Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ekstrem hovedtelefonforstærker fra Audio-Technica

Japanske Audio-Technica tager den hele vejen med en rørforstærker i topklasse. Prisen på Narukami HPA-KG NARU vil du slet ikke kende ...

Skrevet af / 17/05/2024 - 08:00
Ekstrem hovedtelefonforstærker fra Audio-Technica

Audio-Technica er ganske vist kendt for sin kompromisløse tilgang til lydkvalitet, men med hovedtelefonforstærkeren Narukami HPA-KG NARU kan man spørge sig selv, om de har glemt at tage fornuften med på arbejde.

Opkaldt efter den japanske tordengud er Narukami-serien designet til at vække lidenskaber hos lytteren. Og torden er da heller ikke en helt fjern association, når man tænker på, at vægten på pragteksemplaret er hele 50 kilo! For en hovedtelefonforstærker.

Narukami HPA-KG NARU
Foto: Audio-Technica

Kurogaki-træ i forstærker og hovedtelefoner

På billederne ligner forstærkeren lidt en gammel skrivemaskine – eller måske halvdelen af en antik trækharmonika? Den har sidepaneler i Kurogaki-træ, en sjælden og værdifuld træsort, der er valgt på grund af sine unikke visuelle egenskaber. Og ikke mindst dets akustiske egenskaber, som har større værdi i de medfølgende lukkede hovedtelefoner, AW-KG NARU. Som også sælges i løs vægt i begrænset oplag under navnet ATH-AWKG.

Foto: Audio-Technica

Et metalgitter inspireret af Ayasugi-træets tætte nålemønster beskytter rørene og udgangstransformerne i HPA-KG NARU. Ja, for dette er en rørforstærker med rør plukket fra den absolut øverste hylde.

Læs også Held og lykke med at købe disse Audio-Technica ATH-AWKG er et nyt par high-end lukkede hovedtelefoner. Men du får svært ved at få fat i et par.

Selve forstærkerkredsløbet er lige så imponerende som det visuelle. Et fuldt balanceret design med håndplukkede, matchede rør sikrer optimal ydelse. JJ ECC83S-rør, der er kendt for deres rige og frodige lydkarakter, bruges i forforstærkertrinnet, mens Takatsuki TA-300B-rør leverer kraft og dynamik i udgangstrinnet.

Narukami HPA-KG NARU
Foto: Audio-Technica

Den er også en forforstærker

Med en kilopris i safranklassen er HPA-KG NARU heldigvis ikke kun en hovedtelefonforstærker, men fungerer også som en forforstærker med både balancerede og ubalancerede udgange. Tre analoge indgange (1x ubalanceret RCA, 2x balanceret XLR) bør også kunne opfylde de flestes behov. For eksempel en streamer, en USB DAC og en pladespillerforstærker.

Læs også Audio-Technica ATH-ADX5000 Audio-Technicas topmodel er blandt verdens bedste hovedtelefoner – og meget lettere end konkurrenterne.

På fronten finder vi to hovedtelefonudgange – et 4-pin balanceret XLR-stik for optimal kanalseparation og et standard 6,3 mm jackstik. En impedansvælger lader dig matche forstærkeren til dine hovedtelefoner for at opnå den bedst mulige lydkvalitet, men sidstnævnte bør ikke have en lavere impedans end 32 ohm, hvilket udelukker et stort antal planmagnetiske hovedtelefoner på markedet.

Narukami HPA-KG NARU
Foto: Audio-Technica

Verdens dyreste hovedtelefonsystem?

Denne ekstravagante kombination af forstærker og hovedtelefoner repræsenterer kulminationen på Audio-Technicas 60-årige søgen efter den ultimative analoge lydoplevelse. Med kvaliteten følger et prisskilt uden sidestykke: Narukami HPA-KG NARU vil koste svimlende 108.000 amerikanske dollars, når den lanceres. Et hurtigt regnestykke med en dollarkurs på 7 kroner giver os en pris på 756.000 kroner. Læg dertil momsen, og vi kommer tæt på en million gode danske kroner. Det er endnu mere end Sennheisers mesterværk HE 1 til 85.000 dollars, og så vidt vi ved, har det hidtil været verdens dyreste hovedtelefonsystem.

Om vi nogensinde kommer til at teste dette fantastiske vanvid af et hovedtelefonsystem, er nok tvivlsomt. Men kudos til Audio-Technica for virkelig at tage den hele vejen.

Mer info: audio-technica.com

hpa-kg_naru_02-resized hpa-kg_nar_TA-300B tubes-resized hpa-kg_naru_03-resized HPA-KG_NARU_desktop_01-resized Narukami HPA-KG NARU HPA-KG_NARU_tablet_01-resized Narukami HPA-KG NARU HPA-KG_NARU_desktop_03-resized Narukami HPA-KG NARU HPA-KG_NARU_tablet_04-resized ath-awkg_03_1-resized ath-awkg_01_1-resized
<
>
Foto: Audio-Technica
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Scroll to Top