TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

FiiO K7: Ny balanceret hovedtelefonforstærker med DAC

Ny forstærker til dig med kræsne hovedtelefoner

forfatter
Publiceret 05/02/2023 - 11:37

Trådløse hovedtelefoner bliver stadig bedre, men high-end passive hovedtelefoner med ledning lyder fortsat bedst – det ved alle ”audiofile” med en forkærlighed for hovedtelefoner. Det kræver bare en ordentlig forstærker at få det bedste ud af dem.

Kinesiske FiiO har haft stor succes med sine hovedtelefonforstærkere og lancerede for nylig en prisbillig variant med interessante specifikationer.

Den nytilkomne FiiO K7 er lillebror til K9 Pro ESS, som vi tidligere har testet med et rigtig godt resultat, men den får en betydelig rarere pris.

Læs også Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
FiiO K7 med SIVGA SV023-hovedtelefoner. (Foto: FiiO)

FiiO K7

K7 benytter en ægte balanceret seks-trins lydkreds bestående af: DAC, lavpasfilter, volumenkontrol, bufferforstærker, forforstærkning og hovedtelefonudgang. Lydsignalet for venstre og højre stereokanal holdes adskilt gennem hele signalvejen for at reducere crosstalk og sikre bedst mulig lydkvalitet.

FiiO K7 har to AKM AK4493SEQ DAC’er – en til hver stereokanal – og understøtter digitale lydfiler med en opløsning på op til 32-bit 384 kHz / DSD256. Ud over USB-indgang har FiiO K7 også to digitale indgange (optisk og koaksial) og en RCA-indgang.

De dobbelte forstærkere er baseret på teknikken THX AAA 788+ og skulle være i stand til at drive både lav- og højimpedans-hovedtelefoner uden problemer. K7 er udstyret med både 6,3 mm og 4,4 mm balancerede hovedtelefonudgange.

FiiO K7 – pris og tilgængelighed

FiiO K7 er tilgængelig nu, forhandles af bl.a. Proshop her i Danmark og koster 2.499 kr.

 

FiiO K7 – specifikationer:

DAC: AK4493SEQ x 2

Dekoder: XMOS XUF208

Forstærker: THX AAA 788+ x 2

Indgange: USB/Optisk/COAX/RCA

Hovedtelefonudgange: 1 x 6,35 mm (single-ended) / 1 x 4,4 mm (balanceret)

Udgang: RCA (LO/PRE)

SNR: >128, 1 dB

Vægt: 610 g

Dimensioner: 120 x 160 x 55 mm

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Ananas i øregangene Bang & Olufsen har lavet en ny specialudgave af deres EX-hørepropper. Denne gang i ananas-gul.
De fedeste hovedtelefoner til under 3000 kr.? De kinesiske hovedtelefoner FiiO FT3 kan være de heftigste, der er lavet i denne prisklasse.
lbpluss
En storm i et glas vand Argon Audio Quiet Storm ligner et sæt dyrere hovedtelefoner. Lyden står dog ikke mål med designet.
lbpluss
Proffer behøver ikke at betale mere Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, de er letdrevne med billigt udstyr, og de lyder meget dyrere, end prislappen giver indtryk af.
Hovedtelefoner for musikelskere De ser ud som før, men lyden er bedre end nogensinde i Sennheisers nyeste hovedtelefoner.
Følg Lyd & Billede