Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Specifikationerne for Sony PS5 Pro er lækket

Ikke alene er den hemmelige konsol en realitet, men nu ved vi også, hvor hurtig den bliver.

Skrevet af / 21/03/2024 - 08:00
Specifikationerne for Sony PS5 Pro er lækket

Der sker virkelig ting og sager med Playstation. Først fik vi den opdaterede Playstation 5 Slim med en mindre formfaktor, men ellers ikke de store nyheder. Men rygterne har floreret om, at der er en trimmet version på vej også. Vanen tro har Sony hverken be- eller afkræftet rygtet. Men nu er der lækket specifikationer, som ingen hidtil har kunnet afvise. Det ser ud til, at PS5 Pro er virkelig.

Det begyndte med, at kanalen Moore’s Law Is Dead i weekenden offentliggjorde en video med billeder af dokumentation. Insider Gaming granskede informationer og var enige i, at det så ud til at være ægte. De offentliggjorde derefter endnu en artikel med flere detaljer.

Den største opgradering i den nye model er, at processoren har fået en “high cpu frequency mode”, en ikke ualmindelig funktion i computerprocessorer. Selv om det kun drejer sig om en stigning på 10 procent, skulle det give en hastighedsforøgelse på næsten 60 procent til ray tracing. Den skal også have en opskaleringsfunktion “Playstation spectral super resolution upscaling”, maskinlæringsarkitektur og selvfølgelig en AI-accelerator. Der tales også om fremtidig understøttelse af 8K-opløsning.

Læs også PS5-opdatering rulles ud nu Lyden i DualSense-controlleren får lidt kærlighed i denne mindre opdatering.

I dokumentationen kan man også læse, at der fra lanceringsdatoen vil være en standard Playstation 5 og en Playstation 5 Pro i butikkerne. Eksisterende spil vil kunne opdateres til at drage fordel af den højere ydelse. De vil for eksempel tilbyde højere opløsning, højere billedfrekvens og opgraderet grafik som ray tracing.

Det forlyder, at Sony absolut ikke er tilfredse med lækagen og har iværksat en undersøgelse for at finde kilden.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

IKEA: Gadestil til gamere

Razers nye samarbejde tager kunderne med bukserne nede

Gaming-flagskibe fra LG

Sådan bliver PS5 Pro

Streaming og teamsnak i farver

PS5-opdatering rulles ud nu

Spil PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste op

Samsungs 3D-skærm uden 3D-briller

Razer giver dig et los bagi

0
Lyd & Billede
Scroll to Top