TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Men ‘Kamikaze’ var ikke død og begravet!

Efter storstilet lagerrydning fra arkivet, genopstår flere af HBO Max-serierne nu på SkyShowtime i Norden.

forfatter
Publiceret 10/01/2023 - 12:10

Der foregår for tiden en omfattende kamp om de globale streaming-abonnenters gunst. En heftig konkurrencesituation som blandt andet fører til opkøb, fusioner – og uundgåelige nedskæringer i programudbuddet.

Sidste forår blev gigantfusionen mellem Discovery og WarnerMedia godkendt, og siden har den nye ledergruppe i Warner Bros. Discovery gennemført omfattende besparelser; hvilket også i høj grad er gået ud over indholdet på HBO Max.

Westworld sesong 4 11
Westworld fik dødsstødet fra HBO efter 4. sæson (Foto: HBO Max)

Siden fusionen gik igennem har den nye ledelse (med CEO David Zaslav i front) aflyst blandt andet følgende serier/film:

Læs også Raised by Wolves aflyst! Den nyskabende sci-fi-serie var åbenbart for dyr for Warners nye ejerkonstellation.
Raised by Wolves sesong 2 27

Herhjemme kom det som et chok for det nordiske film- og serie-miljø, da HBO Max forrige sommer besluttede at nedlægge alt lokalproduceret nordisk indhold. Herunder populære serier som Beforeigners og Lust.

Læs også Den svenske synd Hvad skete der egentlig med den svenske synd? Og hvordan står det til med (lettere frustrerede) midaldrende svenske kvinders sexliv?
Lust sesong 1 1

Ikke nok med at serierne ikke blev fornyet; store mængder af dem er også lige så stille forsvundet fra HBO Max.

Dette er i høj grad gået ud over lokalproducerede serier; specielt indholdet fra det hedengangne HBO Nordic. Solide serier som f.eks. norske Velkommen til Utmark, danske Kamikaze, svenske Lust og norske Beforeigners (en serie som også fandt et stort internationalt publikum).

Den norske serie “Beforeigners” oplevede stor succes på HBO Nordic (Foto: HBO Max)

Warner Bros. Discovery’s nye forretningsplan er åbenbart at bortskaffe alt indhold, som ikke genererer tilstrækkeligt med indtægter (læs: abonnenter), beskære antallet af produktioner, og i stedet satse mere (dog med et betydelig mindre samlet budget) på store flagskibsserier som House of the Dragon og den helt nye The Last of Us.

Læs også Zombie-apokalypse på HBO Max! Kan du ikke få nok af zombie-serier? Glæd dig, efter nytår kommer HBO Max med endnu en godbid.

Mindre, mere “ubetydelige” serier nedlægges, og arkivet sælges nu til andre, lokale streamingtjenester – som SkyShowtime!

Den nye streamingtjeneste SkyShowtime annoncerer i dag at de har indgået en stor programkøbsaftale med Warner Bros. Discovery, som indebærer at de får senderettighederne til blandt andet serier som:

 • Beartown, 1. sæson (Sverige)
 • Beforeigners, 1. og 2. sæson (Norge)
 • Kamikaze, 1. sæson (Danmark)
 • Lust, 1. sæson (Sverige)
 • The Informant, 1. sæson (Ungarn)
 • ID, 1. sæson (Finland)
 • Por H o Por B, 2. sæson (Spanien)
 • The Winner, 1. sæson (Tjekkiet)
 • Warszawianka, 1. sæson (Polen)
Lust sesong 1 1
Lust sæson 1 (Foto: HBO Max)

SkyShowtime har købt de eksklusive europæiske rettigheder til 21 lokale serier fra HBO Max, inkl. nogen af HBO Maxs mest populære og anerkendte serier fra regionen. I alt giver aftalen SkyShowtime 168 episoder – over 150 timer – med helt nye og tidligere sendte serier.

Aftalen, som inkluderer tre splinternye og færdigproducerede serier, som vil få verdenspremiere på SkyShowtime i løbet af 2023, vil accelerere selskabets involvering i original serieproduktion betydeligt. De nye serier, der vil blive markedsført som “SkyShowtime Originals”, inkluderer ID (Finland), The Winner (Tjekkiet) og Warszawianka (Polen)

NB! Aftalen indebærer også at SkyShowtime fra nu af har rettigheden til (eventuelt) at forny disse serier, således at muligheden foreligger for en Beforeigners sæson 3 eller Lust sæson 2!

Ikke mindst krydser vi fingre, og tæer, for at vi en dag vil få en 2. sæson af Velkommen til Utmark at se!

https://youtu.be/KUIpO3P6lgc

Arkivserierne fra HBO Max vil blive tilgængelige på SkyShowtime i løbet af marts måned.

Læs også Ny streaming-tjeneste på vej Streaming-tjenesten Paramount+ får ikke nogen særlig lang levetid. Efter kun et år i Norden vil den blive erstattet af en ny tjeneste.

I forbindelse med annonceringen af aftalen, udtaler SkyShowtimes direktør, Monty Sarhan:

Dette er en skelsættende aftale for SkyShowtime, der giver os et øjeblikkeligt fodfæste i lokal programmering langt før planen. Som en streamingtjeneste, der er skabt specielt til Europa, er SkyShowtime forpligtet til forbrugerne på vores markeder. Lokal programmering er en vigtig del af vores strategi, og vi er glade for at være stedet for disse nye serier, såvel som populære shows, der gav genlyd hos publikum i hele Norden, Central- og Østeuropa og Spanien.

PS! Hvis du skulle være gået glip af det, så er SkyShowtimes eksklusive “guldæg” den vanvittig populære, moderne western-serie fra Paramount/Taylor Sheridan: Yellowstone.

Sæson 5 kan streames nu!

Yellowstone, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

2 kommentarer til “Men ‘Kamikaze’ var ikke død og begravet!”

 1. Hvordan forholder det sig med Westworld. Jeg var lige startet på 4. sæson og så var den væk på HBO Max, så håbede at den også landede på SkyShowTime

  Svar

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.! Fans af den tørt humoristiske og hårdtslående (men bløde indeni) Sly Stallone kan nu se frem til efterfølgeren.
Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!
Klar til sæson 2! Svampe-zombie-serien har virkelig ramt plet hos både publikum og kritikere - nu giver HBO Max grønt lys for sæson 2.
Gangsterhelvede! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer på én gang benhård socialrealisme og gangsterhelvede – på både inder- og ydersiden af murene.
Den Sorte Panter kommer på Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerede Marvel-film på Disney+.
Følg Lyd & Billede