Lokalt indhold fra Paramount+

Også den nye spiller på streaming-markedet, Paramount+, vil producere lokalt, nordisk indhold.
Annonce
Annonce
forfatter

Med efterårets lancering af Disney+ i Norden er kampen om streaming-publikummets gunst spidset til.

Nu kaster endnu en aktør sig på streaming-toget. Streaming-tjenesten CBS All Access relanceres snart som Paramount+ i USA og kommer til Norden den 25. marts.

ViacomCBS har dog haft en streaming-tjeneste i Danmark siden 2017, Paramount+, men nu bliver tjenesten snart lanceret i resten af Norden samt 20 andre lande.

Med den nordiske lancering får abonnenter adgang til mere end 6.000 film- og serieepisoder fra Paramount Pictures, Showtime, Comedy Central, MTV og Nickelodeon. Endnu vigtigere er, at alle fremtidige serier fra bl.a. Showtime KUN vil være tilgængelige på Paramount+.

(Foto: Paramount)

Paramount holder indtil videre kortene tæt ind til brystet med hensyn til, hvilke serier og film der konkret vil være tilgængelige i Norden fra lanceringen. Men nu har de lettet lidt på informationslåget og lover lokalt (altså nordisk) indhold.

Annonce

Hunden Ib bliver den første lokalt producerede TV-serie fra Paramount+, og samtidig lover den nye streaming-tjeneste en offensiv satsning på lokalt nordisk indhold.

Hunden Ib er produceret af VIS KIDS, en division af ViacomCBS International Studios, i samarbejde med det danske produktionsselskab MiniCosmos. Serien er rettet mod yngre børn og følger en lille, nysgerrig hunds eventyr. 1. sæson vil være tilgængelig på Paramount+ ved lanceringen.

Her skal det tilføjes, at 1. sæson bl.a. allerede er blevet vist på bl.a. DR, og at det kun er fra 2. sæson, at den den vil blive vist på Paramount+. 2. sæson kommer engang til sommer.

I pressemeddelelsen fra Paramount+ siger Jesper Dahl, nordisk chef for ViacomCBS:

“Vi er altid på udkig efter det bedste indhold over hele kloden, og derfor er jeg også meget glad for at kunne fortælle, at vi har fundet en fantastisk nysgerrig lille hund ved navn Ib i Norden. Dette er vores første skridt i at investere i lokale nordiske produktioner til vores kommende streaming-tjeneste Paramount+, og vi er glade for, at den produktion bliver en ny sæson af den populære serie ‘Hunden Ib’ takket være vores samarbejdspartner MiniCosmos.”

Annonce
Læs også
Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Hvad Paramount+ ellers har at byde på af lokalt indhold, vil tiden vise. Én ting er sikkert: Det, de hidtil har annonceret, er langtfra noget, der minder om en offensiv satsning.

Netflix har siden 2016 ført an i dette ræs (Marseille, 1. sæson) og lancerede allerede for tre år siden deres første nordiske serie, den danske The Rain (hvis 3. sæson kom sidste år).

Siden har de lanceret de norske serier Hjem til jul og Ragnarok samt filmen Kadaver plus de svenske serier Quicksand – Størst af alt og den fornøjelige Kærlighed & anarki. Ved nytårstid lancerede de den danske serie Equinox – og de har allerede annonceret det næste danske projekt, den kommende serie Chosen.

HBO Nordic har til gengæld lanceret den norske serie Beforeigners samt de to svenske serier Gösta og Beartown.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

For første gang kan man streame video i næsten tabsfri 4K UHD Blu-ray-kvalitet. Men langtfra alle får adgang til tjenesten.
Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.
Noomi Rapace og Dar Salim er blandt hovedrollerne i kommende svensk Netflix-film.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.