Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Lokalt indhold fra Paramount+

Også den nye spiller på streaming-markedet, Paramount+, vil producere lokalt, nordisk indhold.

Skrevet af / 12/02/2021 - 14:10
Lokalt indhold fra Paramount+

Med efterårets lancering af Disney+ i Norden er kampen om streaming-publikummets gunst spidset til.

Nu kaster endnu en aktør sig på streaming-toget. Streaming-tjenesten CBS All Access relanceres snart som Paramount+ i USA og kommer til Norden den 25. marts.

Læs også Nu kommer endnu en streaming-tjeneste Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.

ViacomCBS har dog haft en streaming-tjeneste i Danmark siden 2017, Paramount+, men nu bliver tjenesten snart lanceret i resten af Norden samt 20 andre lande.

Med den nordiske lancering får abonnenter adgang til mere end 6.000 film- og serieepisoder fra Paramount Pictures, Showtime, Comedy Central, MTV og Nickelodeon. Endnu vigtigere er, at alle fremtidige serier fra bl.a. Showtime KUN vil være tilgængelige på Paramount+.

(Foto: Paramount)

Paramount holder indtil videre kortene tæt ind til brystet med hensyn til, hvilke serier og film der konkret vil være tilgængelige i Norden fra lanceringen. Men nu har de lettet lidt på informationslåget og lover lokalt (altså nordisk) indhold.

Hunden Ib bliver den første lokalt producerede TV-serie fra Paramount+, og samtidig lover den nye streaming-tjeneste en offensiv satsning på lokalt nordisk indhold.

Hunden Ib er produceret af VIS KIDS, en division af ViacomCBS International Studios, i samarbejde med det danske produktionsselskab MiniCosmos. Serien er rettet mod yngre børn og følger en lille, nysgerrig hunds eventyr. 1. sæson vil være tilgængelig på Paramount+ ved lanceringen.

Læs også Film og serier du kan streame nu Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.

Her skal det tilføjes, at 1. sæson bl.a. allerede er blevet vist på bl.a. DR, og at det kun er fra 2. sæson, at den den vil blive vist på Paramount+. 2. sæson kommer engang til sommer.

I pressemeddelelsen fra Paramount+ siger Jesper Dahl, nordisk chef for ViacomCBS:

“Vi er altid på udkig efter det bedste indhold over hele kloden, og derfor er jeg også meget glad for at kunne fortælle, at vi har fundet en fantastisk nysgerrig lille hund ved navn Ib i Norden. Dette er vores første skridt i at investere i lokale nordiske produktioner til vores kommende streaming-tjeneste Paramount+, og vi er glade for, at den produktion bliver en ny sæson af den populære serie ‘Hunden Ib’ takket være vores samarbejdspartner MiniCosmos.”

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Hvad Paramount+ ellers har at byde på af lokalt indhold, vil tiden vise. Én ting er sikkert: Det, de hidtil har annonceret, er langtfra noget, der minder om en offensiv satsning.

Netflix har siden 2016 ført an i dette ræs (Marseille, 1. sæson) og lancerede allerede for tre år siden deres første nordiske serie, den danske The Rain (hvis 3. sæson kom sidste år).

Siden har de lanceret de norske serier Hjem til jul og Ragnarok samt filmen Kadaver plus de svenske serier Quicksand – Størst af alt og den fornøjelige Kærlighed & anarki. Ved nytårstid lancerede de den danske serie Equinox – og de har allerede annonceret det næste danske projekt, den kommende serie Chosen.

HBO Nordic har til gengæld lanceret den norske serie Beforeigners samt de to svenske serier Gösta og Beartown.

Læs også Western med hjertet på rette sted Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Lyd & Billede
Scroll to Top