Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Få arkadeklassikerne – og maskinen – med hjem

En moderne spilkonsol er uendelig meget mere avanceret. Men Arcade 1Up er den ægte vare!

Skrevet af / 08/11/2023 - 13:45
Få arkadeklassikerne – og maskinen – med hjem

At XBox X og PlayStation 5 er fede, er slet ikke til diskussion. Og en toptunet gaming-PC med et godt grafikkort kan give realisme på spillefilmsniveau.

Men der er stadig ikke noget, det kan måle sig med nostalgien fra arkademaskinen på grillbaren, hvor lommepengene forsvandt i møntindkastet på Pac-Man eller Mortal Kombat (alt efter hvilket årti, du var teenager i).

Nu kan du få fortiden med hjem i mandehulen. Og den ægte vare vel at mærke. Arcade 1Up har specialiseret sig i arkademaskiner til hjemmebrug. I fuld størrelse og med de rigtige knapper og joysticks. Og med farvestrålede billeder på de halvanden meter høje kabinetter glider de sømløst ind i enhver moderne single-indretning.

tmc-a-300111_1_0 rid-a-10175_5 nfl-a-207410_2_0 10319_4ftcab_sf2thyperfighting_render_riser_a_0 atr-a-305127_6_0 street_fighter_capcom_legacy_version_2 pacman_bandai_legacy_1_0
<
>
Hvis du ikke kan nøjes med fire spil, så finde en ud gave med 50 klassiske arkadespil. (Foto: Arcade 1Up)

Nyeste model er Time Crisis Deluxe, som giver hardcore retrogamere den mulighed for at gense spillet, der tog spilverdenen med storm i 1995. Her kan du kæmpe mod Wild Dog og andre berygtede boss-figurer i dette klassiske arkadepistolspil. Og hvis du ikke vil nøjes med klassikeren, indeholder maskinen også spillene Point Blank, Steel Gunner og Steel Gunner 2.

Arcade 1Up har lavet en lang ræke maskiner med spilklassikere, og der er typisk fire spil i hver maskine. Men der findes også en udgave, der rummer hele 50 af Ataris klassiske arkadespil, samt en Midway Arcade Legacy-model med 14 Midway-spil.

Så er der lige det med prisen: En rigtig arkademaskine er ikke just billig. Prisen varierer efter modellerne, men regn med ca. 5.000 – 6.000 kroner. Altså lidt mere end en Xbox eller PS5. Men pengene er hurtigt tjent hjem, da maskinerne er uden møntindkast. Og pommes fritterne og grillkyllingen kan du lave selv i din airfryer, hviket ligeledes er langt billigere end i grillbaren.

Læs også 6 airfryers der gør madlavning til en leg Alt, hvad du laver i en ovn, kan du lave i en airfryer - bare hurtigere og bedre.

Skulle du ikke have plads og budget til en arkademaskine i fuld størrelse, findes der også mindre modeller til omkring den halve pris, der kan sættes på et bord eller hænges op på væggen. Der findes også flippermaskiner, baseret på Marvel- og Star Wars-universerne. Men du må nøjes med en virtuel udgave uden klokker og rullende kugler. Arkademaskinerne koster omkring 9.000 kroner.

stw-a-08073_1 v3vyy_2 nbs-d-23160_3_0
<
>
Er plads og budget en begrænsing, findes der bordmodeller til omkring halv pris. (Foto: Arcade 1Up)

Se alle modellerne her: Nordic Game Supply

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

Scroll to Top