Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Leg og kreativitet hos Logitech

Logitech afslører en stor satsning på det kreative og legende publikum. Vi er med på Logi Play i Berlin.

Skrevet af / 21/09/2022 - 18:00
Leg og kreativitet hos Logitech

Logitech er ikke bare “dem med musene” længere. Firmaet har gennem de senere år satset stort på gamerne. Og nu udvider de med udstyr til indholdsskabere – altså de kreative.

Netop nu løber Logi Play 2022 af stabelen i Berlin. Hundredevis af gamere, indholdsskabere – og en stor del af techpressen, herunder Lyd & Billede – er til stede for at se, hvad det foryngede Logitech har på hjerte.

Satsningen har allerede båret frugt. I løbet af de seneste ni år er firmaets omsætning ottedoblet på grund af fokus på gaming.

Næste mål er indholdsskaberne: YouTubere, twitchere og streamere af enhver slags. Plus de, der skaber lyd og animationer. Tallene taler deres tydelige sprog: Alene på Twitch er der otte millioner indholdsskabere.

Børn i dag drømmer hverken om at blive brandmænd eller journalister. Nej, de vil være streamere. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Det kræver udstyr. Og nyhederne i Berlin var i semiprofessionel kvalitet. Hvilket betyder, at den 17-årige streamer vil have adgang til udstyr hjemme på værelset, der nærmer sig, hvad man ville vente at finde i et professionelt videostudie.

Logitech lancerer mikrofoner og fotolys i (nær) studiekvalitet. (Foto: Logitech)

Blue Sona er en aktiv, dynamisk mikrofon i, hvad der skulle være broadcasting-kvalitet. Ambitionsniveauet understreges ved, at den leveres med en solid (og tung, skal vi hilse og sige!) mikrofonarm – og at den skal tilsluttes via analog XLR. USB kan være fint til begyndere, men de professionelle bruger XLR. Lydbalancen kan trimmes med to omskiftere, der er gemt bag en magnetisk luge på bagsiden.

Litra Beam er en studielampe, der skal stille dig i det bedste lys hos seerne på din kanal. Det er Logitechs anden studielampe – og et stort skridt i ambitionsniveau i forhold Litra Glow, som kom i juni. Også Litra Beam leveres med en solid stander, som kan vinkles og drejes på alle mulige måder for effektlys. Lyset kan justeres via en app samt med knapper på bagsiden.

Blue Sona koster 2.999 kroner, og Litra Beam 999 kroner. Begge kan købes fra i dag.

Er man ikke klar til professionelt studiegrej (og priser) er Aurora-kollektionen billigere og mere farvestrålende. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Til gamerne havde Logitech blandt andet et headset og et rat- og pedalsæt med på Logi Play.

 

Astro A30. (Foto: Logitech)

Astro A30 er en ny udgave af Logitechs high end-headset. Vi har tidligere testet A50, men A30 er lettere og mere transportabelt. Mikrofonarmen er aftagelig, og headsettet kan både bruges med Bluetooth og Logitechs lag-frie Lightspeed-adapter. Ifølge Logitech kan Astro A30 bruges på alle platforme, herunder: PS4, PS5, Xbox One, Xbox One, XB Series X|S, Nintendo Switch, PC, iOS og Android. Vi vender tilbage med en test. Astro A30 kan købes fra oktober, og prisen bliver 1.899 kroner.

Logitech G PRO Wheel og Pedals. (Foot: Logitech)

Hvis du dyrker racersimulatorer, har du brug for rat og pedaler (der er en grund til, at biler ikke styres med mus og tastatur). Og Logitech G PRO Racing Wheel og ditto pedaler er det vildeste, vi har set. Rattet byder på den kraftigste feedback til dato: 11 newtonmeter. Det svarer til, at en vægt på 1,2 kg kastes frem og tilbage, når, du kører på ujævn terræn og prøver at holde rattet fast. Også pedalerne er fyldt med finesser. Såsom udskiftelige plastpropper i bremsepedalen, så modstanden kan tilpasses præcis til, hvad “køreren” opfatter som realistisk. Og hele sættet kan overalt tilpasses og justeres til din kørestil og kropsbygning. Man kunne selvfølgelig prøve sættet i Berlin. Følelsen var absolut mere realistisk end noget rat- og pedalsæt, jeg har prøvet. Men jeg er stadig glad for, at det ikke er så svært at køre i en rigtig bil! Logitech G PRO Racing Wheel og PRO Racing kommer til at koste henholdsvis 7.990 kr og 2.890 kr.

Man kunne selvfølgelig prøve nyhederne på Logi Play i Berlin. Realismen var i top. (Foto: John Alex Hvidlykke)

 

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortnite tilbage på iOS

AOC: Full HD kan stadig

Første UPS til gamere

Fladt keyboard kan næsten sendes som brev

Razers nye gamingmus vejer blot 55 gram

Her er de nye Xbox-konsoller

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Scroll to Top