Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Audio-Technica Kurogaki-hovedtelefoner er så sjældne at du næppe får fat i dem

Audio-Technica ATH-AWKG er et nyt par high-end lukkede hovedtelefoner. Men du får svært ved at få fat i et par.

Skrevet af / 08/03/2024 - 10:25
Audio-Technica Kurogaki-hovedtelefoner er så sjældne at du næppe får fat i dem

Audio-Technia ATH-AWKG kaldes også “Kurogaki”, fra det sjældne japanske træ, der bruges i “klokkerne”. Træsorten er også kendt som “daddelblomme/sort persimmon” og er beslægtet med ibenholt. Det bruges nogle gange som en erstatning for sidstnævnte, som materiale i musikinstrumenter. Det mørke kurogaki-træ er særligt hårdt, hvilket gør det velegnet som kabinetmateriale, bortset fra prisen – som er høj.

Audio-Technica ATH-AWKG beauty 2
Kurogaki er en særlig sjælden træart. (Foto: Audio-Technica)

Mystiske Kurogaki

Kurogaki er både svært at få fat i, fordi det er så sjældent, og heller ikke nemt at arbejde med på grund af dets høje massefylde, som gør tørringsprocessen meget kompliceret.

Læs også Kan noget som ingen andre lukkede kan Audio-Technica Kokutan genskaber musikken med en varm glød, der nærmest er mageløs i denne klasse.

Japanske Audio-Technica har håndlavet hvert eneste par ATH-AWKG, og hvert par er unikt på grund af de særlige, mørke årer i træet. Disse findes kun i meget gamle træer, ofte over hundrede år gamle.

Gennem historien har kurogaki været beundret for sine næsten mystiske mønstre. Hvordan mønstrene skabes, er tilsyneladende stadig et mysterium. De håndlakerede “klokker” fremhæver træets naturlige skønhed, en skønhed, som Audio-Technica lover kun vil blive dybere med tiden.

Audio-Technica ATH-AWKG cushions
Puder af fåreskind. (Foto: Audio-Technica)

Konstruktion

ATH-AWKG har ergonomiske, fåreskindsbeklædte hørepuder og hovedbøjle, der er håndsyet for langvarig komfort. Hovedbøjlen i magnesiumlegering er vinklet for optimal pasform.

Indeni er Audio-Technicas eksklusive 53 mm drivere med højeffektive magneter i Permendur-materiale. Det er en blød, magnetisk legering af kobolt og jern.

Læs også Lukkede hovedtelefoner der lyder som åbne Audio-Technica Asada Zakura afslører enhver musikproduktion så klart som glas – ligesom et par åbne hovedtelefoner ville. Men de er ikke for alle og enhver.

Enhederne har også lette og holdbare titaniumkanter for optimal stivhed og 6N iltfri kobbervikling for minimal modstand. Den dobbelte luftdæmpning (D.A.D.S.) giver en præcis basgengivelse.

Alt sammen for at gengive den mest præcise, hurtige og dynamiske lyd som muligt.

Audio-Technica ath-awkg case
Trækassen er også fremstillet af kurogakitræ, og minder nærmest om en cognac-kasse. (Foto: Audio-Technica)

Tilbehør

Hovedtelefonerne leveres med to 3 meter lange kabler i flettet tekstil, et med 6,3 mm stik og et balanceret med XLR. Der medfølger naturligvis også en eksklusiv opbevaringsboks, som er udsmykket med kurogakitræ.

Audio-Technica ath-awkg cables
Både balancerede og ubalancerede kabler er inkluderet. (Foto: Audio-Technica)
Læs også Audio-Technica ATH-ADX5000 Audio-Technicas topmodel er blandt verdens bedste hovedtelefoner – og meget lettere end konkurrenterne.

Audio-Technica ATH-AWKG: (U)tilgængelighed og pris

Audio-Technica ATH-AWKG er på papiret tilgængelige nu, men de bliver ikke lette at få fat på. Ifølge importøren kommer der kun fire par til Europa, og de er ikke sikre på, om de kan få et enkelt par til Norden. Skulle du være så heldig at støde på dem, før de bliver udsolgt, er prisen 3.500 euro.

Mere info: audio-technica.com

Audio-Technica ath-awkg Audio-Technica ath-awkg top audio-technica ath-awkg top angl Audio-Technica ath-awkg side Audio-Technica ath-awkg side 2 Audio-Technica ath-awkg angle Audio-Technica ATH-AWKG plug
<
>
(Foto: Audio-Technica)
Læs også Unikke hovedtelefoner Disse hovedtelefoner ser både fantastiske ud og lyder fremragende. Og med et udseende, som kun instrumentmagere kan designe.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dyson lancerer sine første hovedtelefoner

Hårdføre hørepropper

Disse spiller i 100 timer

Creatives nyeste har et partytrick

Åbne hørepropper fra Beyerdynamic

Det kribler i fingrene efter disse

Vi er de bedste - siger Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Scroll to Top