TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Hørepropperne finder selv pasformen

Individuelt formstøbte hørepropper har hidtil været forbeholdt professionelle musikere. Logitech har fundet en løsning, der virker genial.

forfatter
Publiceret 22/09/2022 - 08:00
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.

Hørepropper er praktiske at have med, og de kan lukke lyden fra omgivelserne ud bedre end normale hovedtelefoner. Selv om automatisk støjreduktion kan udligne den fordel. Men alle ører er forskellige, og det kan være en svær, til tider umulig, opgave at finde et sæt propper med en så god pasform, at de i det mindste ikke falder ud af ørene. Og der skal perfekt pasform til for også at få naturlig basgengivelse.

Løsningen har været tilgængelig længe i form af formstøbte propper. En proces, der kræver 3D-scanning af hvert øre og specialfremstilling af propper. Det er både dyrt og tidskrævende. Derfor har de hidtil været forbeholdt professionelle musikere.

Logi Play i Berlin har Logitech lanceret noget, der ligner et columbusæg: Hørepropper med bløde ørestykker, der presses i form, hvorpå de automatisk hærdes med UV-lys og beholder formen permanent.

Nyheden har det imponerende navn Logitech G Fits True Wireless Gaming Earbuds, og er beregnet til gamere. Derfor er de helt trådløse hørepropper udstyret med både Bluetooth og den lag-frie Lightspeed-forbindelse.

Der medfølger både Lightspeed-adapter og USB-konverter. (Foto: Logitech)

Øredutterne til de trådløse hørepropper er fyldt med en blød gelé. Når de er presset på plads i øregangen og sidder perfekt, aktiveres teknikken, som Logitech kalder Lightform, i app’en. En stribe af indbyggede lysdioder i propperne hærder øredutterne. Det hele tager bare et minut. Logitech har naturligvis patenteret systemet. Og det kan vi godt forstå, for det lyder ualmindelig smart! De nu formstøbte ørerdutter slutter så tæt og isolerer angivelig så godt, at Logitech ikke har umaget sig med også at indbygge automatisk støjreduktion (ANC).

Logitech G Fits har en spilletid på 10 timer plus 12 ekstra i etuiet. (Foto: Logitech)

Den mere almindelige side af den tekniske beskrivelse fortæller, at G Fits har en spilletid på 10 timer, og yderligere 12 timer med opladningsetuiet.

Pris og tilgængelighed
Logitech G Fits True Wireless Gaming Earbuds lanceres først i USA, hvor de kan købes fra oktober til en pris på USD 229. Så vi regner med en dansk pris på lidt over 2.o00 kroner, når de senere kommer til Norden.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
En drøm til både lydstudie og nydelse MM-500 er udviklet af og for studieteknikere, for at afsløre hele substansen i en optagelse. Noget som også giver ren nydelse til "almindelige mennesker".
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
Unikke hovedtelefoner Disse hovedtelefoner ser både fantastiske ud og lyder fremragende. Og med et udseende, som kun instrumentmagere kan designe.
Kineserne kan købe OnePlus 11 allerede på mandag Lanceringen sker mere end en måned før den globale lancering, som først løber af stablen d. 7. februar.
Det har du ikke fået til 1.000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei give uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Billede