Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

8K-laserprojektorer fra JVC

JVC lancerer nye hjemmebioprojektorer i den virkelige high-end-klasse.

Skrevet af / 05/09/2021 - 16:58
8K-laserprojektorer fra JVC

JVC er kendt for at levere nogle af de sejeste projektorer på hjemmebiofronten og er højt agtet blandt entusiaster verden over.

JVC-projektorerne udmærker sig bl.a. ved suveræn kontrast og et nærmest bundløst sortniveau, og kæmper ofte med konkurrenten Sony om at levere den fedeste billedkvalitet. Og da Sony har lanceret en række laserbaserede projektorer i løbet af det seneste års tid, kan ingeniørerne hos JVC heller ikke hvile på laurbærrene …

Læs også Ekstrem lysstyrke! Sony afslører tre nye avancerede projektorer med 4K, HDR og kanonstærk lysstyrke!

8K-opløsning og laserlys

Nu er der dækket op til en ny generation af JVC-projektorer, nærmere bestemt fire modeller i high-end-klassen. Tre af projektorerne kan prale af 8K-opløsning og en laserbaseret lyskilde, mens den sidste er en 4K-model med traditionel lampe.

Basismodellen (hvis man kan kalde den det) hedder JVC DLA-NP5 og har en lampe, der opnår en lysstyrke på 1800 lumen. Den har HDMI 2.0-indgange og HDCP 2.3.

Med storebror JVC DLA-NZ7 introduceres en højeffektiv laserlyskilde (BLU-Escent) med op til 2200 lumen og 40.000:1 native kontrast. Denne model får også understøttelse af 8K 60 fps videosignaler via HDMI 2.1 og anvender såkaldt Pixel Shift (8K e-shift) for at opnå oplevelsen af 8K-opløsning på lærredet. JVC-projektoren understøtter også 4K-video med op til 120 fps, hvilket burde gøre den relevant i en heftig gaming-opsætning.

 

JVC DLA-NZ8 tager skridtet op til 2500 lumen lysstyrke og hele 80.000:1 native kontrast. Den anvender også en mere avanceret Pixel Shift-teknik (8K e-shiftX) for at opnå endnu bedre billedskarphed.

Den nye flagskibsmodel fra JVC hedder DLA-NZ9. Med en større 100 mm glaslinse, en lysstyrke på hele 3000 lumen og 100.000:1 i kontrast kan den fylde de største lærreder (op til 300 tommer) med et knivskarpt og lysstærkt billede.

Læs også Fantastiske biografoplevelser derhjemme Hvis du har en af disse projektorer, behøver du aldrig at gå i biografen igen.

Priser og tilgængelighed

De nye JVC-projektorer lander hos forhandlere sidst på året; DLA-NP5 forventes dog først i begyndelsen af 2022. De præcise danske priser kendes endnu ikke, men regn med noget i retning af følgende:

 • JVC DLA-NP5: 55.000 kr.
 • JVC DLA-NZ7: 85.000 kr.
 • JVC DLA-NZ8: 120.000 kr.
 • JVC DLA-NZ9: 210.000 kr.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top