Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

IFA 2023: Lenovo Legion Go og Lenovo Legion 9i lanceret

Lenovo satser stort på gaming med monster-bærbar og håndholdt konsol.

Skrevet af / 01/09/2023 - 06:00
IFA 2023: Lenovo Legion Go og Lenovo Legion 9i lanceret

På årets store elektronikmesse i Berlin havde Lenovo først og fremmest fokus på gaming og lancerede to nye produkter i firmaets Legion-serie.

Især den bærbare gaming-laptop er mest for folk med en sprængfyldt sparegris.

Lenovo Legion 9i

Ifølge Lenovo er Legion 9i firmaets første 16″ gaming laptop med selvstændigt væskekølesystem. Der er tale om en absolut topmodel, som også med fordel kan bruges af f.eks. udviklere og designere, som arbejder med de helt tunge grafiske opgaver.

Lenovo Legion 9i leveres med den kraftfulde 13. generation Intel Core i9-13980HX-processor samt Nvidia GeForce RTX 4090 Laptop GPU. Desuden kan man vælge imellem enten 64 GB Overclocked 5600 Mhz Dual Channel DDR5 RAM eller 32 GB Overclocked 6400 Mhz DDR5 Dual Channel RAM.

Det integrerede væskekølesystem gør maskinen i stand til at yde op til 230W TDP. Kølesystemet, som Lenovo har udviklet i samarbejde med Cooler Master, kører over GPU’ens VRAM for at holde styr på varmen under ekstreme spilsessioner og tændes, når GPU’en når 84 °C for at nedkøle GPU’en igen.

Alle Legion 9i’s kræfter udfolder sig på en såkaldt PureSight 3.2K Mini-LED 16:10-skærm med 165 Hz dynamisk opdateringshastighed. Udviklere og kreative vil sikkert sætte pris på, at de kan skifte mellem DCI-P3 og sRBG-farverum i den forudinstallerede X-Rite-software.

Maskinen leveres med 99,99 Wh batteri samt hele to adaptere på hhv. 330W og 140W. Lagerpladsen (PCIe Gen 4 SSD) er på op til 2 TB, og Lenovo Legion 9i er desuden udstyret med Wi-Fi 7 og Bluetooth 5.3.

Lenovo Legion Go

Lenovo fulgte desuden i fodsporene på Asus og lancerede udover den monsterbærbare også en håndholdt gaming-konsol baseret på Windows 11. Lenovos konkurrent til Asus ROG Ally har fået navnet Lenovo Legion Go, og den er baseret på samme AMD Ryzen Z1 Extreme Processor som konkurrenten.

Læs også Asus får Steam Deck til at ligne en dinosaur Håndholdte gamingcomputere tager et tigerspring med Asus ROG Ally, som kvaser konkurrenterne og løfter drømmen om seriøs, mobil gaming til nye højder!

Derudover er Lenovo Legion Go større på flere punkter. IPS-skærmen med dynamisk opdateringsfrekvens på 144 Hz og QHD+ opløsning måler 8,8″ (2560 x 1600 pixel) imod Asus’ 7″, og med de to controllere vejer Legion Go 854 gram mod Asus ROG Allys 608 gram. Konsollen leveres med op til 16 GB RAM samt 1 TB lager, der kan udvides med yderligere 2 TB via microSD-kort.

Lenovo Legion Go
(Foto: Peter Gotschalk)

Batteriet på 49,2 Wh kan oplades fra 0% til 70% kapacitet på blot en halv time ved hjælp af den medfølgende hurtigoplader, og en 79-bladet blæser i flydende krystalpolymer holder enheden kølig med mindre end 25 dB blæserstøj i Quiet Mode, når stilhed er altafgørende, samtidig med at enheden kan nå op på hele 25 W TGP i Custom Mode, når der er brug for al den kraft, den kan præstere.

Som noget helt særligt er de to aftagelige for at give mere fleksibilitet. Det åbner bl.a. op for den såkaldte FPS-tilstand (First Person Shooter), hvor den højre afmonterede controller placeres i en medfølgende controllerbase, der fastgøres via en magnet. Den optiske sensor i bunden af controlleren giver mulighed for mere præcis sigtning og kontrol, der er nødvendig under FPS-spil, svarende til at bruge en mus.

Pris og tilgængelighed

Lenovo Legion 9i kommer i butikkerne til oktober. Den vejledende udsalgspris i Euro er €4.499 svarende til knap 33.520 danske kroner.

Lenovo Legion Go
(Foto: Peter Gotschalk)

Lenovo Legion Go kan købes fra d. 31. oktober. Konsollen kommer til at koste €799, hvilket svarer til knap 5.955 danske kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

Scroll to Top