Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Panasonic GNW10 Sound Slayer: nakkehøjttaler til gaming

Panasonic har løsningen til dem, der er trætte af svedige hovedtelefoner.

Skrevet af / 06/09/2023 - 12:30
Panasonic GNW10 Sound Slayer: nakkehøjttaler til gaming

Hvis du er en hardcore gamer med mange lange gaming-sessioner, har du sikkert oplevet, at gaming-hovedtelefoner kan føles tunge og klistrede at have på i længere tid. Med deres nye GNW10 Sound Slayer inviterer Panasonic os til at flytte lyden – og belastningen – fra hovedet til nakken.

Panasonic GNW10 Sound Slayer

GNW10-pakken kombinerer en trådløs, nakke-monteret gaming-højttaler og en separat trådløs sender. Senderen tilsluttes en PC eller konsol via et USB-kabel, og skaber en trådløs forbindelse til nakkehøjttaleren. GNW10 er kompatibel med Windows 10/11-PC’er, PS4/PS5-konsoller og Nintendo Switch (kun TV-tilstand) – men Xbox er i øjeblikket ikke på listen.

GNW10 bruger fire nyudviklede 38 mm højttalere, der er placeret så de skaber et luftigt og klart surround-lydbillede. Denne model er 60% større end den nuværende SC-GN01, og lover mere kraftfuld bas med mere fordybelse. Skulle det ikke være nok, har Panasonic-senderen også udgang til en aktiv subwoofer.

Højttaleren har en enkelt volumenknap på den ene side, og PC-brugere kan downloade en app med equalizer-indstillinger og forskellige lydtilstande til skydespil og rollespil. Mikrofoner på begge sider, samt en separat “AI stemmestyring” vil sikre, at din stemme høres tydeligt, mens baggrundsstøjen reduceres.

Panasonic siger, at de bruger en proprietær trådløs teknologi, der kan transmittere 6-kanals lydsignaler på et dedikeret 2,4 GHz-bånd, og forsinkelsen (input lag) bør være mindre end 20 millisekunder.

GNW10 Sound Slayer er en nakkehøjttaler, der er skræddersyet til gaming. Den er bygget til at være let og ergonomisk, med 4 indbyggede højttalere, som i følge Panasonic skal give en “spændende, realistisk sanseoplevelse”. (Foto: Audun Hage)
Læs også 10 headsets til dine spil Står der gaming headset på ønskesedlen i år? Læs vores store test af ti af markedets lækreste modeller.

Virker lovende

Vi har lige fået lov at prøve nakkehøjttaleren fra Panasonic på IFA 2023-messen, med en omgang Diablo IV på PC, og selvom det var svært at bedømme lydkvaliteten i støjen fra messen, virker det som et spændende alternativ til gaming headset, da det giver et mere luftigt, men stadig et klart lydbillede. Højttaleren føles behagelig på skuldrene, og fordi den kommer så tæt på ørerne, er det nemt at høre lyden, mens personen ved siden af ​​næsten ikke kan høre den.

Spillet foregik i øvrigt på et 42″ Panasonic MZ980 OLED TV, som har en separat billedtilstand til gaming – True Game Mode, som kan kalibreres via Calman software. Billedet var både kontrastrigt og knivskarpt.

Spil-demoen foregik på et Panasonic MZ980 OLED-TV. Panasonic er officiel TV-partner for Diablo IV i samarbejde med Activision. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgængelighed

GNW10 skal efter planen kun sælges direkte fra Panasonics hjemmesider. Den vil være tilgængelig fra december 2023, og kommer til at koste 300 euro eller ca. 2.250 kroner.

Læs også Panasonic afslører nye OLED- og MiniLED-TV'er Årets nye OLED- og MiniLED-skærme lover enestående ydelse, som skal tage filmkigning og gaming til nye højder.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

Scroll to Top