Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Giver dig lyd lige i nakken

Panasonics nye nakkehøjttaler, SoundSlayer GN01, byder på surround-lyd til spiloplevelsen – uden den klamme følelse, som hovedtelefoner giver.

Skrevet af / 27/08/2021 - 21:44
Giver dig lyd lige i nakken

Panasonic SoundSlayer SC-GN01 er en højttaler, som man placerer på skuldrene, og som takket være fire højttalerenheder med hver sin kanal skal give ægte surround-lyd til spiloplevelsen.

SC-GN01 er ifølge producenten selv det første firekanals surround-højttalersystem til brug rundt om nakken. “Komfortabel” og “engagerende” er nogle af de stikord, der anvendes, når Panasonic nu går sammen med Square Enix – producenten bag spillet Final Fantasy XIV Online – om at tilbyde en ny personlig højttalertype til gaming.

Panasonic lover, at GN01 ligger ergonomisk rundt om halsen og giver ægte surround-lyd til spiloplevelsen. (Foto: Panasonic)

Ergonomisk

Vi bliver lovet, at der tages fuldt hensyn til ergonomien, og vi tænker, at den kun 244 gram tunge nakkehøjttaler kan være mere behagelig i længden end et par hovedtelefoner, som vi ved gør ørerne klamme efter noget tid. Så er man heller ikke forhindret i at høre, hvad der foregår omkring én, hvilket kan være en fordel.

Læs også Panasonic SoundSlayer: Lillebitte soundbar Har du dårlig plads til lyd derhjemme? Nu kommer Panasonic med en soundbar, der lyder meget større, end den ser ud.

For andre er det at lukke virkeligheden ude til gengæld en del af pointen, så vi forestiller os, at folk vil blive delt i to lejre her.

SoundSlayer SC-GN01 har en støjreducerende mikrofon indbygget, som gør, at man kan tale med sine online-medspillere uden at blive forstyrret af “den kraftige lyd fra højttalerne”.

(Foto: Panasonic)

Hurtig responstid

Vi studsede lidt, da vi så, at højttaleren bruger kabel og ikke er trådløs. Men det er selvfølgelig, fordi det primært er en højttaler til gaming, hvor man er afhængig af at få lyden uden forsinkelse.

Kablet, som er af typen digital USB, er tre meter langt, så man kan bevæge sig relativt frit rundt om spilkonsollen eller PC’en.

Panasonic garanterer kun surround-lyd via USB fra PC. Om det betyder, at man får stereolyd opskaleret til surround-sound over USB fra specialiserede spilkonsoller, eller om man ikke får lyd i det hele taget, må vi vente og se.

Hvis man ikke kan/vil bruge USB, er der også analog stereo-AUX.

Panasonic SoundSlayer SC-GN01 er udviklet i samarbejde med Square Enix, udvikleren af Final Fantasy XIV Online. (Foto: Panasonic)

Lydindstillinger

Man kan vælge imellem tre indstillinger for spillyden:

Role-Playing Game mode, som er beregnet til rollespil og optimeret til Final Fantasy XIV Online. Skal give en følelse af “realisme og intensitet” og af at være inde i spillet.

First-Person Shooter mode, som giver præcis placering af lydeffekter, så man kan høre subtile lyde som fodtrin og opnå en fordel over for fjenden i første- og tredjepersons skydespil.

Voice mode, som lader én høre karakterer og stemmer tydeligt. Anbefales til adventure-spil, hvor klare dialoger kan give vigtige ledetråde.

Hvis man hellere vil bruge højttaleren til at se film eller høre musik, så er der også indstillingerne Cinema, Music og Stereo.

Der er knapper på undersiden til bl.a. volumen og valg af lydindstilling. (Foto: Panasonic)

Pris og tilgængelighed

SoundSlayer SC-GN01 vil ifølge planen kun blive solgt online via Amazon. Prisen ser ud til å blive omkring 160 pund (ca. 1.400 kroner), når den kommer i slutningen af september.

Mere info: panasonic.com

Fire højttalerenheder giver lyd både foran og bag brugeren. (Grafik: Panasonic)
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

IKEA: Gadestil til gamere

Razers nye samarbejde tager kunderne med bukserne nede

Gaming-flagskibe fra LG

Sådan bliver PS5 Pro

Streaming og teamsnak i farver

PS5-opdatering rulles ud nu

Spil PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste op

Samsungs 3D-skærm uden 3D-briller

Razer giver dig et los bagi

0
Lyd & Billede
Scroll to Top