Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

FiiO FT5 planmagnetiske hovedtelefoner

Hvis du er på jagt efter et par store planarhovedtelefoner, der ikke vælter budgettet, ser FiiO FT5 lovende ud.

Skrevet af / 02/11/2023 - 10:00
FiiO FT5 planmagnetiske hovedtelefoner

Kinesiske FiiO har gang på gang bevist, at deres superlækre produkter også har høj lydmæssig standard. For eksempel den fantastiske hovedtelefonforstærker FiiO K9 Pro ESS.

Derfor er vi nok så spændte på FiiOs nye hovedtelefoner, FT5. Der er tale om planmagnetiske hovedtelefoner i den bogstaveligt tunge ende: Membrandiameteren er hele 90 mm – altså som et par velvoksne morgenkryddere.

Læs også Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!

Det burde garantere for, at de åbne hovedtelefoner også kan spille vægtig dybbas. Og hvad angår resten af frekvensområdet, der er opgivet til 7-40.000 Hz, angår, er planmagnetiske hovedtelefoner almindeligvis særdeles velopløste.

FiiO oplyser, at membrantykkelsen er blot 6 mikrometer, og at de indstøbte svingspoletråde er lavet af en aluminiumslegering. Med en følsomhed på 110 dB/V og en belastbarhed på to watt (det er meget i hovedtelefonverdenen!), er der basis for, at selv vores trofaste hovedtelefonekspert Geir “de spiller for lavt!” Nordby kan få lydtryk nok.

Læs også Audezes dyreste er blandt de bedste vi har hørt LCD-5 er mindre og meget lettere end nogen af de andre hovedtelefoner i serien. Men sikke en lyd!

Tilgængelighed og pris

Planmagnetiske hovetelefoner i den størrelse plejer at koste en bondegård, men FiiO er kendt for deres meget tilgængelige priser. Vi har ikke fået danske priser på FiiO FT5, men med en engelsk pris på 449 britiske pund har vi grund til at forvente en pris i omegnen af 4.000 danske kroner, når de forventeligt når til Norden i slutningen af november.

Mere info hos FiiO

(Foto: FiiO)

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Scroll to Top