Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Medion er tilbage – med monstermaskiner

Medion - og deres gamingmærke, Erazer - er tilbage i danske butikker - og det sker med et bæst af en gaming-laptop.

Skrevet af / 01/02/2023 - 14:30
Medion er tilbage – med monstermaskiner

Vi har set pressemeddelelser om dem, og de blev vist på CES i sidste måned. Men laptops med de nye Nvidia RTX 4000-serie grafikkort og 13. generations Intel-processorer har ikke været tilgængelige i butikkerne. Og når vi har spurgt pressebureauer og importører, har svaret været “vi ved intet forekøbig.” Men nu kommer de første. Og de kommer fra en aldeles uventet kant.

PC-producenten Medion, der oprindelig var tysk, men i dag er en del af Lenovo, har netop fremvist en hel stribe gaming-bærbare med de nyeste lækkerier fra Nvidia og Intel under motorhjælmen. Præsentationen fandt sted i Paris, og det var spændende sager, vi fik at se i en flodbåd på Seinen.

Erazer Beast X40 (Foto: Medion)

Topmodellen Medion Erazer Beast X40 svarer til sit navn. Den 17 tommer store laptop har i sin bedste konfiguration en Intel Core i9-13900HX-procesor med 24 kerner og op til 5,8 GHz turbohastighed. Grafikkortet er Nvidia GeForce RTX 4090. Vi taler altså monstrøst kraftig hardware.

Imens 32 GB RAM er en selvfølgelighed i klassen, og 2 TB lagerplads virker passende uden at være overdårigt, var tastaturet en overraskelse. Der er nemlig tale om et rigtigt mekanisk tastatur med Cherry-taster. Men i en ekstra lav udgave, der ligner et almindeligt laptop-keyboard – men føles behageligt anderledes!

Vandkølet bærbar

Maskinen blev fremvist med en “sidevogn” af en boks, fyldt med blæsere og RGB-lys. Det var ikke, som først antaget, en ekstern grafikaccelerator á la Asus ROG Flow X13; men derimod et et køleanlæg til vandkøling!

Erazer Beast X40 kan bruges selvstændigt, men når der virkelig skal arbejdes (eller games) hårdt, kan man tilkoble køleenheden til computeren med et par slanger. Bilejere vil føle sig hjemme, da der er et påfyldningsdæksel til ekstra kølevand på toppen. Køleenheden sælges separat.

Medion Erazer Beast X40 svarer til sit navn: RTX 4090-grafik – og ekstern vandkøling! (Foto: John Alex Hvidlykke)

Medion har været fraværende fra det nordiske marked i flere år. Firmaets computere blev i sin tid solgt gennem discountkæden Aldi. Men Medion er tydeligvis opsatte på at ryste ethvert discount-image af sig, og produktudvalget virker både lovende – og alt andet end billigt. Topmodellen kommer til at koste lige under 34.000 kroner, når den kommer på lager i midten af februar. Vandkøleenheden er ikke med i prisen, og vi har ikke fået dansk pris på denne endnu. Men med en europris på EUR 249, regner vi med lige under 1.800 kroner på det danske marked.

Den mindre model, Major X20. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

En mindre model, Medion Erazer Major X20, får samme processormuligheder, men må nøjes med GeForce RTX 4070-grafik. Dansk pris i stærkeste konfiguration bliver 18.640 kroner.

Medion Erazer vil blive solgt gennem Proshop.

Vi har som det første medie i Europa fået mulighed for at slå en klo i en af de nye Erazer-maskiner, og vender snarest muligt tilbage med en test.

(Foto: John Alex Hvidlykke)
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

IKEA: Gadestil til gamere

Razers nye samarbejde tager kunderne med bukserne nede

Gaming-flagskibe fra LG

Sådan bliver PS5 Pro

Streaming og teamsnak i farver

PS5-opdatering rulles ud nu

Spil PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste op

Samsungs 3D-skærm uden 3D-briller

Razer giver dig et los bagi

Skærmene skal være store - og PC'erne kloge

MSI lægger en klo på håndholdt gaming

0
Lyd & Billede
Scroll to Top