mod trådløse hovedtelefoner, men altså et problem, som Sonys bedste støjreducerende hovedtelefoner er immune over for.

Ny model lækket

Nu har det brasilianske telekommunikationsbureau Anatel så lækket nyt om efterfølgeren, men det er ikke så mange detaljer, der er kommet frem. Den første er, at hovedtelefonerne ikke får et helt nyt navn, men simpelthen kommer til at hedde WH-1000XM4. Dernæst at de få Bluetooth 5. Alt andet ville også være idiotisk.

Hvorvidt selve støjreduktionen er endnu bedre end før, vil tiden vise. Det er i forvejen den bedste på markedet.

Lækkede billeder af Sony WH-1000XM4.

Forøget batterilevetid

Men så kommer der et stykke information, som mange vil synes er positivt, men som gør mig lidt bekymret: Batterilevetiden er øget fra 30 til 40 timer. Andre steder står der, at batteritiden på forgængeren er 36 timer, men det er med støjreduktionen slået fra. En stigning på 33 procent er derfor rigtigt. Det er selvfølgelig en positiv ting i sig selv, men hvordan gør de det så?

Siden det er lyden, der kræver mest energi, er det nærliggende at tro, at der er skåret ned på forstærkerkraften. Jeg håber inderligt, at det ikke er tilfældet. For mens jeg aldrig har haft grund til at klage over batterilevetiden på WH-1000XM3, så er der situationer, hvor den ekstra kraft er meget velkommen. Og hvis man slækker på kraften for at presse et par ekstra timer ud, er spørgsmålet, om det ikke er for stort et offer.

Om det så er tilfældet, vil tiden vise, men det er i hvert fald ikke et større batteri, der giver den længere spilletid. Strømforbruget er nemlig opgivet til 2 watt, mod de nuværende 8 watt. Og så meget mere energieffektivt er Bluetooth 5 ikke i forhold til 4.2.

En endnu bedre model?

Hvis Sony faktisk har valgt at slække på forstærkerkraften for at få bedre batterilevetid på WH-1000XM4, ytrer jeg hermed et officielt ønske om at få en støjreducerende og trådløs variant af nogle af deres endnu bedre hovedtelefoner, f.eks. MDR-Z7. Forestil dig støjdæmpende hovedtelefoner til 5.000-6.000 kroner, hvor der ikke er taget hensyn til andet end den absolut bedste ydelse!

Speak to chat

En anden nyhed på WH-1000XM4 skulle være en såkaldt “speak to chat”-funktion. Sandsynligvis kan man vække Google- eller Apple-assistenten med stemmen i stedet for at skulle holde en knap inde.

Hvornår WH-1000XM4 kommer på markedet, vides ikke, men alle forgængerne blev lanceret i august. Så hvis vi skal komme med et gæt …

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

1 kommentar til “Lækage: WH-1000XM4 – Har Sony lavet en bommert?”

  1. De nuværende har et stort problem: ingen dual bluetooth-forbindelse, kan kun forbindes til ét apparat ad gangen. det er et kæmpe minus, som direkte fratager dem tronen. Dertil en meget bassy lyd – og et super kedeligt design. Så kan støjreduceringen være nok så god.
    Hvis ikke de nye retter op på de ting, så er de ikke relevante.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

Hørepropper - med 8K-lyd?

0
Scroll to Top