TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

8K-laserprojektorer fra JVC

JVC lancerer nye hjemmebioprojektorer i den virkelige high-end-klasse.

forfatter
Publiceret 05/09/2021 - 16:58

JVC er kendt for at levere nogle af de sejeste projektorer på hjemmebiofronten og er højt agtet blandt entusiaster verden over.

JVC-projektorerne udmærker sig bl.a. ved suveræn kontrast og et nærmest bundløst sortniveau, og kæmper ofte med konkurrenten Sony om at levere den fedeste billedkvalitet. Og da Sony har lanceret en række laserbaserede projektorer i løbet af det seneste års tid, kan ingeniørerne hos JVC heller ikke hvile på laurbærrene …

Læs også Ekstrem lysstyrke! Sony afslører tre nye avancerede projektorer med 4K, HDR og kanonstærk lysstyrke!

8K-opløsning og laserlys

Nu er der dækket op til en ny generation af JVC-projektorer, nærmere bestemt fire modeller i high-end-klassen. Tre af projektorerne kan prale af 8K-opløsning og en laserbaseret lyskilde, mens den sidste er en 4K-model med traditionel lampe.

Basismodellen (hvis man kan kalde den det) hedder JVC DLA-NP5 og har en lampe, der opnår en lysstyrke på 1800 lumen. Den har HDMI 2.0-indgange og HDCP 2.3.

Med storebror JVC DLA-NZ7 introduceres en højeffektiv laserlyskilde (BLU-Escent) med op til 2200 lumen og 40.000:1 native kontrast. Denne model får også understøttelse af 8K 60 fps videosignaler via HDMI 2.1 og anvender såkaldt Pixel Shift (8K e-shift) for at opnå oplevelsen af 8K-opløsning på lærredet. JVC-projektoren understøtter også 4K-video med op til 120 fps, hvilket burde gøre den relevant i en heftig gaming-opsætning.

 

JVC DLA-NZ8 tager skridtet op til 2500 lumen lysstyrke og hele 80.000:1 native kontrast. Den anvender også en mere avanceret Pixel Shift-teknik (8K e-shiftX) for at opnå endnu bedre billedskarphed.

Den nye flagskibsmodel fra JVC hedder DLA-NZ9. Med en større 100 mm glaslinse, en lysstyrke på hele 3000 lumen og 100.000:1 i kontrast kan den fylde de største lærreder (op til 300 tommer) med et knivskarpt og lysstærkt billede.

Læs også Fantastiske biografoplevelser derhjemme Hvis du har en af disse projektorer, behøver du aldrig at gå i biografen igen.
4K projektorer

Priser og tilgængelighed

De nye JVC-projektorer lander hos forhandlere sidst på året; DLA-NP5 forventes dog først i begyndelsen af 2022. De præcise danske priser kendes endnu ikke, men regn med noget i retning af følgende:

 • JVC DLA-NP5: 55.000 kr.
 • JVC DLA-NZ7: 85.000 kr.
 • JVC DLA-NZ8: 120.000 kr.
 • JVC DLA-NZ9: 210.000 kr.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Danmark Fra i dag kan Googles nye Chromecast forudbestilles i Danmark. Den byder blandt andet på fjernbetjening og Google TV. Fra 21. juni er den at finde i butikkerne.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend