TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Netværk og surround i mindre format

Marantz præsenterer en fysisk nedskaleret surroundreceiver

forfatter
Publiceret 09/09/2012 - 18:41

Måske er der ikke altid er plads til en full size surround-receiver i stuen, når der i forvejen skal være plads til blu-ray afspiller, tv-boks, fladskærm og højttalere. Derfor har Marantz udviklet NR-serien, hvor Marantz forsøger at mestre en meget svær kunst, nemlig at downsize dimensioner uden at downsize lyden og funktionerne! Men, siger man fra distributøren HiFi Freaks, det er heldigivs lykkedes helt fantastisk og NR1603 yder næsten fuldstændig ligeså godt som en tilsvarende full size Marantz surround-receiver, på trods af dens kompakte funktioner.

Ønsker du måske blot at udvide dit nuværende stereo-anlæg med en lille surround receiver, så har NR1603 pre-out på frontkanalerne, så du kan tilslutte en stereo effekt eller en stereo forstærker/receiver med mulighed for HT bypass. Det vil sige, at den lille forstærker er i stand til at pumpe hele 7×50 Watt i hver kanal i 8 ohm. NR1603 kan både Dolby TrueHD- og DTS-HD Master Audio-formater, ligesom enheden understøtter både WAV, AAC, FLAC, WMA, Lossless og FLAC192/24.

NR16003 har desuden indbygget internet-radio og direkte adgang til last.fm eller Flickr. På denne måde er man hooket op til et nærmest endeløst musikbibliotek og kan nyde alverdens forskellig musik. Du kan desuden streame musik direkte fra din iPod/iPhone via AirPlay-funktionen, så det hele fungerer trådløst, eller du kan bruge USB-indgangen, til andre enheder.

Der er hele 6 HDMI indgange, en af indgangene sidder på fronten så man nemt kan tilslutte eksternt udstyr. HDMI-indgangene understøtter ARC (Audio Return Channel) og 3D video, hvor analoge video-signaler bliver opkonverteret til HDMI. Opsætningen desuden uhyre enkel: Det er bare at følge menuen på skærmen, ligesom Audyssey MultiEQ sørger for den lydmæssige kalibrering ved hjælp af den medfølgende mikrofon. Prisen er 4.695 kr.

HiFifreaks.dk

Kommentarer

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend