Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Kevin Costner tilbage til Yellowstone?

Repræsentanter for Yellowstone-superstjernen Costner bekræfter, at hovedrolleindehaveren er på udkig efter et comeback i rollen som John Dutton.

Skrevet af / 08/02/2024 - 12:45
Kevin Costner tilbage til Yellowstone?

Som vi har skrevet om i utallige artikler i løbet af det sidste år, har der været en langvarig krig i Yellowstone-lejren – og seriens største stjerne, Kevin Costner, har forladt serien.

Konflikten mellem seriens skaber Taylor Sheridan og hovedrolleindehaveren Kevin Costner (som spiller Father Familias, kvægbaronen John Dutton) kulminerede i maj sidste år, da Paramount Networks annoncerede at serien stopper!

Læs også Game over! Paramount bekræfter nu at Yellowstone-serien afsluttes.

Der er dog blevet annonceret en ny spin-off-serie (2024) med Matthew McConaughey i hovedrollen.

Og at der vil komme en sæson 5-finale engang i år – men vi tror ikke på det, før vi ser det…

Kevin Costner, “Yellowstone, sæson 5”. (Foto: SkyShowtime)

Anden del af sæson 5 var oprindeligt planlagt til februar, men Paramount udskød den til “sommeren 2023”, før de i det tidlige efterår annoncerede, at det sidste kapitel ville få premiere “før jul 2023”. Den foreløbige premieredato er nu sat til november 2024.

Årsagen til de gentagne udsættelser er, at man hele tiden har forsøgt at få Costner til at gå med til en sidste dans, og dermed en “fornuftig” afslutning på hans regeringstid som overhoved for Dutton-familien.

Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone foregår i nutidens Montana og handler om den indflydelsesrige Dutton-families kvægdynasti med alle dets intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær.

Pater familias er John Dutton, der spilles af Kevin Costner. I næsten fem sæsoner har vi fulgt kampen for at bevare gården, kvægdriften og familiens traditionelle livsstil – med alle nødvendige midler.

Læs også Det er valgår i Montana I femte sæson af Taylor Sheridans succesfulde serie kommer hele magten i Montana på Dutton-dynastiets hænder.

Produktionsstoppet (som har stået på siden efteråret 2022) skyldes tydeligvis en konflikt mellem seriens skaber Taylor Sheridan og seriens ubestridte stjerne: Costner.

Ifølge Deadline var Kevin Costner utilfreds med, at optagelserne af Yellowstone blev forsinket og dermed kom i konflikt med andre projekter, han har. Costner har tilsyneladende ikke forpligtet sig til så mange optagedage, som Sheridan & Co. gerne ville have.

Det er heller ikke nemt at planlægge andre projekter med den uforudsigelige produktion, hvor multitalentet Sheridan skriver serien under optagelserne og pludselig tilføjer ekstra episoder.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under optagelserne af “Yellowstone”. (Foto: Paramount)

Kilder hævdede, at Costner, som også er executive producer på serien, følte sig afvist, da han udtrykte bekymring over den retning, historien tog – og at han derefter fik at vide af Sheridan, at han skulle…

Stick to acting!

En kommentar, der ikke ligefrem lagde op til en god dialog mellem de to store stjerner/egoer…

“Kun Taylor ved, hvad der virkelig foregår,” siger kilden til New York Post. “Taylor brugte mange år på ikke at blive værdsat i Hollywood, og nu hvor han er øverst i hierarkiet, er der helt sikkert et ego involveret i alt det her.”

Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)

Costner selv har under skilsmissesagen mod sin ekskone hævdet, at han ikke længere er under kontrakt med “Yellowstone”/Paramount. Men nu er der åbenbart noget i gære.

Ifølge hjemmesiden Puck ønsker Costner nu at vende tilbage til serien en sidste gang; for at afslutte sin del af sagaen.

Repræsentanter for Kevin Costner har angiveligt kontaktet Sheridan/Paramount for at undersøge muligheden for et (sidste) comeback i rollen som John Dutton.

Hovedproblemet er nu, at Costner/Sheridan-konflikten er blevet så betændt, at broerne er brændt – og Sheridan har allerede skrevet ham ud af serien.

Og med en planlagt premiere i november er optagelserne ikke langt væk…

Personligt krydser vi fingre!

Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)

NB! Den rigtig gode nyhed er, at to (!) nye serier fra Yellowstone-universet bliver lanceret.

Kort efter nyheden om pausen for sæson 5 begyndte rygterne at svirre om, at en ny stjerne ville træde ind i Yellowstone-universet: Matthew McConaughey.

Den texanske karakterskuespiller McConaughey er bestemt ikke fremmed for seriemediet; i 2014 spillede han hovedrollen i en af de bedste tv-serier nogensinde: True Detective sæson 1.

Matthew McConaughey i “Lone Star”, 1996. (Foto: Columbia Pictures)

Paramount har bekræftet, at den nye serie med Matthew McConaughey i hovedrollen bliver en slags fortsættelse af Yellowstone-universet – og ikke en forhistorie.

Den kommer til at hedde 2024 og slutter sig til rækken af Yellowstones prequel-serier 1883 (2021) og 1923 (2023).

Hvilke karakterer McConaughey skal portrættere i 2024 (som foregår i nutiden) er ikke blevet annonceret – men vi forventer, at det bliver en Duttton.

En meget entusiastisk CEO for Showtime & MTV Entertainment Studios, Chris McCarthy, udtalte:

Within five years, we grew Yellowstone from a hit U.S. cable show with five million viewers into a global hit franchise with over 100 million fans around the world and multiple extensions – and we’re just getting started. On the heels of “1883” and “1923”‘s success, our new planned spinoffs, “1944” and “2024”, will take audiences on a thrilling, new, and unexpected journey with the complex and compelling storytelling that has become a hallmark of the franchise and has helped turn it into a worldwide cultural phenomenon – thanks to the creative mastermind of Taylor Sheridan.

Davis Glasser, CEO i 101 Studios:

The Dutton story continues, picking up where Yellowstone leaves off in another epic tale.

Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)

Den kommende prequel-serie, 1944, vil følge i fodsporene på de tidligere spinoffs (1883 og 1923) ved at tage os tilbage til fortiden for at fortælle om de dramatiske liv i de første generationer af Dutton-klanen.

I 1923 har filmen skuespillerlegenderne Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne. Det er ikke klart, hvilke skuespillere vi vil se i hovedrollerne i 1944, og heller ikke en premieredato.

Læs også Sheridan gør det igen! Med Taylor Sheridan som showrunner, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne, var forventningerne til 1923 skyhøje.

PS. Sidste år blev det afsløret, at Costner nu er i gang med at filme sit eget western-epos: Horizon: An American Saga.

Læs også Kevin Costner præsenterer "Horizon: En amerikansk saga" Del 1 har premiere den 28. juni, og traileren er ude nu!
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top