TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Giver dig lyd lige i nakken

Panasonics nye nakkehøjttaler, SoundSlayer GN01, byder på surround-lyd til spiloplevelsen – uden den klamme følelse, som hovedtelefoner giver.

forfatter
Publiceret 27/08/2021 - 21:44

Panasonic SoundSlayer SC-GN01 er en højttaler, som man placerer på skuldrene, og som takket være fire højttalerenheder med hver sin kanal skal give ægte surround-lyd til spiloplevelsen.

SC-GN01 er ifølge producenten selv det første firekanals surround-højttalersystem til brug rundt om nakken. “Komfortabel” og “engagerende” er nogle af de stikord, der anvendes, når Panasonic nu går sammen med Square Enix – producenten bag spillet Final Fantasy XIV Online – om at tilbyde en ny personlig højttalertype til gaming.

Panasonic lover, at GN01 ligger ergonomisk rundt om halsen og giver ægte surround-lyd til spiloplevelsen. (Foto: Panasonic)

Ergonomisk

Vi bliver lovet, at der tages fuldt hensyn til ergonomien, og vi tænker, at den kun 244 gram tunge nakkehøjttaler kan være mere behagelig i længden end et par hovedtelefoner, som vi ved gør ørerne klamme efter noget tid. Så er man heller ikke forhindret i at høre, hvad der foregår omkring én, hvilket kan være en fordel.

Læs også Panasonic SoundSlayer: Lillebitte soundbar Har du dårlig plads til lyd derhjemme? Nu kommer Panasonic med en soundbar, der lyder meget større, end den ser ud.

For andre er det at lukke virkeligheden ude til gengæld en del af pointen, så vi forestiller os, at folk vil blive delt i to lejre her.

SoundSlayer SC-GN01 har en støjreducerende mikrofon indbygget, som gør, at man kan tale med sine online-medspillere uden at blive forstyrret af “den kraftige lyd fra højttalerne”.

(Foto: Panasonic)

Hurtig responstid

Vi studsede lidt, da vi så, at højttaleren bruger kabel og ikke er trådløs. Men det er selvfølgelig, fordi det primært er en højttaler til gaming, hvor man er afhængig af at få lyden uden forsinkelse.

Kablet, som er af typen digital USB, er tre meter langt, så man kan bevæge sig relativt frit rundt om spilkonsollen eller PC’en.

Panasonic garanterer kun surround-lyd via USB fra PC. Om det betyder, at man får stereolyd opskaleret til surround-sound over USB fra specialiserede spilkonsoller, eller om man ikke får lyd i det hele taget, må vi vente og se.

Hvis man ikke kan/vil bruge USB, er der også analog stereo-AUX.

Panasonic SoundSlayer SC-GN01 er udviklet i samarbejde med Square Enix, udvikleren af Final Fantasy XIV Online. (Foto: Panasonic)

Lydindstillinger

Man kan vælge imellem tre indstillinger for spillyden:

Role-Playing Game mode, som er beregnet til rollespil og optimeret til Final Fantasy XIV Online. Skal give en følelse af “realisme og intensitet” og af at være inde i spillet.

First-Person Shooter mode, som giver præcis placering af lydeffekter, så man kan høre subtile lyde som fodtrin og opnå en fordel over for fjenden i første- og tredjepersons skydespil.

Voice mode, som lader én høre karakterer og stemmer tydeligt. Anbefales til adventure-spil, hvor klare dialoger kan give vigtige ledetråde.

Hvis man hellere vil bruge højttaleren til at se film eller høre musik, så er der også indstillingerne Cinema, Music og Stereo.

Der er knapper på undersiden til bl.a. volumen og valg af lydindstilling. (Foto: Panasonic)

Pris og tilgængelighed

SoundSlayer SC-GN01 vil ifølge planen kun blive solgt online via Amazon. Prisen ser ud til å blive omkring 160 pund (ca. 1.400 kroner), når den kommer i slutningen af september.

Mere info: panasonic.com

Fire højttalerenheder giver lyd både foran og bag brugeren. (Grafik: Panasonic)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Spil i 3D uden briller Acer Predator Helios 300 giver dine spil dybde.
Netflix-action med dig selv i hovedrollen Nye mobilspil til Android og iOS. Kan du overleve zombieapokalypsen?
Propper til træning og spil Roccat og Turtle Beach har lavet helt trådløse hørepropper til gaming og træning. De er to sider af samme sag.
To hurtige gamingskærme fra Dell Dell 32 4K UHD Gaming Monitor og Dell 32 USB-C Gaming Monitor lover hurtig action til spillene.
Lyd og lys til podcast og streaming fra Razer Har du en videostjerne eller podcaster i maven, har Razer udstyret til det.
Flyvende tallerken med warp-hastighed Alienware x17 R2 er superlav – men hastigheden er tårnhøj. Det samme er prisen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend