Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hørepropperne finder selv pasformen

Individuelt formstøbte hørepropper har hidtil været forbeholdt professionelle musikere. Logitech har fundet en løsning, der virker genial.

Skrevet af / 22/09/2022 - 08:00
Hørepropperne finder selv pasformen

Hørepropper er praktiske at have med, og de kan lukke lyden fra omgivelserne ud bedre end normale hovedtelefoner. Selv om automatisk støjreduktion kan udligne den fordel. Men alle ører er forskellige, og det kan være en svær, til tider umulig, opgave at finde et sæt propper med en så god pasform, at de i det mindste ikke falder ud af ørene. Og der skal perfekt pasform til for også at få naturlig basgengivelse.

Løsningen har været tilgængelig længe i form af formstøbte propper. En proces, der kræver 3D-scanning af hvert øre og specialfremstilling af propper. Det er både dyrt og tidskrævende. Derfor har de hidtil været forbeholdt professionelle musikere.

Logi Play i Berlin har Logitech lanceret noget, der ligner et columbusæg: Hørepropper med bløde ørestykker, der presses i form, hvorpå de automatisk hærdes med UV-lys og beholder formen permanent.

Nyheden har det imponerende navn Logitech G Fits True Wireless Gaming Earbuds, og er beregnet til gamere. Derfor er de helt trådløse hørepropper udstyret med både Bluetooth og den lag-frie Lightspeed-forbindelse.

Der medfølger både Lightspeed-adapter og USB-konverter. (Foto: Logitech)

Øredutterne til de trådløse hørepropper er fyldt med en blød gelé. Når de er presset på plads i øregangen og sidder perfekt, aktiveres teknikken, som Logitech kalder Lightform, i app’en. En stribe af indbyggede lysdioder i propperne hærder øredutterne. Det hele tager bare et minut. Logitech har naturligvis patenteret systemet. Og det kan vi godt forstå, for det lyder ualmindelig smart! De nu formstøbte ørerdutter slutter så tæt og isolerer angivelig så godt, at Logitech ikke har umaget sig med også at indbygge automatisk støjreduktion (ANC).

Logitech G Fits har en spilletid på 10 timer plus 12 ekstra i etuiet. (Foto: Logitech)

Den mere almindelige side af den tekniske beskrivelse fortæller, at G Fits har en spilletid på 10 timer, og yderligere 12 timer med opladningsetuiet.

Pris og tilgængelighed
Logitech G Fits True Wireless Gaming Earbuds lanceres først i USA, hvor de kan købes fra oktober til en pris på USD 229. Så vi regner med en dansk pris på lidt over 2.o00 kroner, når de senere kommer til Norden.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Scroll to Top