Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Kan Steam Deck blive en spilplatform for Windows 11?

En Twitter-bruger har lækket et eksperiment med en Windows 11 "håndholdt tilstand" beregnet til konsoller som Steam Deck.

Skrevet af / 16/04/2023 - 20:58
Kan Steam Deck blive en spilplatform for Windows 11?

Microsoft afholder nu og da et internt event kaldet Microsoft Hackaton, hvor man afprøver mere eller mindre mærkelige ideer for at teste, hvor realistiske de er. Nu afslører Twitter-brugeren @_h0x0d_ på Twitter at det i september handlede om at tilpasse Windows 11 til håndholdte konsoller, såsom Steam Deck.

(Screenshot: @_h0x0d_ på Twitter)

Steam Deck er en konsol baseret på Linux, der kan køre spil fra den populære spiltjeneste Steam. Det er dog muligt at installere Windows 11 på den, hvis du ønsker det. Noget som kun meget få har gjort, fordi Windows 11-grænsefladen slet ikke er lavet til sådanne enheder.

En ny spilgrænseflade vil blive udviklet (Screenshot: @_h0x0d_ på Twitter)

Dét ønskede projektet “Windows Handheld Mode” at ændre på. Målet var en ny grænseflade, der erstatter Windows-skrivebordet med en spilgrænseflade, der minder om Nintendo Switch og Steam Deck. Det ville simpelthen blive nemmere at finde, installere og starte spil på konsollen.

Man skulle kunne vælge mellem de forskellige spilplatforme (Screenshot: @_h0x0d_ på Twitter)

Ud over brugergrænsefladen, identificerede projektet også andre problemer, der skulle løses. Det handlede blandt andet om indbygget understøttelse af konsollens hardware, og forbedringer mht. at til bruge Windows 11 med touchscreen.

(Screenshot: @_h0x0d_ på Twitter)

Det er langt fra sikkert at Windows Handheld Mode bliver til virkelighed, men det er da opmuntrende, at man i det mindste udforsker muligheden.

 

Læs også:

Ny Nintendo Switch får OLED-skærm

Nintendo Switch (OLED model) lanceres 8. oktober i år

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Længe ventet spilkonsol kommer nu!

Nu kan den bestilles!

Asus på vej med håndholdt spilkonsol baseret på Windows 11

Ny gaming-generation fra Acer

Windows 11 hack til Steam Deck

Ingen Steam på gamle Windows-versioner

Scroll to Top