Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Her er Panasonics TV-modeller for 2023

Årets nye OLED- og MiniLED-skærme lover enestående ydelse, som skal tage filmkigning og gaming til nye højder.

Skrevet af / 13/06/2023 - 16:13
Her er Panasonics TV-modeller for 2023

Berlin/Lyd & Billede: Ved et eksklusivt event i Berlin har Panasonic netop løftet sløret forårets nye TV-modeller, heriblandt OLED-serierne MZ2000, MZ1500, MZ980 og – for første gang fra Panasonic – en egen modelserie med MiniLED – MX950. Derudover vises LCD-serier som MX800 og MX700.

Panasonic har taget den med ro i år: Den japanske TV-producent plejer at præsentere årets TV-nyheder i februar, men i år har de valgt en anderledes lanceringstaktik. Allerede ved CES-messen i Las Vegas i januar stiftede vi bekendtskab med topmodellen MZ2000, men resten af årets lineup har vi måttet vente på – lige til nu! I skrivende stund er Lyd & Billede på plads i Berlin, inviteret af Panasonic, sammen med en håndfuld andre europæiske tech-medier.

Fra introduktionen af Panasonics 2023 TV-sortiment i Berlin. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

 

Panasonic 2023: Satser på OLED, MiniLED og LCD

Panasonics flagskibsmodel, MZ2000, blev præsenteret tilbage i januar, men det er først nu, den nærmer sig butikshylderne. Det er arvtageren til LZ2000, som vi kårede til årets bedste TV i high-end-klassen 2022-2023. Forventningene er med andre ord tårnhøje! Topmodellen er udstyret med det nyeste “MLA” OLED-panel fra LG Display samt ekstra køling for at opnå højere lysstyrke.

MLA (Micro Lens Array) er en teknik, vi kender fra LG G3. Kombineret med Panasonics eminente billedbehandling og et kraftigt Technics højttalersystem. Panasonic MZ2000 er tilgængeligt i skærmstørrelserne 55, 65 og 77 tommer.

Lige under topmodellen finder vi den første nyhed her i Berlin – lillebror MZ1500. Den overtager stafetten efter den næsten lige så kritikerroste LZ1500 fra sidste år. Den bruger et såkaldt Master OLED-panel (uden MLA) til at levere høj ydelse til både film og gaming. MZ1500 bliver tilgængeligt i skærmstørrelserne 42, 48, 55 og 65 tommer.

Traditionen tro tilbyder Panasonic også nogle mere prisvenlige OLED-modeller. MZ980 og MZ800 er to nye modelserier, som begge bliver tilgængelige i skærmstørrelser fra 42-65 tommer. Hovedforskellen skyldes videoprocessering.

MZ800 – første OLED-model med Google TV

Panasonic har haft en vis succes med Google TV’s brugergrænseflade i sine LCD-modeller, og nu flytter den også ind i enkelte OLED-modeller, nærmere betegnet MZ800.

MX950: Ny LCD-topmodel med MiniLED-teknologi!

Blandt de største nyheder, Pansonic viser i Berlin, er MX950, producentens første LCD-TV med MiniLED-bagbelysning, og faktisk den første med ordentlig local dimming siden DX900 fra 2016! Denne nye topmodel leveres i 55, 65 og 75 tommer og skal bygge bro mellem LCD og OLED-modellerne – det er udstyret med avanceret direkte MiniLED-bagbelysning. Der kommer også en nedskaleret model – MX940 – på 43 og 50 tommer.

Rigeligt med gaming-funktioner

Panasonic anerkender, at gaming er blevet stadigt vigtigere de seneste år. Ikke nok med at spillene er blevet større, mere krævende og avancerede. Handlingen er også blevet mere filmatisk. Spillene har fået indhold på linje med Hollywood-film, og de tredimensionelle verdener (ofte med HDR-grafik) er blevet næsten foto-realistiske.

For at opnå bedst mulig spilydelse har Panasonic samarbejdet tæt med spilbranchen, og i 2033 er de blevet en officiel TV-partner om spillet Diablo IV® i Europa.

Panasonic har videreudviklet spiltilstanden True Game Mode, som giver den præcise farvegengivelse, vi kender fra filmtilstanden, kombineret med forbedret HDR-tonemapping. Formålet med tilstanden er at gengive spillet nøjagtigt, som spilskaberne ønsker det. Spiltilstanden kan også kalibreres med Calman-software fra Portrait Display.

Panasonic-modellerne understøtter naturligvis HDMI 2.1-funktioner som 4K/120 Hz, VRR, AMD FreeSync Premium og Nvidia G-Sync til problemfri gaming. Understøttelse af spil i Dolby Vision HDR-format (op til 60 Hz) er også på plads via Game Mode Extreme-tilstanden.

Lyd & Billede deltager i Panasonics event i Berlin onsdag og torsdag og ser frem til at dele nogle hands-on førstehåndsindtryk undervejs. Artiklen vil blive opdateret!

 

Prisoversigt:

 
 
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Scroll to Top