Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Matthew McConaughey bekræftet til Yellowstone

Spekulationerne er nu bekræftet - skuespillerikonet fra Texas bliver en del af Yellowstone-universet.

Skrevet af / 06/04/2023 - 12:00
Matthew McConaughey bekræftet til Yellowstone

Som de fleste opmærksomme læsere nok har kunnet forstå, er der krig i rosernes Yellowstone-lejr.

Efter at Paramount, højst uventet, annoncerede en pause for den femte sæson af deres flagskibsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har der været uoverskueligt kaos med hensyn til hitseriens fremtid.

Yellowstone, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone foregår i vore dages Montana, og handler om indflydelsesrige kvægklan, Dutton-familien, og alle deres intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær.

Pater familias er John Dutton, forbilledligt gestaltet af Kevin Costner. Over fire og en halv sæsoner har vi fulgt strabadserne for at bevare farmen, kvægdriften og deres way of life – med alle tænkelige midler.

Læs også Det er valgår i Montana I femte sæson af Taylor Sheridans succesfulde serie kommer hele magten i Montana på Dutton-dynastiets hænder.

Lige efter nytår udsendte Paramount chok-nyheden om at 5. sæson af Yellowstone pludselig skulle have en pause; således er sæsonen nu blevet opsplittet i to dele.

5. sæson, som på det tidspunkt var over halvvejs, tog sig en laaaaaang pause, idet episode 8 («A Knife and No Coin») blev den sidste i mange måneder! Så sent som i december var det planen at sæsonfinalen skulle løbe af stablen d. 20. februar – nu er den så udsat på ubestemt tid.

Frem til nu har det eneste, som Paramount ville dele med fans’ene, og pressen, været at:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

Produktionsstoppet er tydeligvis forankret i en konflikt mellem serieskaberen Taylor Sheridan og seriens ubestridte stjerne: Costner.

Læs også Yellowstone udsættes! Produktionsstop og en overbebyrdet Taylor Sheridan medfører Yellowstone-pause

Costner er ifølge Deadline utilfreds med, at optagelserne til Yellowstone trækker ud, og dermed kommer i konflikt med nogle af hans andre projekter. Tilsyneladende har han ikke forpligtet sig til så mange optagelsesdage, som Sheridan & Co. ønsker.

At planlægge andre projekter er heller ikke let med den uforudsigelige produktion, hvor multitalentet Sheridan skriver serien under selve optagelsen, og pludselig kan tilføje yderligere afsnit.

Kevin Costner, “Yellowstone”, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Kort efter nyheden om pausen for sæson 5 kom, begyndte rygterne at svirre om, at en ny stjerne ville træde ind i Yellowstone-universet: Matthew McConaughey.

Den texanske karakterskuespiller McConaughey er bestemt ingen novice inden for seriemediet; i 2014 spillede han en af ​​hovedrollerne i en af ​​de bedste TV-serier nogensinde: True Detective, sæson 1.

Læs også Skræmmende godt Isnende god krimi-thriller med Matthew McConaughey og Woody Harrelson på seriemorderjagt i Louisiana.

I et nyligt interview med The Hollywood Reporter bekræfter CBSViacom CEO Chris McCarthy nu, at virksomheden faktisk har skrevet kontrakt med McConaughey til Yellowstone-universet:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

Vedrørende Costners fremtid holder McCarthy stadig kortene tæt ind til brystet:

Yellowstone wouldn’t be what it is today without Kevin and we hope that he stays for a long time to come.

Én ting er sikkert – det er ikke blevet indspillet et sekund af serien siden oktober/november forrige år…

Yellowstone, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Om vi så i løbet af sensommeren (på SkyShowtime) måske må bevidne patriarken John Duttons død, så betyder det dog ikke, at Sheridan og Paramount er klar til at sige farvel til Yellowstone og den excentriske Dutton-klan endnu.

Det eksisterer allerede to prequel-serier fra Yellowstone-universet, 1883 (2021) og 1923 (2023), og derudover er der endnu to spin-off-serier undervejs:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883 spin-off)
  • 6666 (Yellowstone spin-off)

Uanset hvad udfaldet bliver af konflikten med Kevin Costner, kan vi næppe forvente at se ham som en del af Yellowstone-universet efter 5. sæson.

Så er der bare tilbage at se, om Matthew McConaughey får hovedrollen i en ny spin-off-serie, eller træder til som ny hovedperson i den “nye” Yellowstone. Hvis Yellowstone skulle gå hen og blive “rebooted”, kan vi nok roligt regne med, at det bliver i selskab med mange af tidens største skuespillere.

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?
Yellowstone, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Nu er traileren til finalesæsonen af Jack Ryan her.

Quentin Tarantinos Kill Bill kommer på 4K Blu-ray

Nu på Disney+!

Poker Face?

Close your eyes!

Aflyst!

Scroll to Top